Never a Dull Moment week 46

Weekoverzicht | Never a dull moment week 46 – De Sinterklaas komt eraan

Deze week leefde we allemaal toe naar de aankomst van Sinterklaas. Alle spullen werden van zolder gehaald en we mochten Dieuwertje Blok ontmoeten in het Scheepsvaartsmuseum, waar een Gouden Boekje met Het Verhaal van Sinterklaas werd uitgereikt. Verder was ik aanwezig bij de opnames van Sanne Wallis de Show en ging gezellig sushi eten en naar de film. Weer een gezellige week dus

Never a Dull Moment week 46

Zondag 11 november

De wekker ging al heel vroeg, want om 9.00 konden Grote Zus en haar vriendinnetje al weer worden opgehaald bij het Tropenmuseum in Amsterdam. Zij hadden daar namelijk een nachtje mogen slapen. 2 bleke meisjes met veel verhalen stonden op de trap van het museum al op ons te wachten. Ze hadden het superleuk gehad en wilde graag nog wel een keertje komen.

Weer eenmaal thuis, speelde de meiden lekker op hun kamers. Dat gaf ons de tijd om nog een beetje wakker te worden en wat klusjes in huis te doen. In de late middag gingen we richting de bioscoop, waar ik de laatste bardienst van het filmfestival zou draaien. De meiden wilde graag weer mee helpen met popcorn scheppen, snoep- en drankvoorraad bijvullen en de zalen schoonmaken. Ik denk dat het festival er volgend jaar 3 vrijwilligers bij heeft. 

Tegen etenstijd werden ze weer opgehaald en kregen ze als dank het officiële vrijwilligers t-shirt mee naar huis. Ik bleef uiteindelijk nog tot een uur of 12 en toen was de laatste rond ook wel klaar. Thuis plofte ik nog even lekker op de bank om Boer Zoekt Vrouw terug te kijken. Ik ben erg blij met mijn Xsensible Strechwalker sneakers, want na 4 bardiensten van bijna 8 uur heb ik nog steeds geen pijnlijke voeten.

Maandag 12 november

Vandaag is het alweer een jaar gelden dat mijn vader overleed. Eigenlijk had ik er een rustig dagje van willen maken, maar helaas moest ik toch naar het ziekenhuis om wat werk af te maken. Het kostte wel even wat moeite om het ziekenhuis binnen te gaan, want het is hetzelfde ziekenhuis waar mijn vader is overleden. Gelukkig hoefde ik alleen maar met cijfertjes te werken, dus dat leiden mijn gedachten wel af en zo ging de dag snel voorbij.

Dinsdag 13 november

Gisteren is het SinterklaasJournaal weer begonnen en meteen zijn de meiden al helemaal in de Sinterklaas sfeer. Nog voor school werd de uitzending nog een keertje gekeken en via de website zagen we hoe de Pieten de cadeautjes van de meiden openmaakt en een hap namen van de Chocoladeletter. Dat kan toch niet!

Na school werden ook alle Sinterklaas spullen van zolder gehaald om het huis al helemaal klaar te maken in afwachting van de aankomst van de Stoomboot in Zaandam (als dat allemaal maar goed gaat) Daarna maakt ik snel voor de andere een heerlijks andijvieschotel klaar. 

Zelf at ik niet mee, want ik ging met 2 vriendinnen een hapje eten bij de Italiaan. Even zonder kinderen tijd om bij te kletsen.

Woensdag 14 november

 Na school namen we weer de bus en trein naar Amsterdam, deze keer niet naar NEMO, maar naar het Scheepsvaartmuseum ernaast. Heel eerlijk was ik er ook nog nooit geweest en de kinderen ook niet. Maar omdat wij een bijzondere ontmoeting hadden om 15.00 hadden we nu ook geen tijd om het museum echt te bezoeken.

Vandaag waren we naar het Scheepsvaartmuseum gekomen omdat het nieuwe Gouden Boekje Het Verhaal van Sinterklaas van de schrijver Sjoerd Kuyper overhandig werd aan niemand minder dan Dieuwertje Blok. De meiden konden niet wachten om haar in het echt te zien. Maar eerst mochten zij lekker kleuren in een zaaltje ernaast.

Daar kwamen opeens een paar Pieten binnen! Zij hadden alvast het vliegtuig genomen naar Nederland om ook aanwezig te zijn bij deze boekpresentatie. Terwijl het officiele gedeelte in de andere zaal zich afspeelde, vermaakt de kinderen zich erg beste met pieten en hun rare pietenstreken.

Uiteindelijk mochten de kinderen ook allemaal naar binnen en kregen zij van Hadewych Minis een eigen exemplaar van het boekje en las Dieuwertje Blok het ook nog voor ze voor. Tot slot was er een groepsfoto en mochten de kinderen hun boekjes laten signeren door Dieuwertje en Sjoerd Kuyper. Wil jij kans maken op een door Sjoerd Kuyper gesigneerd exemplaar, dan kun je hier meedoen met de winactie.

Kijk voor eenvideo van de middag hier.

Terwijl de meiden lekker in hun bed heel snel in slaap vielen, kroop ik nog even achter de laptop met pepernoten en het Perfecte Plaatje op de achtergrond

Donderdag 15 november

Donderdag was geen spectaculaire dag. Er werd gewerkt, naar school gegaan en naar de fysio.

Voor de meiden lag thuis een pakketje te wachten met daarin de nieuwe Just Dance 2019. Die hebben dus de rest van de middag en avond dansend doorgebracht op hun favoriete nummers.

Vrijdag 16 november

Al vroeg vertrok iedereen naar school en werk. Het wordt nu echt al een stuk kouder en zijn handschoenen op de fiets geen overbodige luxe.

De meiden wilde heel graag vrijdag-avond-pizza-avond (waar zouden ze dat nu van hebben…) Maar erg gezellig was het niet echt met al die schermpjes tegenwoordig aan tafel… Snel dus maar uit gedaan en gegeten, zodat ze op tijd klaar waren voor the Voice. Daar heb ik trouwens niet veel van meegekregen, want al snel viel ik in slaap op de bank.

Zaterdag 17 november

De meiden waren natuurlijk al vol verwachting op de komst van de Sinterklaas in Zaandam. Zelf kon in niet kijken, want samen met Miriam ging ik een dagje naar Hilversum. Hier mochten we aanwezig zijn bij de opnames van de Sanne Wallis De Show. De aflevering voor diezelfde avond werd opgenomen en was leuk om het zo eens live mee te maken.

Omdat het nog vroeg op de middag was, gingen we eerst nog even shoppen in Hilversum en gingen daarna eten bij een Sushi restaurant. Het wast erg lekker en zeker net zo gezellig!

We sloten de dag af met een filmpje; Bohemian Rhapsody over het leven van Freddie Mercury. We waren erg onder de indruk van deze film. Hij is goed gecast en natuurlijk vol met de goede muziek van Queen. Echt een aanrader

Ondertussen werden thuis natuurlijk de schoenen gezet en had gezongen voor onze kartonnen schoorsteen. Nu maar hopen dat de Sint vannacht ook een bezoekje aan ons huis brengt.

Hebben jullie ook je schoen gezet?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.