Never a dull moment week 52

Weekoverzicht | Never a dull moment week 52

Alweer de laatste week van het jaar is aangebroken. We hebben heerlijk vakantie en natuurlijk kerst gevierd. We hebben het lekker rustig gehouden, maar wel gezellig veel tijd met elkaar doorgebracht. De meiden waren nog wel het meeste blij met het omwisselen van hun bedden. Iets wat alleen mogelijk was na een heel grote opruimingsactie!

Never a dull moment week 52

Zondag 22 december

Zondag – vakantie, maar de yogales ging gewoon door, dus echt uitslapen zat er niet in. Na de yogales gingen we snel naar huis om om te kleden en nog even te lunchen. Om 13.00 uur hadden we namelijk afgesproken op het station met mijn schoonzus. We gingen namelijk met de meiden naar de Christmas Show in de Ziggo Dome. Het was maar goed dat we met de trein gingen, want doordat Ajax ook thuis speelde, was het behoorlijk druk rond de Ziggo Dome.

We hebben een ontzettend leuke middag gehad en genoten van de show. Na afloop besloten we ook gezellig nog even te blijven eten op de Arena Boulevard.

Maandag 23 december

Eindelijk konden we dan weer eens lekker uitslapen! Dat gold natuurlijk niet voor de meiden, want die kunnen nooit heel lang in hun bed blijven. Gelukkig vermaken ze zich beneden altijd goed en horen wij er weinig van. Helemaal niets stond vandaag echter niet op de agenda. De meiden willen heel graag van bed wisselen.

Zo krijgt Grote Zus het lage bed van Kleine Zus, die daar nooit in slaapt, want die slaapt liever op de bank in haar kamer. Met een laag bed kan Grote Zus beter ‘hangen’ met haar vriendinnen dan op de hoogslaper die ze nu heeft. Kleine Zus krijgt dan de hoogslaper, die we boven haar bank kunnen zetten, zodat zij wel een echt bed heeft in haar kamer, maar ook meer speelruimte op de grond.

De rest van de dag zijn we dus eerst maar eens bezig geweest met een flinke opruimronde. Wel 6 vuilniszakken met ’troepjes’ konden we weggooien uit de kamers. Lades zijn weer geordend en aan het bureau kan weer gewerkt worden. Het was even hard werken, maar wel met positief resultaat. Helaas geen voor- en nafoto’s gemaakt….

Dinsdag 24 december

Vandaag liep even anders dan gepland. Papa’s Liefste moest toch even naar kantoor en mijn zus belde of de meiden wilden komen spelen. Zo had ik ineens een hele dag voor mezelf in huis. Wat een luxe. Deze heb ik dan ook nuttig besteed. Niet aan het verder opruimen van de kamers, maar gewoon even lekker met niets; behalve lang douchen en Netflixen in bed.

Ik had via Too Good To Go een aantal pakketten besteld bij de bakker en de HEMA. Deze konden we mooi aan het einde van de middag ophalen, toen Papa’s Liefste weer thuis was en we toch naar de stad moesten om ook de meiden op te halen. Bij de HEMA kwam ik ook juist aan toen alle taarten voor de helft van de prijs weggingen. Zo kon ik meteen een toetje voor kerst meenemen (een foutekersttruitaart) en eentje voor oud en nieuw (Cava cake). Die laatste kon mooi nog even de vriezer in. Verder hadden we lekkere broodjes voor het kerstontbijt en -lunch, ideaal!

Kerstavond hebben we dan ook lekker rustig thuis op de bank doorgebracht. Naast wat lekkere broodjes, hadden we ook nog wat lekkere hapjes in huis gehaald. We keken met z’n allen naar de kerstfilm der kerst; A Christmas Carol. Alleen degene op DisneyPlus was toch nog best wel eng voor de meiden. Om ze niet met nachtmerries naar bed te sturen, plakten we er de grappige kerstfilm Elf er ook nog maar achteraan.

Woensdag 25 december

Kerst! Ondanks dat we eigenlijk team Sinterklaas zijn, had toch ook de kerstman een paar cadeautjes onder de kerstboom gelegd. Zo kregen ze een echte Party Speaker van BigBen met een microfoon. Deze werkt op Bluetooth en kunnen ze dus mooi op hun kamer gebruiken voor karaokesessies met vriendinnen. Ook de nieuwe puzzels van SmartGame waren weer een groot succes. Kleine Zus kreeg de Cube Puzzler Go en Grote Zus een paar nieuwe Happy Cubes. Maar het meeste blij was Kleine Zus met de Dessineo Leren Tekenen tafel. Deze stond al een paar jaar op haar verlanglijstje van de Sint, maar het was uiteindelijk de Kerstman die hem voor haar meenam.

Zeker Grote Zus viel met haar neus in de boter. Zij kreeg namelijk een Apple Watch #1! Zelf had ze al snel door wie de Secret Santa was geweest. Tijdens de zomervakantie had ze deze Apple Watch gezien aan de pols van de moeder van een vriendinnetje van Kleine Zus. Ze had haar toen beloofd dat als ze een nieuwe zou kopen, zij haar oude mocht hebben. Ze was natuurlijk door het dolle toen ze de watch ook daadwerkelijk kreeg.

