Never a Dull Moment weekoverzicht 44

Weekoverzicht | Never a dull moment #44 met Loedermoeder-momenten, fiets fout – fiets weg en Woezel&Pip

Deze week in het weekoverzicht mijn loedermoeder momentjes en hoe eentje viraal ging. Leuk natuurlijk maar ook verbazingwekkend hoe moeder andere moeders zo kunnen aanvallen. Verder was mijn fiets weg  en vond ik hem gelukkig ook weer terug. Werd ik geïnterviewd en had ik dates met oude en huidige collega’s. We ruimde op, mestte uit en kregen een mooie Woezel&Pip verrassing. Benieuwd hoe alles in een week paste? Lees maar snel verder

Never a Dull Moment weekoverzicht 44

Zondag 29 oktober 2017

We werden vanochtend allemaal bijtijds wakker, omdat de klok was terug gezet naar Wintertijd. We hadden dus lekker een uurtje extra kunnen slapen. Maar zoals dat bij gezinnen met kinderen dan vaak het geval is, zijn de kinderen op de normale tijd wakker. Nu de meiden wat ouder zijn, hebben we daar minder last van en gaan ze zelf naar beneden om te spelen, zodat wij op zondag lekker kunnen uitslapen.

Omdat we nog kaartjes hadden voor de film Kapitein Onderbroek en verder geen plannen hadden voor de zondag, besloten we daar heen te gaan. Een goede keuze, want de film was erg leuk en de hele dag zong iedereen nog “Lalalala”

Thuisgekomen was het borreltijd en namen we een stukje van deze lekkere worst van Spingaren erbij. Hij zat in de goodiebag die ik had gekregen tijdens de Lifestyle Lab vorige week. Omdat de klokken in de keuken en woonkamer nog niet hadden verzet, besloten we vandaag nog even in zomertijd te leven. Dat betekende dus een uurtje eerder eten en de kinderen ook een uurtje eerder in bed. Voor hun was het een gewone dag geweest en deden ze dat ook zonder mopperen.

Wij hadden zo een avondje een uurtje langer voor onszelf. Uiteraard keken we naar de aller-aller-laatste aflevering van Penoza.

Maandag 30 oktober 2017

Ook voor ons ging nu de wintertijd in. Nadat de meiden gisteren in bed waren gelegd, hadden we alle klokken goed gezet. De meiden konden dus in principe een uurtje langer slapen, maar om 6.00 hoorde ik de eerste al naar de WC gaan en niet veel later de andere al spelen in haar kamer. Zo stonden we dus allemaal heel relaxt op en waren ruim op tijd klaar voor school. Zolang de meiden zich niet zo bewust zijn van het verzetten van de klok, houden we deze regel er in.

Helaas verliep de rest van de dag wat minder spoeltjes. Ik had mijn fiets op het station laten staan op zaterdag, toen ik met de trein naar de Mamablog Awards in Antwerpen ging. In plaats van op het station, vond ik mijn fiets terug op de Fiets Fout = Fiets Weg site van de gemeente. Ik had heb in een verkeerd vak geparkeerd en nu kon ik hem op halen aan de andere kant van de stad, waar je onmogelijk kunt komen zonder fiets. Gelukkig werk in naast het station, dus kwam niet te laat op mijn werk, maar moest wel de bus terug naar huis nemen.

Een andere tegenvaller was mijn salade na mijn uurtje sporten. Ik had mij erg verheugd op deze salade met bietenfalafel. Helaas zat er ook koriander in en hoor ik in de groep van mensen die dat echt heel vies vindt…

Dinsdag 31 oktober 2017

Gelukkig heb ik ook een bakfiets en kon ik zo de kinderen gewoon naar school brengen. Daarna fietste ik meteen door naar de stad, waar ik een uurtje later had afgesproken met iemand van de website In de Buurt – Leiden. Zij volgen mij via Instagram en hadden mij via die weg ook benaderd of ik een keer Leidenaar van de Week wilde worden. Super leuk natuurlijk en daar zei ik geen nee tegen. Voordat zij kwam, kwam mijn zus met haar dochtertje nog even langs voor een kopje koffie.

