weekoverzicht wk 20

Weekoverzicht | Never a dull moment #21

Wat een geluksweek! Heel erg mooi weer en dan ook nog eens een lang weekend vrij ivm Hemelvaart. Last minute hebben we daarom ook snel nog een huisje geboekt in het Groene Gelderland. Wel moesten we eerst nog een paar dagen werken en naar school, maar daarna konden mini-vakantie beginnen! Genieten jullie ook zo deze dagen?

weekoverzicht wk 20

Zondag 21 mei

Zondag was ik alweer vroeg op pad en had de meiden meegenomen. In de trein naar Utrecht zat mijn zus met haar dochtertje al op ons te wachten. Met z’n 5-en gingen we naar het Flavourites Feest in Utrecht deze keer. Ik ga elk jaar naar Flavourites, maar normaal is dat in november en in Amsterdam. Van DIY Soap hadden we kaartjes gekregen en natuurlijk zochten we haar ook als eerste op. Grote Zus mocht daar haar eigen scrub samenstellen; suiker, lavendel, amandelolie en sinaasappelaroma.

De webshop beurs was erg leuk opzet in deze oude fabriekshal. Naast de 100 webwinkeltjes waren er diverse workshops te volgen en ook de meiden verveelde zich niet. Er was een heus reuzenrad, mega schommels en een rolschaatsbaan.

 

Weer thuis gekomen, kwam opa nog even gezellig langs (met de krant, de Donald Duck en Andre Kuipers plaatjes) We hadden daarna nog een verjaardag, waar we gezellig met vrienden in de tuin konden zitten, want het was een prachtige dag. We kregen daar ook een lekker kop soep en dus konden de meiden bij thuis komt nog even snel in bad en daarna naar bed.

Maandag 22 mei

Het mooie weer zetten gelukkig nog even door, maar helaas kon ik er alleen in mijn pauze even van genieten toen we buiten gingen lunchen. Leiden begint al steeds meer in de ban van 100 jaar De Stijl te komen.

Nadat ik Kleine Zus van de BSO had opgehaald en snel een lichte maaltijd had gegeten, moest ik er toch aan geloven. Ik ging maar weer eens sporten. Een vriendinnetje bij mij in de straat vertelde mij over een Sport je Fit programma bij een fysiotherapie bij ons om de hoek. Ideaal, want vaak haakte ik af omdat ik geen zin had om eerst een eind te fietsen voor en na het sporten. Nu kan ik het lopen 😉 Ook vertelde ze mij dat het een groep “gewone mensen” waren zonder al die opsmuk die je in sommige sportscholen tegenkomt. Om mezelf moed in te spreken kocht ik deze tas op de Libelle Zomerweek.

DIY SOAP

Ik had een prima proefles uitgekozen; vanavond was er een Pilates les. Lenig ben ik nog wel een beetje, het is meer mijn uithoudingsvermogen waar ik mij zorgen overmaak. Nu kon ik dus rustig inkomen. Ondanks het warme weer waren er veel mensen aanwezig en was de sfeer erg prettig en ongedwogen. Thuis heb ik mij meteen maar ingeschreven voor de volledige cursus van 16 weken. Na mijn vakantie in Ibiza ga ik echt beginnen.

Dinsdag 23 mei

De spierpijn viel alles mee, alleen mijn buikspieren voelde ik wel bij het uitrekken. Nadat ik de meiden naar school had gebracht, dronk ik gezellig met 2 vriendinnen koffie in de stad. Met een van de twee liep ik daarna nog even door de stad, opzoek naar wat extra zomerkleding voor mijn vakantie naar Ibiza. Ik was al in tijden niet meer bij de H&M voor mijzelf geweest. Tot mijn verrassing vond ik 5 leuke kledingstukken, paste ze allemaal en stonden nog leuk ook.

Lees hier wat ik nog meer in mijn koffer naar Ibiza stop?

