Weekoverzicht

Weekoverzicht | Never a dull moment #18

Deze week hadden we nog lekker een tweede week van de meivakantie. Maar er moest ook gewoon gewerkt worden en gingen de meiden  naar de BSO. Verder hadden we lekker wat dagjes niets thuis, gingen we shoppen, naar Ernst en Bobbie in het theater en een exclusieve SING dag in de bioscoop.

Weekoverzicht

Zondag 30 april 2017

Omdat we pas ver in de middag de deur uit hoefde, hebben we het lekker rustig aan gedaan. Kleine Zus besloot dat zij wel voor ons allemaal de boterhammen te smeren. Na een halfuurtje rommelen in de keuken, kwam ze terug met dit bordje voor mij. Heel lief! Ook al zou ik niet zo snel Speculoos op mijn boterham hebben gesmeerd, ze smaakte overheerlijk.

’s Middags mochten we voor een gastblog bij Mamaliefde naar de voorstelling van Ernst en Bobbie – de Vakantieshow. De meiden hadden er de hele week al naar uitgekeken en zaten te stuiteren op hun stoel. Binnen een kwartier had het duo de hele zaal op zijn kop met hun gekke grappen. De meiden genoten!

Maandag 1 mei 2017

Vandaag nog geen school, want we hebben 2 weken vrij in de meivakantie. Omdat dit alleen voor de meiden geldt, moesten wij wel gewoon werken. Gelukkig ging de normale maandagopvang gewoon door voor de meiden. ’s Ochtends kwam er wel een collega langs met een grote tas met kleding voor Grote Zus. Altijd leuk, maar de meeste kleding is wel nog een beetje groot en voor de winter. Die leggen we dus nog even achter in de kast.

Dinsdag 2 mei 2017

Vandaag kwam het vriendinnetje van Grote Zus gezellig de hele dag bij ons. Ik nam de meiden mee naar Den Haag voor een ochtendje gezellig shoppen. De meiden hadden allebei een budget van €20 om een nieuw setje te kopen. Meteen een mooie rekenoefening 🙂 

Na een eerste rondje door de winkel, moest ik ze nog wel even opnieuw op pad sturen, want ze hadden alleen maar sleutelhangers en andere prullaria gevonden. Gelukkig ging de 2e ronde een stuk beter. Bij de kassa rekende ze precies €40 af! De kassamevrouw moest daar wel een beetje om lachen.

Thuisgekomen stond er een grote doos op ons te wachten, de Monsterdoos. De meiden mochten hem uitpakken en natuurlijk ook meteen al het een en ander proeven. Leuk nieuws is dat ik volgende week ook een doos mag weggeven! Hou Mama’s Liefde dus goed in de gaten. Ben je toch al nieuwsgierig wat er in deze doos zit, dat kan 😉 klik dan maar hier

Woensdag 3 mei 2017

Toevallig konden de meiden vandaag een extra dag naar de BSO. Ze gingen er LEGO hoofdjes schilderen op glazen potjes. Wij hadden een hele zak vol potjes afgeleverd, dus wilde ze nu ook graag meedoen aan deze activiteit. Dat kwam goed uit, want ik moest de ochtend geoon werken en kon zo ’s middags naar een FW17 persdag, gezellig met Miriam (MeervanMir)

’s Avond deden wij allebei de laptop vroeg dicht en keken onze wekelijkse portie Fargo en Better Call Saul. Daarbij gingen we ook nog eens lekker op tijd naar bed!

Donderdag 4 mei 2017

Vandaag een dagje helemaal niets! Grote Zus ging bij een vriendinnetje spelen en Kleine Zus en ik hadden een niets-dagje thuis. Zij ging lekker kleuren en knutselen met haar Paas Kidspretbox en ik ging spelen met mijn nieuwe Macbook Pro. Die was gisteren binnengekomen en moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Ik heb altijd een gewone laptop gehad en dit is toch even anders.

 

Omdat de zon zich nog niet echt laat zien, aten we ’s avonds nog maar eens een keertje stamppot. Deze keer met knolselderij en uitgebakken Serrano ham. Het smaakte heerlijk!


Nadat we met z’n viertjes gekeken hadden naar de dodenherdenking op de Dam en 2 minuten stil waren geweest, ging ik nog even gezellig een drankje drinken in de stad met Miriam.

Vrijdag 5 mei 2017

Normaal ga ik op 5 mei naar de vrijmarkt, maar al mijn vriendinnen waren of op vakantie, moesten werken of stonden op de vrijmarkt. De BSO was open en omdat het de reguliere dag van de meiden was, gingen ze er gewoon heen. Op het programma stond daar een uitje naar het strand. Zo was ik dus de hele dag helemaal alleen thuis, wat een luxe! Ik ging nog maar eens oefenen op mijn nieuwe Mac. Ik krijg het al steeds meer onder de knie, maar het blijft nog wel even zoeken en wennen.

’s Avonds bleef er een vriendinnetje van Grote Zus logeren. Ze hadden beloofd om 20.00 te gaan slapen, maar uiteindelijk was het boven pas na 23.30 stil

Zaterdag 6 mei 2017

We stonden bijtijds op, want we waren uitgenodigd voor een exclusieve SING dag in Kinepolis Jaarbeurs ter ere van de DVD release van de film. Voorafgaande waren er allemaal leuke workshops voor de meiden, zoals ballondieren vouwen en lekker dansen. Ook kregen ze allemaal een mooi gekleurd veertje in hun haar. Daarna mochten we naar de film. De meiden genoten, zongen en swingde gezellig mee!

 

Weer thuis, stapte ik meteen op mijn fiets, naar de stad. Morgen is het Yoga Festival en we konden alvast het een en ander klaar zetten. In tegenstelling tot voorgaande jaren konden we zo al alle kramen klaarzetten. Dat zal morgenochtend veel tijd schelen. Ook de bloemen staan klaar voor de aankleding.

Omdat ik morgen de hele dag op het Yoga Festival ben, besloten we de vakantie vanavond al af te sluiten met een etentje met z’n viertjes in een restaurant. Als we uit eten gaan is het tegenwoordig toch vaak naar een pizzeria of een snack restaurant. Omdat we het belangrijk vinden dat de meiden ook leren eten (en gedragen) in een echt restaurant, kozen we dus eens voor een andere locatie.

Gelukkig was het wel een restaurant waar kinderen welkom zijn en hadden ze een grote spelletjeskast en speelde de meiden eens een andere versie van de Bunny Hop

Hoe was jullie laatste week van de vakantie?
Blij dat maandag de scholen weer beginnen? 

Spread the love

12 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #18

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.