Na het interview fietste ik weer naar huis en besteden de rest van de middag aan de hoog nodige huishoudelijke klusjes en haalde de meiden om 15.00 uit school. Naast het vriendinnetje dat op dinsdag altijd komt spelen, kwam er nog een vriendinnetje mee en de buurjongen was er ook. Een huis vol dus en een mooie club om het spel SOGGY DOGGY. De review van dit nieuwe spel is binnenkort te lezen.

Na het eten fietste in naar de stad waar ik had afgesproken met 3 vriendinnetjes waarmee ik vroeger (lees bijna 20 jaar terug) mee samenwerkte in de Leidse Schouwburg als studentenbaan. We hebben daar altijd mee veel plezier gewerkt! Ik heb met alle 3 nog contact, maar de ander zien elkaar eigenlijk niet meer. Het leek ons daarom leuk om een kleine reünie te houden. Het was enorm gezellig en veel oude verhalen kwamen er weer op tafel.

Ondertussen kreeg ik een Appje van mijn zus dat mijn blog over het naar bed laten gaan in de kleren voor morgen, was gedeeld op de Facebookpagina van Omdenken. Ze hadden mij dit netjes gevraagd, dus het was geen grote verrassing. Wel het aantal reacties onder deze post! Toen ik thuis kwam waren dat er al meer dan 500 (onder tussen zijn dit er al ruim 900 ) Er was veel bijval voor mijn omdenk-actie, maar ook heel veel mensen die het belachelijk vonden en twijfel aan mijn opvoed-skills. Gelukkig is dit een verhaal van 7 jaar geleden en weet ik dat mijn dochter er geen schade aan heeft ondervonden 😉 Samen met mijn vriend las ik er een paar en konden we er eigenlijk alleen maar hard om lachen. Wel zorgelijk vind ik het hoe ander moeders de moeite nemen om andere moeders zo te veroordelen….

Woensdag 1 november 2017

De voordelen van de ingang van de wintertijd houden nog even aan, want mijn dochters zijn nog steeds lekker vroeg wakker. Zo vroeg zelfs dat ze de tijd hebben om mij nog voor 7:30 een kopje koffie op bed te brengen. We zijn ook nog steeds erg blij met de Checkpad. We hebben er maar eentje, maar toch werkt het ook voor Kleine Zus. Vanochtend maakte ze haar eigen 10-uurtje klaar!

 

Uit school lunchte we op school, want na de pauze van de juf hadden we voor Kleine Zus een ouder gesprek. De juf was zeer tevreden over haar en wij dus ook. Al laat ze op school wel meer zien dan ze thuis wil – ze zegt tot 20 te kunnen tellen en te kunnen fietsen… dat is nieuw voor ons 😉

Thuis gekomen stond er een grote doos van Leenbakker op haar te wachten. Daar wisten ze ook dat zij een grote fan is van Woezel&Pip en speciaal van hun nieuwe Woezel&Pip collectie zaten er allemaal leuke spulletjes in voor haar Woezel&Pip kamer! Natuurlijk moesten de kussentje en het fleecedekentje op de bank even worden uitgetest.

’s Avonds reed ik samen met een aantal van mijn collega’s naar Alkmaar. Een van onze collega’s heeft daar haar eigen huis laten bouwen en omdat ze na de reorganisatie op een andere locatie is gaan werken, had ze ons als een soort afscheid bij haar thuis uitgenodigd. We hadden allemaal zelf wat te eten en te drinken meegenomen en zo stond er een heerlijk buffet voor ons klaar.

Donderdag 2 november 2017

Vandaag was er studiedag, dus hoefde de meiden niet naar school. We hadden dus wat meer tijd en minder haast. Papa’s Liefste was zo lief om mij even af te zetten bij de opslag van de gemeente, zodat ik mijn fiets weer op kon halen. Het grapje kostte mij €26, maar mijn fiets had ik weer terug.

