Never a Dull Moment week 49

Weekoverzicht | Never a dull moment week 49 – Sinterklaas

Het was weer een weekje vol Sinterklaasactiviteiten, we zagen hem in Center Parcs, hij kwam op school en we maakten de surprise af en vierden ook nog Pakjesavond thuis. De meiden zijn goed verwend en hebben de hele week heerlijk kunnen spelen met het speelgoed. Helaas was Kleine Zus wel een dagje ziek, maar op tijd weer beter!

Weekoverzicht | Never a dull moment week 49 - Sinterklaas

Zondag 2 december

De ochtend na Pakjesavond is misschien wel de leukste ochtend van het jaar. De meiden waren dan ook al lekker vroeg wakker om met al hun nieuwe speelgoed te spelen.

Maar als je een weekendje in Center Parcs bent, kun je natuurlijk niet naar huis, voordat je bent gaan zwemmen. Gelukkig wilden de meiden daarvoor hun speelgoed wel even opzij leggen.

Na het zwemmen ging ons nichtje helaas weer naar huis. Wij besloten wat langer te blijven, want we hadden gehoord dat Sinterklaas misschien nog wel even een bezoekje zou brengen aan de MarketDome. De eerste Pietjes hadden we daar al gespot.

Terwijl wij lekker aan een drankje zaten (lees Glühwein voor mij), kwamen er steeds meer Pietjes en daar was ook Sinterklaas. Alleen bleek dat Oma Pietje te zijn. Maar gelukkig kwam de echte Sint ook nog langs.

Na nog een hapje te hebben gegeten, was het voor ons ook tijd om weer naar huis te gaan. Het was een gezellig Sinterklaasweekend en we komen zeker nog een keertje langs bij Center Parcs Zandvoort als het helemaal opgeknapt is.

Maandag 3 december

Vandaag gingen de meiden weer naar school en had ik afgesproken met Miriam en Linda voor de persvoorstelling van Marry Poppins Returns. Omdat de film pas 19 december in de bioscoop komt, heb ik een embargo moeten tekenen en mag ik er nog even helemaal niets over zeggen 😉

Nadat we nog even gezellig geluncht hadden, had ik thuis even een momentje voor mijzelf. De postbode bracht mij een pakketje van Gezinnig met daar in het boek Mini-Mama-Momenten, perfect timing!

Omdat we allemaal wel een beetje moe waren van de afgelopen Sinterklaastijd, maakten we het ons zelf lekker makkelijk en aten tosti’s als avondeten en keken we samen naar Poesjes en daarna natuurlijk naar het SinterklaasJournaal.

Dinsdag 4 december

Rond 5.00 werden we wakker van Kleine Zus, ze had weer een kleine pseudokroep. Ik dacht dat je daar met 5 jaar overheen zou groeien, maar ze was weer flink benauwd. Het beste is om dan te ontspannen, dus gingen we samen beneden TV kijken. Voor het eerste ochtendjournaal hadden we de film Wiplala al gezien. Ik besloot haar een dagje thuis te houden en zei al mijn afspraken voor die dag af.

Uit school legde Grote Zus nog de laatste hand aan haar surprise. Ik was een beetje bang geweest dat de laag papier-maché niet dik genoeg was geworden, maar gelukkig bleef de LOL-bal mooi rond met de vulling erin. Nadat het gedicht ook af was, konden we hem inpakken. Door de vierkante doos eromheen, hadden we het onszelf gelukkig een stuk makkelijker gemaakt.

Woensdag 5 december

Na een rustige nacht, kon iedereen de volgende dag naar school. Al is 5 december natuurlijk ook een dag in het jaar die je niet wil missen op school. Bij aankomst werden we al vrolijk verwelkomd door de Pietenband op het schoolplein.

Nadat alle kinderen zich verzameld hadden op het schoolplein, was het wachten op de komst van Sinterklaas. Dit jaar kwam hij aan gescheurd in een mooie rode bolide.

Nadat hij verwelkomd was door het hoofd van school, was het voor ons ouders ook wel weer tijd om het schoolplein te verlaten. Samen met een vriendinnetje besloten we samen nog even koffie te gaan drinken in de stad.

Daarna had ik ook nog mooi even de gelegenheid om nog een laatste klein rondje door de stad te doen op zoek naar wat extra pepernoten, want wie weet had de Sint nog wel een cadeautje achtergehouden voor Pakjesavond thuis.

’s Middags mocht Kleine Zus gezellig blijven spelen bij een vriendinnetje. Haar moeder had al een stapel tosti’s klaar staan en zo bleef ik ook gezellig nog even mee lunchen. Rond 16.00 haalde ik haar weer op. Ze hadden lekker een rustig middagje onder een dekentje naar de Sinterklaasfilm op TV gekeken.

