Foodblog | Groentefriet, trappen ze daarin???

Groentefriet

Via Scoupy kocht ik laatste in de supermarkt GroenteFriet van Green Power Foods. Deze frietjes zijn niet gemaakt van aardappel, maar van groenten (mais en wortelen) en peulvruchten (witte bonen). Ik was dus erg benieuwd of mijn lieve (matig groenten etende) dochters deze frietjes zouden willen eten.

GroenteFriet

Groentefriet 4

De GroenteFriet vond ik in het vriesvak bij de Albert Heijn, maar is ook verkrijgbaar bij Plus, Jumbo, Dirk en Deka. Groentefriet is bevroren en ligt tussen de andere gewone frites. Bereiding kan in de oven, heteluchtoven, friteuse of de AirFryer. Nu heb ik geen friteuse, oven of AirFryer, dus heb ik ze in de heteluchtoven bereid. Je legt de frietjes op een bakpapier en draait ze halverwege. Zo gedaan!
De frietjes zijn wat donker oranje van kleur (door de wortelen natuurlijk), maar worden verrassend krokant in de (hetelucht)oven. Door de kleur was ik een beetje bang dat mijn dochters ze toch links zouden laten liggen, maar omdat ze zo knapperig zijn, heeft het veel weg was raspatat.

Gezond alternatief

De GroenteFriet heeft op de verpakking het Groene Vinkje staan. Dit vinkje staat voor een “Gezondere Keuze” Over dat Vinkje zijn de meningen verdeeld. Dus zelf maar een gekeken wat er nu in deze frieten zitten. Op de site van GroenteFriet vind je veel informatie over het product en zo ook een vergelijking met “gewone” friet. Ze zijn daarbij uit gaan van de Nederlandse Voedingsmiddelen tabel “Frites gemiddeld bereid met vloeibaar vet” en de berekende waarden van “ Groentefriet bereid met vloeibaar vet”

waarom6
waarom7

Groentefriet bevat ongemerkt minder calorieën en koolhydraten en méér belangrijke eiwitten en vezels.

Dit vinden wij van de GroenteFriet

Groentefriet 5

Klinkt dus allemaal heel goed, maar wat vonden de meiden ervan? We aten de frietjes met een hamburger erbij, tomaatjes en frietsaus. Uiteraard heb ik van te voren niets gezegd over deze friet. Beide dames aten er lekker van en ook alles op (gebeurt met gewone friet vaak niet eens)! Ze waren dan ook heel verrast dat het geen aardappel was, maar wortel, mais en witte bonen. 

Zelf was ik erg verbaasd over de krokantheid van deze frietjes en de hoeveelheid vet dat achter bleef op het bakpapier. Smaaktechnisch vond ik het een beetje smaakloos en flauw, want je ook wel kan verwachten van wortel, mais en witte bonen. Wat meer kruiden zouden er zeker niet bij misstaan. Wellicht dat een spicy variant een goede aanvulling zou zijn, Maar voor een volgende keer, doe ik zelf er nog wel wat extra kruiden bij.
Ja, de volgende keer, want het was een groot succes! Omdat mijn dames niet zo van die groenten eters zijn, ben ik heel blij met alle varianten van groente die ik kan vinden.
In mijn volgende foodblog zal ik wat schrijven over de groetepasta van de AH! Ook zo’n succes bij ons aan tafel.

Meer info; (Bron www.ah.nl)

Groentefriet 6
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.