Thuis gekomen, stond al snel Miriam voor de deur om ons op te pikken. Vandaag was er een SS18 pressdag bij het PRbureau X-Factor op het programma. De meiden mochten gezellig mee. We werden vriendelijk ontvangen en de meiden mochten meteen het een en ander alvast passen, terwijl wij koffie dronken en ook de andere nieuwe collecties bekeken. Van als die lente-zomerkleren, kijk ik nog meer tegen de winter op.

Vrijdag 3 november 2017

Geïnspireerd door alle kleding van gisteren, ging Grote Zus vandaag lekker stoer gekleed naar de VSO. Natuurlijk met de nieuwe Bonnie Doon Overknee kousen, die ze gisteren had gekregen. Ze zijn eigenlijk voor dames en komen bij haar ongeveer tot onder haar oksels, als ze ze helemaal optrekt 😉

Na mijn werk ging ik nog snel even langs bij mijn vader. Hij is sinds woensdag weer opgenomen voor zijn tweede chemokuur in het ziekenhuis. Deze keer een zwaardere omdat hij de vorige zo goed had doorstaan. We hopen op het beste en dat hij ook deze keer er niet ziek van zal worden. Ook zijn ze op zoek voor hem naar een beenmergdonor. Dat is een lastige zoektocht en wij als dochters zijn helaas geen goede match. Vorig jaar ben ik al wel donor geworden en ik hoop dat zijn match dat ook heeft gedaan.

Omdat mijn vader geen mobiele telefoon heeft, nam ik voor hem dit fotolijstje van Denver mee. Het is een zogenaamd Social Photo Frame. Via een speciale app kunnen wij hem dan foto’s sturen vanaf onze mobiele telefoon. Deze verschijnen dan in een slideshow in het digitale fotolijstje. Superleuk natuurlijk, alleen werkte hij thuis wel op onze Wifi, maar kreeg ik hem in het ziekenhuis niet aangesloten op het Wifi net werk. Maandag moet ik daar dan nog maar even achteraangaan.

’s Avonds was er taart bij de koffie, want deze had Kleine Zus gemaakt op het kinderfeestje van haar vriendinnetje. In een echte bakkerij van Bakker Jan hadden ze eerst koekjes gebakken en daarna een hele taart mogen versieren. Deze kregen ze ook nog mee naar huis, met een Koekebakker Diploma. Ze had een supermiddag gehad natuurlijk.

Zaterdag 4 november 2017

De agenda was voor vandaag leeg, dus hebben we afgesproken om eens flink te gaan opruimen. Ook heb ik flink wat spullen liggen om te reviewen en over te schrijven voor de aankomende feestdagen, dat ik daar ook alvast aan wilde gaan beginnen. Helaas werd ik al vrij snel afgeleid door een puzzel van 1000 stukjes die Grote Zus aan het maken was.

Nadat ik mijzelf even flink had toegesproken, ging ik dan toch aan de slag in de kamer van de meiden. Nu het seizoen veranderd, is het ook weer tijd om de kledingkasten onder handen te nemen en over te stappen naar een grotere maat. Omdat ons nichtje vanavond komt logeren, was het ook meteen een mooi moment om alle kleren die te klein zijn aan haar mee te geven. Gelukkig hebben opa en oma een grote zolder 😉

Nadat ik ook haar kamer wat had opgeruimd, konden de nieuwe Woezel&Pip spullen ook meteen op haar bed. Nichtje is ook gek op Woezel&Pip en die zou in de Woezel&Pip kamer mogen slapen.

Maar uiteindelijk besloten de meiden alle 3 op een kamer te willen liggen. Zo kon het campingbedje onder de hoogslaper van Grote Zus en mocht Kleine Zus voor deze keer bij Grote Zus in bed. En zo was het nog lang onrustig bij de meiden 😉

Ben jij Stamceldonor en zou je willen overwegen dit te worden?

Spread the love

11 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #44 met Loedermoeder-momenten, fiets fout – fiets weg en Woezel&Pip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.