Uit school wilde de meiden zelf make-up maken met de pakket van Project MC2, bekend van Netflix. We hebben de doos al even in huis, maar er moest ook Kokosvet bij en dat had ik niet in huis. Zal je natuurlijk net zien, dat ik al een schep bij een vriendinnetje had gehaald, en vandaag de postbode mij een pakket komt brengen vol DIY Soap producten (gewonnen bij GezondNu) inclusief een pot kokosvet 🙂

Bij het maken van je eigen lippenstift en oogschaduw, moet je de bijgeleverde kleurenwax eerst smelten (samen met wat kokosvet) in de oven en dan uitschenken in de bijgeleverde mal. Omdat de was gloeiend heet is, is bij dit project ouderlijke hulp nodig. Uiteindelijk stond ik dus alles te smelten en gieten in de keuken, terwijl de meiden op de bank zaten achter de iPad….

Woensdag 24 mei

Vandaag was een een halve dag op school en daarna was het alweer tijd voor de mini Hemelvaart-vakantie. Gisteravond hadden we besloten om toch een paar dagen weg te gaan. Zondag zijn we uitgenodigd voor de premiere van de film Casper en Emma de bergen in. Omdat we daar ons al om 9.30 moeten melden, leek het ons wel leuk om dan daarin de buurt een huisje te vinden. We konden er eigenlijk al vandaag in, maar omdat er door Papa’s Liefste nog gewoon gewerkt moest worden en het ’s avonds ook ontzettend druk was op de weg, besloten we pas donderdag ochtend te gaan.

Donderdag 25 mei

De wekkers gingen dus vandaag om de normale tijd af, ondanks dat het een vrije dag was. Om 9.30 zaten we bepakt en bezakt in de auto op weg naar Apeldoorn. Daar hadden we een mooi huisje gehuurd bij Droompark Beekbergen.

We waren aangenaam verrast door deze bungalow, vrijstaand, lekker ruim van binnen en van alle gemakken voorzien. Natuurlijk wilde de meiden meteen naar het zwembad. Helaas hebben ze hier alleen een overdekt zwembad en met de komst van het warme weer, was een buitenbad wel fijn geweest. Note to myself om daar de volgende keer bij het zoeken naar een vakantiehuisje op te letten.

Na het zwemmen besloten we even snel om te kleden en bij het restaurant Het Jachthuis, aan de andere kant van het park te gaan eten. Daar was ook een grote spring-ballon en het kids-entertainment-honk. Zo hadden wij ook even tijd voor elkaar; Kleine Zus was lekker aan het springen en Grote Zus deed mee aan een spel in het Droomhuis.

Op de kaart stond een trio Veluws Wild (hert, zwijn en moeflon). Dat leek mij wel wat en smaakte ook erg lekker. Omdat het vakantie is, deden we ook nog een lekker ijsje toe. Voor de dames was dat zelfs het tweede ijsje van de dag al, en waarschijnlijk dit weekend ook niet de laatste.

Vrijdag 26 mei

Papa’s Liefste ging al vroeg naar zijn werk en wij bleven een dagje op het park. Ik had eigenlijk gedacht met de meiden dan een dagje naar een dierentuin te gaan, maar dat bleek met het openbaar vervoer zeker 2 uur te doen. De OV verbindingen in dit deel van het land zijn wat minder efficiënt als bij ons. Daarom een verplicht dagje rust 😉

Grote Zus had gehoord dat er vanaf 10.00 geknutseld kon worden in het Droomhuis, dus daar gingen we natuurlijk heen. Helaas was de springballon al te warm geworden door de zon om er op te springen en was Het Jachthuis nog gesloten en dus geen koffie voor mij. Na het knutselen konden we het het treintje terug rijden naar de hoofdingang. Daar is een speeltuin en koffie. Tot het middaguur hebben we ons daar vermaakt.

