Opruim tips

Opruim tips! Zo pakken wij dat aan!

Nu de warmte weer een beetje over is, lijkt iedereen dit weekend wel in de opruim-modus te zijn. Op mijn Facebook tijdlijn zie verschillende post voorbij komen met foto’s en tips. Ook wij hadden dit weekend niets gepland en aangezien het buiten zelfs een beetje regende, stroopte wij de mouwen ook eens flink op en gingen aan de slag. Hierbij onze opruim tips en hoe we het ook opgeruimd gaan houden.Opruim tipsDe afgelopen tijd was de klad er weer een beetje ingekomen. We waren veel op pad en met het mooie weer ook veel buitenshuis. Binnen stapelde de rommel zich steeds meer en meer op. Tijd dus om er even flink tegen aan te gaan en orde in deze chaos te brengen. Want chaos in huis, is ook chaos in je hoofd.

Waar te beginnen met opruimen?

Vaak begin ik met opruimen en raak dan afgeleid door wat ik tegenkomen. Om te voorkomen dat ik blijf hangen in andere bezigheden, probeer ik het opruimen voor mijzelf een beetje te ordenen. Dat doe ik op 2 verschillende manieren;

Rondom opruimen

 1. Begin in de ene hoek van de kamer en werk zo de kamer rond.
 2. Pak op wat je tegenkomt en niet op zijn plek ligt.
 3. Ruim het op, waar het wel hoort of gooi het weg.
 4. Ga meteen terug naar de plek waar je gebleven was.

Tip; neem een vuilniszak, doekje en allesreiniger mee. Dan kun je meteen van alles weggooien en schoonmaken, in een moeite door.

Opruimen vanuit het midden

 1. Gooi / leg alles dat niet op de juiste plek ligt in het midden van de kamer of op tafel.
 2. Sorteren de stapel. Kleding bij kleding, speelgoed bij speelgoed, papier bij papier enz. enz.
 3. Breng de gesorteerde spullen in een keer naar de plek waar het hoort en ruim ze op.

Tip; zorg voor diverse dozen / manden / tassen om de gesorteerde spullen in te verzamelen. Dat is makkelijker om alles te verplaatsen.

Hoe houden we het opgeruimd?

Het is fijn om nu in een opgeruimde omgeving ons zelf te bewegen. Alles wat kwijt was, is weer gevonden en als we iets zoeken, ligt het op de plek waar het hoort. Maar de grote kunst is nu om het zo te houden. We hebben er vanmiddag met z’n alle over gehad en afspraken gemaakt.

 1. Als je iets gebruikt hebt, terug leggen waar je het vandaan hebt gehaald.
 2. Kleren meteen in de wasmand doen, vaat in de afwasmachine en jassen/schoenen in de gang.
 3. Speelgoed en kleding dat naar boven moet, in je eigen mand onder de trap doen en aan het einde van de dag mee naar boven nemen.
 4. Schoonmaakster regelen (dit hadden we voorheen en dwong ons om de avond voor haar komst op te ruimen)
 5. Als de kamers op zondagavond netjes opgeruimd zijn €0,50 extra zakgeld.

Tip: voor het opruimen van al die spullen heb ik mooie manden gevonden van het merk Lässig; een wasmand voor de was, een toebox voor het speelgoed en manden om de spullen mee naar boven te brengen. De meiden hebben allebei hun favoriete dier uitgekozen.
lässig manden

Deze manden zijn gemaakt van stevig polyester en helemaal plat te vouwen als je hem niet gebruikt. Ze zijn licht gewicht en dus makkelijk te dragen. De wasmand heeft slimme handvatten die je inklapt om de wasmand iets af te sluiten. De kleine opbergbox past ook in de IKEA Expeditie kast. Verder zijn ze volledig afwasbaar en houd je ze makkelijk schoon. Deze manden zijn onder andere verkrijgbaar bij Eerlijk Speelgoed en Fonq

Opruim tips van andere mamaboggers die ik dit weekend toevallig ook tegenkwam

Wat is jouw beste opruimmethode?

Spread the love

36 thoughts on “Opruim tips! Zo pakken wij dat aan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.