Weekoverzicht | Never a dull moment #24

Het is weer tijd voor een weekoverzicht. Met het mooie weer en 2 dagen studiedag, leek het wel een beetje vakantie. We gingen zeilen, barbecuen, ijsjes eten en de meiden hadden hun balletuitvoering en ik ging wel 2x sporten deze week. De wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉

weekoverzicht wk24

Zondag 11 juni 2017

We konden een beetje uitslapen, maar niet te lang, want opa kwam vanochtend om 10.00 al langs. Normaal komt bij altijd in de middag, maar had gebeld of hij al eerder kon komen. Hij dacht dat het al Vaderdag was en kon natuurlijk niet wachten op zijn cadeautje. Helaas moet hij nog een weekje wachten 😉

We moesten zijn zelf toch ook op tijd weg, want het vaarseizoen in Rotterdam werd geopend en wij mochten mee varen op een van de schepen van het Maritiem Museum. We waren er nu mooi op tijd en hadden daarom ook nog even tijd om het museum in te gaan. Bij Professor Plons konden de meiden in verschillende boten spelen. Dat kon zowel binnen als buiten, want het was heerlijk weer.

 

Om 12.45 werden we in de haven verwacht en mochten we aan boord van het schip Helena. De schipper vertelde ons dat het schip uit 1875 komt en nog een van de weinige zeilschepen is die nog steeds vaart.

Het was heerlijk om lekker buiten de zitten op het water. We maakte een rondje langs de Erasmusbrug, de Calve fabriek en draaide bij Feyenoord weer om. Grote Zus en een ander jongetje aan boord mochten de schipper helpen aan het roer. Wat tja als je kan zeilen in een optimist, dan kun je elk zeilschip besturen.

Helaas konden we na deze toch niet blijven voor de rondleiding van de directeur van het Maritiem Museum, want we moesten thuis de BBQ voorbereiden. Er kwamen 2 bevriende stellen eten, met hun kinderen.

Maandag 12 juni 2017

Maandag is school/bso/werk dag. Ik hoefde pas na de lunch in het ziekenhuis te zijn, dus kon ik lekker lui mij nog een keertje omdraaien in bed.  Toen we ’s avonds weer thuis kwamen, ontving ik wel een post op de WC.  Kleine Zus had een mooie tekening voor mij gemaakt op de BSO en kon niet wachten om hem aan mij te laten zien.

’s Avonds had ik mijn eerste sportles van het Sport je fit programma. De komende 16 weken ga ik 2x per week sporten inclusief weegmomenten en tips van de dietist. Gezien mijn nog steeds pijnlijke knie, heb ik het nog maar even rustig aan gedaan. Donderdag weer.

Dinsdag 13 juni 2017

Ik verwachten om 11.00 een afspraak van een MKB-adviesbureau die mijn gebeld hadden een tijdje terug. Zij wilde kijken of we tot een samenwerking konden komen. Aan de telefoon had ik al gezegd dat ik maar een kleine mamablog heb, maar hij wilde toch graag langs komen. Uiteindelijk heb ik voor niets gewacht, want er kwam niemand.

’s Middags was er zomerfeest bij de BSO. Er waren spelletjes, een luchtkussen, een optreden, poffertjes, broodjes knakworst, limonade, ijsjes en een heleboel papa’s, mama’s en kinderen. Het was erg gezellig.

Woensdag 14 juni 2017

Helaas liep mijn afspraak in het ziekenhuis wat vertraging op, waardoor we na schooltijd met de meiden nog even terug moesten naar het ziekenhuis. Gelukkig is er een speelhoek in de wachtkamer en hadden we wat stiften bij ons, zodat de meiden zich prima konden vermaken, terwijl ik mijn cliënt rustig kon spreken. Het was heerlijk weer, dus zodra ik klaar was, zijn we naar de stad gereden en hebben we een heerlijk ijsje gegeten.

 

Donderdag 15 juni 2017

Vandaag en morgen hebben de meiden een studiedag en zijn dus thuis. Papa’s Liefste is voor 3 dagen naar Madrid voor werk, dus we hebben even een meiden-huishouden. We hoefde nergens heen en ook niet vroeg op. De meiden speelde zo lief beneden samen, dat ik mij er even niet mee wilde bemoeien en lekker in bed bleef liggen.

De postbode verraste ons met 3 pakjes. In de grootste zaten deze nieuwe slippers van Skechers en een strandsetje. Met dit mooie weer komen die goed van pas. In de andere pakjes zaten een setje Urtekram crematies en in de andere de nieuwe Ninie jurken. Op die laatste had Kleine Zus al de hele ochtend gewacht, alleen gekleed in haar onderbroek. Over beide later meer op mijn blog.

’s avonds had ik mijn 2e sportles, waarna ik wel vond dat ik een avondje op de bank verdiend had met het nieuwe seizoen van Orange is the New Black. Omdat de meiden meestal Netflix kijken op de iPad en ik er de laatste tijd niet meer toe kom, moest ik even puzzelen hoe ik Netflix ook alweer aan kreeg… Met wat hulp uit Madrid en wat eigen inzichten (zoals de juiste stekker in het stopcontact) lukte het toch.

 

Vrijdag 17 juni 2017

Vandaag ook studiedag, maar niet voor mij. Dus bracht ik de meiden weg naar de BSO en fietste ik snel door naar het station. ’s Avonds had Papa’s Liefste vertraging op zijn terugvlucht, waardoor hij dus wat later thuis was. Omdat het eten daardoor een beetje in de soep liep, ging we naar de MacD (niet tegen de dietist zeggen ;D) en speelde we The Floor is Lava. Niet alleen met de meiden, maar ook in de app-groep mamabloggers. Marguerita was er gisteravond mee begonnen en dat leverde hilarische foto’s op.

Zaterdag 17 juni 2017

Al om 9.00 stonden mijn zus, zwager en nichtje op de stoep om snel nog een mooie foto van de kleindochters te maken voor opa. Het was het idee van mijn zus, maar die was er alweer vandoor voordat ik beneden was. We hebben dus ons best gedaan voor een mooie foto, maar dat was nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk zat er wel eentje tussen voor Vaderdag. Daarna moesten mijn meiden snel hun balletpakje aan en de haren in de haarlak. Vandaag was de tweejaarlijkse balletuitvoering.

Tussen de uitvoeringen moesten vermaakt ze zich prima met hun vriendinnetjes en een nieuwe kleurboek.

Wij moesten snel naar huis om even op te ruimen en schoon te maken, want mijn oom en tante uit Zuid-Afrika waren in NL en kwamen langs voor de lunch en gingen ook meteen mee naar de balletuitvoering van 16.00. Het was erg schattig om al die kinderen in hun kostuums te zien en hun best te doen om hun ingestuurde dansjes.

Na de uitvoering van 16.00 mocht Kleine Zus weer mee naar huis, maar Grote Zus moest nog even blijven voor de uitvoering van 19.00. Ik bleef ook nog even, want om de hoek van het theater had ik mijn 3 studiegenoten afgesproken om een hapje te eten. Dit hadden we ruim een jaar geleden afgesproken toen we elkaar weer eens zagen op een scholing. Omdat het niet zo makkelijk bleek te zijn om tot een date te komen, hebben we meteen maar weer een nieuwe Datumprikker verstuurd, want het was reuze gezellig.

Doen jullie ook mee met de rage The Floor is Lava?

Spread the love

24 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #24

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.