Hoe draag je een overhemd op de juiste manier?

Het dragen van een overhemd kan op verschillende manier. Het grootste verschil is etiquette zit hem er in of je het overhemd casual of zakelijk draagt. Maar hoeveel knoopjes mogen er dan eigenlijk openstaan? Mag je een overhemd ook uit de broek dragen? En mogen de mouwen worden opgerold bij warm weer? Vandaag duik ik weer eens in de wereld van de mannenoverhemden en vertel je hoe het eigenlijk heurt.hoe draag je een overhemd?

Hoeveel knopjes laat je open?

Het grootste verschillen tussen het dragen van een overhemd casual of zakelijk is misschien wel te zien aan het aantal knoopjes dat openblijft. Zakelijk draag je je het overhemd natuurlijk zo veel mogelijk dicht, of je nu wel of geen stropdas draagt. Draag je geen stropdas, dan mag je op een warme dag maximaal één knoopje openlaten. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan mogen dit er ook twee zijn. Draag je een linnen of katoenen hemd. voor een dagje naar het strand dan kun je wel wat meer knoopjes openlaten of hem helemaal open dragen.

Syda Productions / Shutterstock

In de broek of over de broek?

Twijfel je of je je overhemd in of uit de broek kunt dragen? Kies dan voor de veilige oplossing en draag hem in de broek. In de meeste zakelijke situaties is dat de meest gepaste oplossing. Natuurlijk geldt dat minder bij het dragen een vrijetijdshemd. Deze zal vaker uit de broek dragen worden. Maar wist je dat je het ook aan het overhemd zelf kunt zien of je hem in of uit de broek kunt dragen? Is de zoom recht zoals bij polo’s en T-shirts, dan kan je hem gewoon uit de broek dragen. Is de zoom daarentegen oneven en heeft het hemd voor- en achteraan een ‘sleep’ stop hem dan in de broek.

Syda Productions / Shutterstock

Kies je voor een overhemd om deze in de broek te dragen, let dan ook goed op de lengte van het shirt. Een overhemd moet minstens net over je broeksriem vallen om ingestopt te kunnen worden. Mik op een lengte tussen je broeksriem en je kruis. Zo voorkom je dat bij elke beweging het shirt weer uit de broek komt.

Zorg er ook voor dat het overhemd niet opbolt rond de middel. Dit doe je eenvoudig door een getailleerd hemd te dragen dat aansluit op het lichaam. De overhemden van van Gils hebben bijvoorbeeld 3 verschillende fits, van licht getailleerd tot sterkst getailleerde overhemd. Deze vind je overhemden.com

Lees ook; Tips voor het juiste T-shirt voor mannen

Wanneer mogen de mouwen worden opgestroopt?

Als je een overhemd draagt met lange mouwen, hoort dat eigenlijk niet. Maar er zijn toch een aantal uitzonderingen. Volgens het Etiquettebureau is het dragen van een shirt met korte mouwen op kantoor not done. Bij een warme dag is het daarom belangrijk te kijken naar de setting van de bedrijfscultuur. Als deze niet toestaat op de mouwen op te rollen, dan helaas niet. Heerst er een relaxte sfeer op kantoor, dan is het oprollen van de mouwen geen probleem. Het oprollen van de mouwen kan natuurlijk er ook voor zorgen dat je een proactief bent en van aanpakken houdt.

Syda Productions / Shutterstock

Hoe zie jij het liefst dat een overhemd gedragen wordt?
In of uit de broek?

Foto’s; Syda Productions / Shutterstock

Samenwerking

Spread the love

35 thoughts on “Hoe draag je een overhemd op de juiste manier?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.