Het was maar goed dat we wisten wie de oude eigenaresse was, want alleen het horloge op fabrieksinstellingen terugzetten bleek niet voldoende te zijn. Ook de Apple ID moest nog worden afgemeld. Gelukkig lag ons huis op haar hardlooprondje en kon ze diezelfde ochtend toch nog haar horloge aan haar eigen account koppelen.

Daarbij kregen de meiden van haar ook nog een hele zak met missende huisjes voor hun AH winterdorp. De meiden vermaakten zich daar de rest van de middag mee.

Ons kerstdiner was heel traditioneel gourmetten. Alleen hebben we sinds vorig jaar een mooie lange teppanyaki grillplaat. Dat werkt toch makkelijker dan iedereen een klein eigen pannetje. Onze huisvriend schoof ook aan en we hadden een heel gezellig avond.

Als toetje hadden we een heerlijke taart en werden de SmartGames op tafel gelegd en deed iedereen verwoede pogingen om de puzzels op te lossen. Sommige ging dat wat beter af dan andere 🙂

Donderdag 26 december

Ook voor Tweede Kerstdag hadden we een relaxt programma. We werden pas om 12.00 uur verwacht bij mijn schoonzus voor een kerstbrunch. Daar stond de tafel al gedekt voor lekkers en konden we zo aanschuiven.

Omdat het zo gezellig was, gingen we pas tegen etenstijd naar huis. Maar omdat we bij de lunch genoeg hadden gegeten, aten we alleen nog de luxe broodjes uit het Too Good To Go.

Vrijdag 27 december

Vandaag was dan eindelijk de grote verhuisdag van de bedden. Maar voordat we daar aan konden beginnen, ging eerst kleine Zus nog naar de BSO (waar ze een bezoekje brachten aan het Rijksmuseum Boerhaave) en Papa’s Liefste naar kantoor. Zo hadden Grote Zus en ik nog even tijd om de laatste lade op te ruimen in haar kamer.

Na een middag zwoegen, kregen we met wat precisiewerk het ene bed uit de ene kamer en weer in de andere kamer. Beide meiden waren superblij met hun nieuwe bed en extra ruimte in hun kamers. We zijn er nog niet helemaal, want de laatste spulletjes moeten nog een plekje krijgen, maar dat komt nog helemaal goed.

Ondanks onze stijve rug en vermoeide armen en benen, trokken Papa’s Liefste en ik toch nog voor één keer dit jaar onze foute kersttrui aan voor het verjaardagsfeestje van een vriendin. Het was supergezellig met heerlijke Gin Tonics!

Zaterdag 28 december

Vandaag ging voor het eerst deze week de wekker. Gelukkig voor een leuke reden, want om 10.00 uur werden wij verwacht in de Fabriek in Woerden. Hier mochten de meiden, beide samen met een vriendinnetje, met verf gaan gooien. In een atelier speciaal hiervoor ingericht, kregen ze eerst wel beschermende pakken aan en uitleg. Daarna mochten ze zich helemaal uitleven met kwasten, sponsjes, afwasbortels en heel veel verf!

Het was een groot succes en de meiden hadden allemaal een mooi kunstwerk gemaakt. Helaas moeten ze er nog even op wachten, want de droogtijd is zeker een week.

Maar dat was niet het enige waarvoor we uitgenodigd waren bij de Fabriek in Woerden. Naast Gooien met Verf kun je hier ook lekker spelen in de Pretfabriek. Speciaal in de Kerstvakantie was er dan ook een Frozen speurtocht en kwam Olaf dansen met de kinderen. Na een heerlijke lunch gingen we ook nog een rondje midgetgolfen bij Golf in the Dark.

Hier binnen was alles pikkedonker, maar door de mooie neonverlichte decoraties kon je toch voldoende zien om de hole te vinden. Makkelijk was de baan niet en bijna onmogelijk om binnen 7 slagen het balletje in de hole te krijgen. Maar dat maakte de meiden niets uit. Ze vonden het superleuk, maar af en toe wel een beetje spannend.

Tot slot mochten ze nog even een uurtje lekker spelen in de Pretfabriek. Hier kunnen kinderen paardtjerijden, springen, klauteren, rolschaatsen of van één van de gave glijbanen glijden. Eigenlijk wilden ze helemaal niet meer naar huis.

Nadat de vriendinnetjes weer thuis waren afgezet, sprong ik snel op mijn fiets om nog even de stad in te gaan met een paar vriendinnetjes. Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat onze collega verdween en we dagen in onzekerheid hebben geleefd over haar. Helaas werd ze ruim 2 weken pas weer teruggevonden. In nagedachtenis aan haar komen de op deze dag nog steeds even samen en drinken we een borrel op haar. Daarna gingen we ook nog even een hapje eten bij de Thai

Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar vol met mooie momenten met familie en vrienden

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.