Never a Dull Moment week 6

Weekoverzicht | Never a dull moment week 6

Deze week hadden de meiden studiedagen van school en gingen daarom op een mini-wintersport vakantie in Winterberg. Ik kon daar mooi aansluiten na afloop van de speelgoedbeurs in Neurenberg. We kregen ook nog bijzonder nieuws deze week. Helaas sloot ik de week ziek in bed af.

Never a Dull Moment week 6

Zondag 3 februari

Vandaag was het alweer de laatste dag van onze trip naar de Spielwarenmesse in Neurenberg. Dit is de grootste speelgoedbeurs van Europa en na 4 dagen liepen we vandaag nog even de laatste afspraken af.

 

Op de beurs hebben we weer heel veel leuk speelgoed voor 2019 gespot, veel leuke (nieuwe) contacten opgedaan, maar zeker ook veel gelachen met elkaar. Volgend jaar gaan we zeker weer!

Na de lunch was het dan wel tijd om weer richting huis te gaan. Miriam en ik gingen alleen niet meteen naar Nederland. Wij werden door Linda en Marjolein afgezet in Winterberg. Hier waren onze mannen met kinderen en schoonfamilie in het weekend al aangekomen.

De meiden waren natuurlijk blij mij weer te zien, maar natuurlijk ook omdat ik op de speelgoedbeurs diverse demoproducten had meegekregen. Dit wisten ze nog van vorig jaar en ze verdeelden ‘de buit’ netjes onderling, door om de beurt iets te kiezen 🙂

Maandag 4 februari

Gisteravond was ik in het donker aangekomen in Winterberg. Daardoor had ik nog niet goed gezien hoe geweldig ons huisje lag midden in het bos. Door de goede sneeuwval in het gebied, was het echt een prachtig winterwonderland buiten.

De meiden hadden geen skilessen, maar gingen met papa en tante zelf van de berg af. Hierdoor was er ook geen haast in de morgen en dat was ook wel lekker. De meiden konden natuurlijk niet wachten met het spelen van hun nieuwe spelletjes. De good-old Happy Cube en pixel by number van Ludos Imaginem.

Zelf doe ik niet aan wintersport, dus werd ik afgezet bij de restaurant in het dorp. Daar zat Miriam ook met haar dochters. De oudste zat wel in een skiklasje. Wij vermaakten ons prima en hadden zo mooi ook even de tijd om de Bloggers Negenmaandentour voor te bereiden.

 

Na de lunch hadden de meiden geen zin meer om terug naar buiten te gaan. Gelukkig had ik de Diamant Painting doos van Totum voor ze meegenomen. Een schot in de roos, bij alle dames. Zo konden Papa’s Liefste en zijn zus ook samen een middagje lekker de berg op. Ik had zo ook even tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe jas. Hier in de echte winter, kom ik er toch wel achter dat mijn jas niet heel erg warm is. Op de website Jas.nl vond ik een mooi overzicht van verschillende leuke jassen te koop online. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook voor de meiden een leuke kinderjassen online te kopen.

Dinsdag 5 februari

Vandaag zouden we eigenlijk naar huis gaan, maar door problemen met de linkervoorwiel van de auto, moest dit eerst gefixt worden. Gelukkig konden we een dagje bijboeken in het hotel.

 

Na weer een lekker ontbijtje, gingen de meiden naar buiten om even lekker in de sneeuw te spelen. Zoveel sneeuw als er hier ligt hebben ze nog nooit gezien. De strandschep van Quut kwam ook goed van pas. Deze is ook uitstekend om mee te spelen in de sneeuw.

De dag verliep een beetje hetzelfde als gisteren; de meiden gingen de berg op en ik zocht Miriam weer op. Deze keer lunchten de meiden op de berg en kwamen pas aan het einde van de middag terug.