Na het eten ging opeens mijn telefoon met een Sinterklaasdeuntje. Het bleek Sinterklaas te zijn! In de schuur had hij nog een paar cadeautjes verstopt. Ook voor onze huisvriend, die toevallig een avondje bij ons was blijven eten.

Donderdag 6 december

Kleine Zus mocht vanochtend iets langer blijven spelen met haar speelgoed, want ze begon de dag bij de fysiotherapeut. Hier krijgt ze wat hulp bij haar schrijven. Ze is zowel links als rechts en we proberen te kijken of we haar rechterhand iets beter kunnen ontwikkelen. Na de fysio moest ze toch ook gewoon weer naar school.

Ik had zo zelf even een uurtje voordat ik zelf naar de fysio moest. In de stad trakteerde ik mijzelf op een kop koffie en een taartje. Dit omdat het vandaag 3 jaar geleden was dat ik mijn blog ben begonnen en mijzelf 2 jaar gelden ook heb ingeschreven bij de KvK. 

De meiden gingen die middag naar de BSO en spelen bij een vriendinnetje. Dat gaf mij even wat tijd om thuis de boel op te ruimen. Vanaf morgen komt er een schoonmaakster. Eén van mijn blogdoelen is altijd geweest dat ik genoeg zou verdienen met mijn blog om een schoonmaakster te kunnen veroorloven. Dat moment is al een tijdje geleden aangebroken, maar ik had nog geen schoonmaakster gevonden. Zij werd mij aanbevolen door een buurvrouw en zou op vrijdagmiddag kunnen, precies de juiste dag voor ons! Win-win dus, maar daarvoor moest nu ook wel even goed worden opgeruimd, zodat ze overal bij kan. Zeker na de Sint was dat nog wel even een klusje.

Vrijdag 7 december

Op werk bleek de Sint ook nog even te zijn langs geweest en had een heerlijk doosje met lekkers voor ons allemaal achtergelaten. Na mijn wekelijks overleg, had ik een gesprek met mijn managers. Mijn collega heeft vanaf volgende week zorgverlof opgenomen, omdat zijn vrouw beide enkels heeft gebroken. Hierdoor zal ik de komende tijd voor hem een paar uur invallen. Dat is wel even een omschakeling, want ik had juist besloten het een tijdje wat rustiger aan te doen en had daarvoor ook ouderschapsverlof opgenomen. Hopelijk kan ik die rust in februari alsnog nemen.

Papa’s Liefste werkte een dagje thuis, zodat hij er zou zijn als de schoonmaakster de eerste keer zou komen. Mocht ze iets niet kunnen vinden, dan zou ze het hem kunnen vragen. Als verrassing voor ons had hij een kerstboom geregeld – de grootste die hij kon vinden!

Na werk haalde ik de meiden op en wilde ze natuurlijk niets liever dan spelen met hun nieuwe LEGO Friends doos. Ondertussen keken ze naar een nieuwe YouTubekanaal GLITCH. We kenden deze nog niet, maar toevallig hebben ze daar in samenwerking met LEGO Friends ook de CRAZY GLITCH RACE, waarin bekende YouTubers racen, samen met Vajen en Rein.

Zaterdag 8 december

Weekend! Daar waren we na alle Sinterklaasdrukte wel aan toe. We deden het even lekker rustig aan en Grote Zus ging naar haar scouting. Maar we zouden niet de hele middag thuisblijven, want we waren uitgenodigd om bij de première van de film Ralph Breaks the Internet aanwezig te zijn. 

Pathe Arena was helemaal in stijl aangekleed. De meiden mochten over de rode loper, werden belaagd door “Clickbites” en kregen lekker popcorn en snoep mee voor tijdens de film. Vooraf aan de film was er ook een quiz en Grote Zus won daarbij een mooie Ralph Breaks the Internet computer sleeve.

De film was erg leuk en echt een absolute aanrader voor de kerstvakantie. Het verslag van de film (met winactie) lees je hier. De meiden waren lekker hyper van al dat snoep. Het kwam daarom wel goed uit, dat we ons hadden ingeschreven voor een workshop Pyjama Wobbel Yoga bij Yoga Smiley. In hun onesies deden ze ontspanningsoefeningen op de Wobbel, masseerde ze elkaar en las de juf nog een verhaaltje voor het slapen gaan.

Hebben jullie de kerstboom al staan?

Spread the love

3 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 49 – Sinterklaas

  • Die foto van Sinterklaas, grijnzend in zijn rode bolide. Hilarisch! H. heeft vlak voor 5 december een mooie boom gekocht (omdat we vorig jaar misgrepen) en ‘m eerst buiten laten staan. Nu is hij binnen, alleen zitten alleen de lampjes er nog in. Als Mila en H. vanmiddag thuiskomen na een logeerpartijtje bij Oma in het hoge Noorden gaan we eraan beginnen. Dat wil zeggen, ze is ziek geworden (behoorlijk verkouden) dus even kijken of het gaat. Kan ik leuk de Disney-ballen erin doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.