Never a Dull Moment week 9

Weekoverzicht | Never a dull moment #9 Koud, kouder en koudste

Het was deze week koud, koud en nog eens koud! We hadden deze week vakantie, maar we hebben er een rustig weekje thuis van gemaakt. Met name de koude wind zorgde ervoor dat we lekker binnen bleven, kamers opruimde, filmpjes keken en knutselde. De meiden gingen wel elke ochtend naar skiles, dus zodoende was er ook genoeg lichaamsbeweging. 

Never a Dull Moment week 9

Zondag 25 februari

Na een lekker ochtendje uitslapen, gingen we de stad in voor een ontbijtje. Via Facebook had mijn zus een Valentijns ontbijtje gewonnen bij Anne&Max. Omdat Valentijnsdag op een woensdag viel en wij allebei moesten werken, mochten we ook op een later moment komen. Ondanks de kou buiten, scheen de zon flink en achter het raam was het dan ook behoorlijk warm. Terwijl wij genoten van een ontbijt voor 2, kregen de meiden een heerlijke Kinder tosti.

 

Nadat ons ontbijtje hadden we een rustige middag thuis, waarin we nog wat laatste restjes opruimde van onze grote opruiming van gisteren. Tegen 6-en kwam de Huisvriend gezellig langs en maakte met de meiden zijn beroemde zelfgemaakte tomatensoep en gehaktballen.

Dat was een goede opwarmer, want na het eten ging ik nog even op de fiets de stad in voor een drankje met vriendinnetjes. Wat was het ongelofelijk koud! Dat beloofd nog wat voor de komende dagen waarin meer vrieskou is voorspeld

Maandag 26 februari

De vakantie is begonnen, maar deze week zit uitslapen er niet in. Net als in de kerstvakantie gaan de meiden weer 5 ochtenden op skicursus. Helaas kan ik de eerste ochtend niet mee, want ik moet gewoon werken. Ondanks dat ik mij had voorgenomen tot aan Pasen geen paaseitjes te eten, kon ik het toch niet laten. Op het bureau naast mij stond een grote pot met chocolade eitjes die mijn naam riepen. Uiteindelijk ben in gezwicht voor 2 eitjes.

Thuis hadden de meiden grootse verhalen. Ze waren allebei een niveau omhoog gegaan en Grote Zus zat nu zelfs in de groep met het hoogste niveau. Ook had Kleine Zus groot nieuws, want haar voortand was er eindelijk uitgevallen! Daaronder komt al een grote nieuwe tand door, dus lang zal ze niet met een groot gat in haar mond rondlopen. ’s Avonds werd de tand onder haar kussen gelegd voor de tandenfee.

Dinsdag 27 februari

Al vroeg stonden de dames alweer naast mijn bed. Kleine Zus was enigszins teleurgesteld, want de tandenfee was niet langs gewenst (oeps – helemaal vergeten #loedermoeder) maar ach, zei ze, de tandenfee bestaat toch helemaal niet. Dat zijn toch de papa’s en de mama’s, waarna ze vrolijk naar beneden huppelde….

Vanochtend kon ik wel mee naar de skilessen bij Snowworld. Daar hadden ze de bomen en heuvels rondom het parkeerterrein mooi opgespoten met sneeuw. Door de ijzige kou buiten, bleef dat natuurlijk prachtig liggen en werd er ook goed gebruik van gemaakt door kinderen met sleetjes.

Omdat het vakantie is en heel erg koud buiten, zijn we de rest van de dag lekker thuis gebleven. De meiden hadden beloofd aan de Huisvriend hun kamers op te ruimen, anders zou hij ze vrijdag niet meenemen naar het PIT museum. Na wat morren werd hier vandaag gehoor aangegeven.

En omdat het vakantie is, mochten de meiden gezellig bij elkaar blijven slapen. Door de inspannende skilessen is het dan ook al vrij snel stil boven.

Woensdag 28 februari

We werden wakker in een mooi wit wonderland. Het is niet veel, maar er lag genoeg sneeuw om nog snel even een sneeuwballen gevecht te houden.

Na de skiles lunchte we thuis en gingen de meiden daarna voor een meidenmiddag naar de BSO. Daar gingen ze sieraden maken, nagelslakken, schminken en haren vlechten. Kleine Zus wilde heel graag zelf fietsen, maar eigenlijk was het met deze kou niet echt verantwoord. Ook al is het maar 5 minuten fietsen, met de enorme koude wind was het eigenlijk niet te doen.