We besloten ’s avonds gezellig te gaan eten in het pannenkoekenhuis, samen met Miriam en haar familie. Tussen de pannenkoeken door vermaakten de meiden zich weer prima met de puzzels en de diamond painting. Ze vermaakten zich zelfs zó goed, dat we complimenten kregen over de dames van het personeel van het pannenkoekenhuisje.

Woensdag 6 februari

Vandaag pakten we onze koffers in en verlieten ons huisje in het bos. De meiden maakten nog een afdaling van de berg, en Miriam en ik zochten de DM op. Deze Duitse drogisterij heeft veel leuke en goedkope producten. We kochten met name de fun-badproducten van Tinti. Dit merk hadden we gespot op de beurs en heeft tabletten om je badwater te kleuren, Surprise bruisballen en knetters voor in bad. Superleuk en nu ook verkrijgbaar bij het Kruidvat.

 

De meiden hebben genoten van deze vakantie en vonden het dan ook erg jammer weer naar huis te moeten. We hebben het dat ook wel erg getroffen met onze accommodatie en de sneeuw. Het is heerlijk te zien dat ze er zo van genoten hebben en de lessen in SnowWorld zijn vruchten hebben afgeworpen. Na de lunch (en nog een Glühwein met appelstrudel) reden we naar huis om daarna weer lekker in onze eigen bedjes te duiken.

 

Onderweg kregen we heel bijzonder nieuws, namelijk dat mijn zus was bevallen van een dochtertje! 4 weken te vroeg, dus het was allemaal wel even spannend. Gelukkig is alles goed gegaan en doen moeder en kind het prima.

Donderdag 7 februari

Het gewone leven begon meteen weer. De meiden naar school en wij aan het werk. Nadat ik de meiden van school had gehaald, mochten we heel even bij ons nieuwe nichtje kijken. We konden niet lang blijven, want we hadden een afspraak bij de tandarts. De kiezen van de meiden werden namelijk gesealed.

Thuisgekomen, aten we een makkelijke maaltijd, want Papa’s Liefste was ’s ochtends alweer doorgevlogen naar Madrid voor werk. Iedereen lag lekker vroeg in bed, ook omdat ik mij niet erg lekker voelde.

Vrijdag 8 februari

Na een korte nacht, bracht ik de meiden naar de VSO en dook daarna meteen mijn bed weer in, nadat ik mij op werk had ziek gemeld. Ik vrees dat ik het griepje dat op de beurs rondhing toch opgepikt heb. Ik sliep gelukkig het meeste van de dag en ’s avonds was Papa’s Liefste ook weer thuis.

De meiden waren thuis gekomen met een erg mooi rapport, dus kregen ze een mooi cadeautje. Toevallig had de postbode net de nieuwe LOL Surprise Hairgoals gebracht. Deze werden natuurlijk meteen unwrapped 🙂

Zaterdag 9 februari

Helaas was ik nog niet helemaal opgeknapt en bleef ook vandaag in bed. De meiden gingen naar de scouting en speelden de hele middag heel lief boven met al hun LOL poppetjes. Ik had voor die avond 2 kaartjes voor de aftrap van de nieuwe Geef een Boek Cadeau campagne. Dit jaar is het boek Kruistocht in Spijkerbroek, één van mijn favoriete jeugdboeken. Nu maakte Papa’s Liefste er een vader-dochteruitje van en bleven Kleine Zus en ik thuis.

In theater de Stoep in Spijkenisse speelde het Nationaal Jeugd Musical Theater de musicalversie van het boek. In de pauze kreeg ik al diverse foto’s doorgestuurd en enthousiaste verhalen. Ze hadden een geweldig leuke avond en na afloop mocht Grote Zus ook nog de hoofdrolspelers ontmoeten en vragen stellen. Ze had een topavond en kan nu niet wachten om het boek te lezen. Deze is trouwens nu te koop in de boekhandel voor slechts €2,50.

Welk boek las jij graag in je jeugd?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.