Hoe vind je een goede hulp in de huishouding

Hoe vind je een goede hulp in de huishouding?

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat het huishouden niet echt mijn grootste hobby is. Ik besteed mijn tijd veel liever aan mijn blog of ga met mijn meiden op stap. Maar helaas ontkomt ik er ook echt niet aan en is het hier in huis ook nodig om af en toe schoon te maken. Daarom heb ik als een van mijn blog-doelen gesteld, dat ik op zoek ga naar een hulp in de huishouding als ik daadwerkelijk ook geld ga verdienen met mijn blog. Nu is het heugelijke feit daar en kan ik dus op zoek. Maar waar vind je nu eigenlijk een goede hulp?

Een schoon en opgeruimd huis is goed voor je gezondheid en geeft rust in je hoofd. Dit was dan ook een van de adviezen die ik kreeg van de leefstijlcoach om iemand te zoeken die mij zou kunnen helpen bij het huishouden. Nu heb ik diverse handige trouwe hulpjes in het huishouden, maar toch zijn er met een grotere regelmaat ook de keuken en de badkamer eens goed uitgesopt moeten worden. Omdat mijn blog nu ook af en toe wat geld op brengt, ben ik op zoek gegaan naar een goede schoonmaakster.

Zwarte Schoonmaakhulp

Vaak is het een goede manier om aan een betrouwbare hulp te komen, door het aan je vrienden te vragen die zelf een hulp hebben. Door hun ervaringen weet je meteen of je een goede hulp hebt gevonden. Helaas zijn deze goede hulpen vaak druk bezet en moet je maar hopen dat ze op korte termijn een plekje voor je hebben. Zo kreeg ik een goede hulp aanbevolen door een vriendin, helaas kon ze alleen op woensdagmiddag om 14.00. Laat dat nu net de meest onhandige tijd te zijn met 2 kinderen in huis.

VoordeelNadeel
 – goede referentie – zwart betaling
 – geen bemiddelingsbureau – geen vervanging bij ziekte of vakantie

Witte Schoonmaakhulp

Ik vertelde op mijn werk dat ik op zoek was naar een hulp in de huishouding. Een collega vertelde dat ze ook opzoek was geweest nog niet zo lang geleden. Zij had haar nieuwe hulp gevonden toen ze in google had ingetypt ik zoek huishoudelijke hulp. Tot haar verbazing bleek dit de naam te zijn van een heuse website van een bemiddelingssite.

ikzoekhuishoudelijkehulp.nl

.

Zij gaan voor je op zoek naar een hulp die aan de door opgegeven wensen voldoet. Hiervoor betaal je wel eenmalig een bemiddelingsbedrag van €25,75 + €3,50 per uur waarvoor je een hulp zoekt. Dus als ik een hulp zoek voor 3 uur, betaal ik eenmalig €36,25. Heb je een leeftijdseis van de hulp, betaal je ook eenmalig €18,50 bij. Dit betalen je pas op het moment dat zij daadwerkelijk de gegevens van een hulp aangeleverd hebben. Daarna betaal je het vaste bedrag van €12,50 per uur. Hier zit ook het vakantiegeld bij inbegrepen. Als de hulp belasting moet betalen, dient de hulp dit zelf te doen van de €12,50. Dit uurtarief wordt dus nooit hoger. Het uurtarief betaalt u rechtstreeks aan de hulp, dit gaat dus niet via het bemiddelingsbureau.

Wat ik zelf ook wel fijn vind is dat alle huishoudelijke hulpen dus “wit” bij particulieren werken. Dat betekent dat zowel de hulp als jezelf verzekert zijn voor ongevallen en ziekte. Daarnaast heeft de belastingdienst een speciale regeling voor huishoudelijke hulpen. Hierdoor hoeven zij geen loonbelasting en premies voor volksverzekeringen en werknemersverzekeringen te betalen. Wit werken is dus zo gunstig voor iedereen.

Heb je liever een student die komt schoonmaken? Ook dat kan en dan betaal je €10 en eenmalig een bemiddelingsbedrag van €29,95 + €3,50 per uur waarvoor je een goede hulp zoekt.

VoordeelNadeel
 – snel hulp gevonden – bemiddelingskosten
 – witte betaling 
 – 1 jaar garantie 
 – Geen gedoe, zij verzorgen de administratie 

Groene Schoonmaakhulp

Een andere collega vertelde mij over IVA Schoonmaakdienst Wederom een bemiddelingsbureau, maar deze bemiddeld in werksters die werken met ouderwetse of Eco schoonmaakmiddelen. Bij de ouderwetse schoonmaakdienst wordt het huishouding gedaan doen met de hulp van de natuur. Ze hebben uitgebreide kennis voor schoonmaken met groene zeep, soda, azijn en etherische oliën. Als je een Eco abonnement afsluit, krijgt je elke 3 maanden een GRATIS eco-producten pakket met daarin Ecover Allesreiniger (Lemon of Pink blossom), Ecover WC Reiniger (Dennenfris of Marinefris) en Ecover Kalkreiniger.

Ook hier is er een eenmalig bedrag van €29 voor de bemiddeling. Voor de ouderwetse hulp betaal je €12 en dan is er een maandelijks bedrag van €11,95 per maand voor ben je verzekerd dat je altijd hulp in huis hebt. Mocht de schoonmaakster langdurig ziek worden, onverwacht de voorkeur geven aan een andere baan of om andere redenen niet meer kunnen of willen werken, dan heeft u het recht op nieuwe gratis bemiddeling. Voor de Ecodienst is dit €10 per uur en maandelijks €14,95

VoordeelNadeel
 – snel hulp gevonden – bemiddelingskosten
 – natuurlijk schoonmaken 
 – eco-dienst is incl schoonmaak pakket 

Helpling.nl

Zelf heb ik al een paar keer Helpling.nl over de vloer gehad. Misschien is dit wel het bekendste schoonmaak- bemiddelingsbureau. Alleen is er geen bemiddelingsbedrag en kan je ook kiezen voor een eenmalig schoonmaakactie of hulp die regelmatig blijft komen, bijvoorbeeld wekelijkse of tweewekelijks. Hiervoor betaal je dan €13,90/u. Bij een eenmalige service betaal je €17,90/u. Op de website is makkelijk te bepalen voor hoeveel uur je een hulp het beste kan laten komen. Ook kun je extra klussen bijboeken zoals ramen lappen, strijken of de koelkast of oven eens goed laten schoonmaken. Ik raad je aan om lid te worden van de nieuwsbrief, want daarin staan regelmatig leuke kortingscodes om het eens uit te proberen.

VoordeelNadeel
 – geen bemiddelingskosten– duurt lang voordat iemand beschikbaar is

Heb jij een goede hulp in de huishouding en hoe heb jij haar gevonden?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

25 thoughts on “Hoe vind je een goede hulp in de huishouding?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.