Nadat ik de meiden weer had opgehaald, deden we nog even boodschappen bij de supermarkt om de hoek. Op vijver voor de supermarkt, was het ijs ondertussen dik genoeg om er op te staan.

Na het eten kwam Tante G een avondje op de meiden passen. Ik en Papa’s Liefste hadden eindelijk weer eens een date-nicht en gingen naar de BBB (Bier, Burgers & Blockbuster) avond bij Kinepolis. Een soort Ladies Night, maar dan voor mannen. Omdat in deze voorpremière de film Death Wish met Bruce Willis draaide, durfde ik het wel aan om mee te gaan naar deze mannen avond. Bier en Burgers lust ik tenslotte ook. Deze waren dan ook erg lekker en de film zeker een aanrader om te gaan zien!

Donderdag 1 maart

Net als alle andere dagen, waren we alweer vroeg op voor de skilessen. Thuis gekomen vonden we een mooi pakketje in de brievenbus van Souza. Speciaal voor mijn aankomende verjaardag hadden ze mij een paar knutselpakketjes gestuurd, zodat de meiden zelf de slingers konden maken. Daar werd de hele middag lekker aan gekleurd en het resultaat is superleuk geworden.

Omdat het vakantie is, had ik eigenlijk geen zin om te koken en nam Papa’s Liefste deze beurt over. Maar in plaats van zelf de keuken in te duiken, kwam hij thuis met een heerlijke pizza. Ik ben gek op Calzone, maar ik had er wel een beetje spijt van, toen ik een uurtje later in de sportschool was.

Vrijdag 2 maart

Vandaag alweer de laatste skiles. Tijdens het wachten op de kinders, waren mijn vriendinnetjes Miriam en Annelies er ook. Miriam haar oudste dochter doet ook weer de Kidsfun cursus en de meiden van Annelies zijn de hele dag in Snowworld op Wintercamp. Zij doen naast skiën nog veel meer leuke dingen. Wellicht vinden mijn meiden dat een volgende keer ook wel leuk.

Als afsluiter was er weer een slalom voor de meiden. Ik had deze graag van beide willen filmen, maar vanwege de kou in de hal wachten ik even met het naar binnengaan. Omdat beide meiden nu in de hogere klassen zitten, had ik niet verwacht dat ze meteen aan de beurt zouden zijn. Helaas was dat bij Kleine Zus niet het geval en miste ik net haar afdeling. Grote Zus was natuurlijk wel de (een na) laatste en stond ik als nog lang te wachten onderaan. Na de uitreiking van de medailles waren er nog frietjes en een optreden van de goochelaar. Beide waren apetrots op hun behaalde medailles!

Na een inspectie van de kamers, mochten de meiden toch mee naar het PIT Museum. Voordat de meiden weggingen probeerde ze het ijs achter het huis nog even uit. Ik had nu een middagje lekker voor mezelf. Eigenlijk had ik naar de kapper willen gaan en in de stad misschien een nieuwe jurk kopen voor mijn feestje, maar de aanhoudende kou hield mij toch binnen. In plaats daarvan bestelde ik een paar nieuwe schoenen voor mijn verjaardag online. Ik vond een paar met luipaard print, die ik niet kon laten staan. Met een beetje geluk heb ik ze morgen al in huis.

Zaterdag 3 maart

Eindelijk konden we dan toch nog even uitslapen deze vakantie. Er was geen balletles, dus hoefde we nergens heen. Na de lunch stelde Papa’s Liefde voor om even naar Den Haag te rijden en even te gaan kijken bij de Apple Store. Op mijn wensenlijstje staat namelijk al langere tijd een Apple Watch. Ik mocht alvast een mooi polsbandje uitzoeken.

In de stad gingen we ook even langs bij de ZARA en de Primark en slaagde meiden wel voor een mooie jurk voor het feest van morgen. Zelf vond ik helaas niets. Maar gelukkig waren bij thuiskomt wel mijn nieuwe laarzen bezorgd. Supermooi en ik ben er ook erg blij mee. Zo heb ik morgen op mijn feestje toch ook iets nieuws aan en gelukkig hangen er eigenlijk ook wel genoeg leuke jurkjes in mijn kast.

De week sloten we af met een gezellig avondje op de bank met chips. We keken Wie is de Mol, maar moeten helaas nog wachten tot volgende week om te weten wie de mol dit seizoen nu was. De meningen zijn verdeeld. Is het Ruben, Jan of toch Olcay….

Hoe vond jij de kou deze week?

Spread the love

13 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #9 Koud, kouder en koudste

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.