Omdat er nog bijna een hele kinderpizza van gisteravond over was, hadden we pizza als lunch. Door de warmte bleven we de rest van de middag een beetje binnen om te knutselen en wat TV te kijken. Natuurlijk wilde de meiden graag naar het zwembad, maar het vooruitzicht van die vieze warmte daar binnen, deden mij het uitstellen tot 17.00

Rond 18.00 was Papa’s Liefste weer terug en tijd voor ons om het zwembad weer uit te komen. Om 20.00 was er daar Disco zwemmen, dus moesten we eerst snel eten en het even laten zakken. Gelukkig wilde Kleine Zus niet mee en blijven wij saampjes thuis en was het Papa’s Liefste zijn beurt om in die warmte zitten. Kleine Zus en ik deden samen wat moeder-dochter dingen, zoals Slaapklets voor Kleuters invullen, met een massage opdracht vandaag. En we lakte onze nagels.

Grote Zus kwam dolblij thuis, want voor morgen had ze een afspraakje gemaakt met een jongen, waar ze al een paar dagen mee speelt in het zwembad. Ze was heel trots dat ze het zelf had durven vragen. Hoe laat was ze alleen even vergeten en ook hoe hij heette. Ooo begint dit nu al….

Zaterdag 27 mei

Omdat de meiden lekker laat naar bed zijn gegaan, hoorde we ze pas na 9.00. Natuurlijk was er om 10.00 weer knutselen en deze keer nam Papa’s Liefste ze mee en kon in rustig douchen en ontbijten op mijn eigen tempo, luxe!

Lees hier Tips bij Warm Weer voor jezelf en je kids + winactie Dooky

De zon scheen al snel lekker warm. Vandaag zou het wel 31 graden kunnen gaan worden. We besloten daarom afkoeling te zoeken in de stad en gingen lunchen in Apeldoorn. Bij de receptie van Droompark gaven ze ons een leuk adresje in de stad; het Apeldoorns koffiehuis. Daar konden we ook buiten zitten. Helaas bleek er nauwelijks schaduw te zijn en besloten we toch maar binnen te gaan zitten. We bestelde een high tea met lekker sandwiches en taartjes.

Op weg naar het restaurant had ik gezien dat er een Top1Toys in het winkelcentrum zat. Nu had ik pas ergens gelezen dat ze een gratis leuke Schoolbox kon afhalen voor kinderen die naar groep 1 gaan of in groep 1 zitten. Laat Kleine Zus nu net in die doelgroep te vallen. Omdat we bij ons een Top1Toys in de stad hebben, had ik de box nog niet eerder afgehaald. Nu kon ik haar snel aanmelden en meteen ophalen.  Het was een schot in de roos, want de box zit voor leuke speeltjes!

Op de weg naar de auto kocht ik voor beide meiden nog een leuke zomerjurk. Dit weer vroeg om een BBQ, dus die moesten we dan nog wel eerst even vinden. Gelukkig had de Albert Heijn alles nog op voorraad. Terwijl wij de boodschappen deden, ging Grote Zus bij het Andre Kuipers hek staan bij de ingang. Nou dat was de moeite waard. Toen we naar buiten kwamen, kun ze de stapel nauwelijks nog in 1 hand vasthouden. Omdat ze buiten in de warmte stond, was er een aardige AH meneer die haar ook nog nog eens een muntje kwam brengen voor het softijs automaat bij de ingang. Gelukkig had hij ook een extra muntje voor Kleine Zus. Het is aandoenlijk te zien, dat heel wat (oude) mensen de spaarkaarten bij de kassa aannemen, alleen maar om de kinderen bij de ingang blij te maken.

Thuisgekomen hebben de meiden nog even lekker in onze tuin gespeeld met pannen water en waterpistolen. Toen het tijd was voor het zwembad-afspraakje, had Kleine Zus geen zin om te gaan zwemmen en hoefde ik dus ook niet mee.

Precies op de afgesproken tijd was Grote Zus weer terug. Gelukkig dat onze gesprekken van op tijd thuis zijn van de afgelopen dagen hebben geholpen. Ze had het superleuk gehad! We sloten de BBQ af met marshmallows en daarmee was de dag volmaakt, volgens de meiden.

Na het douchen duurde het nog wel even voordat de meiden in deze warmte sliepen. Zelf bleven wij nog lekker lang buiten zitten, voordat wij onze warme slaapkamer opzochten.

Hoe heb jij deze eerste tropische dag van het jaar overleefd?

Spread the love

11 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #21

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.