Asterix en Het geheim van de toverdrank + winactie

Tip voor de Kerstvakantie | Asterix en Het geheim van de toverdrank

Mijn vader was een groot stripliefhebber. Heel soms mochten we een middagje strips lezen op zijn studeerkamer. Asterix en Obelix waren zeker favoriet bij mij. Nu hebben wij zijn stripcollectie voor de meiden geërfd en ook zij lezen graag over dit dorpje in Gallië. Deze maand is er niet alleen een nieuwe film in de bioscoop (met de stemmen van het Dylan Haegens team) te zien, maar ook een spelletje voor op hun speelcomputer. Zijn jouw kinderen ook fan, lees dan snel verder en maak kans op een spelletje en kaartjes voor de film.

Asterix en Het geheim van de toverdrank + winactie

De film

De bekende stripfiguren nemen je mee in een nieuw avontuur! Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen.

Asterix en Het geheim van de toverdrank

Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij ‘het geheim van de toverdrank’ kan toevertrouwen.  Panoramix’ rivaal Sulfurix is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 84 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld en angst
Gesproken taal: Nederlands
Release: 12 december 2018

Regisseur: Alexandre Astier, Louis Clichy
Stemmen Cast: Dylan Haegens, Bas Keijzer, Huub Dikstaal, Marit Brugman, Rick Vermeulen

Meer info over de film: klik hier

 

De Game Asterix en Obelix XXL 2

Bij de film hoort ook een nieuwe game. Asterix & Obelix XXL 2 is een mix van actie en avontuur voor alle leeftijden. Uiteraard is de game trouw aan het stripverhaal en zit vol humor en grappige verwijzingen. 

Asterix en Obelix XXL 2

Het verhaal

Panoramix, de druïde uit het dorp van Asterix & Obelix  is verdwenen. Mogelijk heeft het ermee te maken dat hij de zijnen heeft verraden in opdracht van Julius Caesar! Asterix & Obelix worden door hun stamhoofd Heroïx op missie naar Rome gestuurd. Wanneer zij daar aankomen ontdekken zij dat er een pretpark, Las Vegum, wordt gebouwd in naam van de beroemde Romeinse keizer. Met welk doel? Wat verbergt Panoramix?

Asterix en Obelix XXL 2

Waag je in Las Vegum met de onafscheidelijke vrienden, uiteraard is ook hun trouwe maatje Idefix van de partij om het op te nemen tegen de legendarische Romeinse legers. En hij is niet je enige bondgenoot, want de niet te evenaren toverdrank is nog steeds en altijd weer je beste hulpmiddel tegen de Romeinen! 

Asterix en Obelix XXL 2

Wissel af tussen de slimme Asterix en de buitengewone kracht van Obelix om je te ontdoen van de hordes Romeinen, raadsels op te lossen en de vele beproevingen die je te wachten staan, tegemoet te treden!

Wat vinden wij ervan

Voor de film moeten wij zelf ook nog naar de bioscoop, maar dat Dylan Haegens en zijn team de stemmen hebben ingesproken, maakt wel dat deze film zeker op ons to-do lijstje staat voor de Kerstvakantie!

Het spel hebben de meiden al wel mogen spelen en is een groot succes. Er zijn 3 verschillende niveau’s, waardoor Kleine Zus het wel kan spelen. Helaas worden alle spelletjes in het Engels uitgelegd. Maar door het te doen komen de meiden een heel eind. Helaas kunnen ze niet samen spelen, maar kan Grote Zus  haar wel een beetje helpen. Eigenlijk is het spel ook voor 7+. Waar ik met name aan moest wennen is dat de stemmen van Asterix & Obelix een heel Brits accent hebben, terwijl ze in Frankrijk wonen. 

WINACTIE Asterix & Obelix is gesloten

Ik mag een Asterix & Obelix pakket verloten met daarin het PS4-spel Asterix en Obelix XXL 2 en 2 vrijkaarten voor de film.

Gefeliciteerd!


winnaar Asterix en Obelix

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties

Spread the love

60 thoughts on “Tip voor de Kerstvakantie | Asterix en Het geheim van de toverdrank

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.