Never a Dull Moment week 44

Weekoverzicht | Never a dull moment week 44

Een relatief rustig weekje waarin we niet veel uitjes hadden. Maar natuurlijk wel genoeg te doen en werd het een week waarin we tijd hadden voor leuke spelletjes en vrijwilligerswerk, waren er de nodige met frustraties en mocht Kleine Zus proef zwemmen voor haar A diploma.

Never a Dull Moment week 44

Zondag 28 oktober

Heerlijk ochtendje, zonder plannen. De laatste dag van de herfstvakantie deden we het rustig aan. Dat gaf mooi de gelegenheid om even uitgebreid ons nieuwe koffiezetapparaat te uit te proberen en de nieuwe bank.

’s Middags hadden we met mijn zus afgesproken bij het Buitenhuisje. Vanwege haar vakantie had ze nog een cadeautje voor Grote Zus – een nieuw deel van Dagboek van een Muts. Daar kan je haar niet blijer mee maken. In plaats van een (verjaardags)taartje bestelde we lekker de nacho’s en bitterballen.

We kwamen tegelijkertijd weer thuis met onze huisvriend. Hij had de hele middag al in de keuken gestaan voor een pan heerlijke erwtensoep. De herfst doe nu echt wel zijn intreden, dus zo’n heerlijke stevige soep gaat er wel in, natuurlijk met een roggebroodje met spek.

Stipt om 20.00 lagen de kinderen in bed en ging de TV aan voor de formule 1. Max Verstappen was grote kanshebbber op de eerste plaats. Terwijl de mannen naar de autosport keken, keek ik Boer Zoekt Vrouw. Weer niet heel spannend, maar wel altijd gezellig omdat ik via de App met een aantal collega’s er naar kijk. Helaas zat er op mijn laptop een vertraging in, waardoor hun commentaar en matchte met wat ik zag op mijn schermpje. Hopelijk volgende week geen Formule 1 en een spannendere aflevering van Boer Zoekt Vrouw.

Maandag 29 oktober

De vakantie is weer voorbij. Dat betekend weer ochtendspits in de keuken en haasten om op tijd op school te zijn. Kleine Zus wilde perse zelf fietsen, maar was niet vooruit te branden. Al foeterend kwamen we eindelijk op school aan. Pas toen ze daar de stoep op fietste, zag ik wat er aan de hand was. Haar beide banden waren zo goed als leeg! Het arme kind. Nadat ik haar in de klas had afgezet, pompte ik (met wat hulp van een lieve moeder) de banden snel weer op. Zo zou de tenminste op de terugweg een stuk beter kunnen fietsen.

Verder was het ook voor mij een gewone werkdag. Bij het ophalen van Kleine Zus van de BSO kregen we het goede nieuws dat ze volgende week mag gaan proefzwemmen voor haar A diploma! Hoera!

Na mijn uurtje sporten, fietste ik snel nog door naar de oudercommissie van de KVD/BSO. Daar lagen lekker koekjes bij de koffie. Toen had ik wel even spijt dat ik net daarvoor mij had aangesloten bij de challenge van Lotus Writing ea om een week niet te snoepen en alleen gezond te snacken.

Dinsdag 30 oktober

Vandaag was het een echt herfstige dag met regen en windvlagen. Natuurlijk stond ik daarom ook weer voor de open brug op de weg naar huis. Er gaat bijna geen dag voorbij of ik sta hier wel te wachten. In de zomer niet zo erg, maar als het dan ook nog regent…

Nadat ik de meiden naar school had gebracht, werkte ik thuis wat lekker onder een dekentje. Ik merkte wel meteen hoe lastig het toch is om niet te even de kast te openen voor een koekje bij de koffie. Maar zoals beloofd, bleef de koektrommel dicht.

Uit school hadden beide meiden iemand om mee te spelen mee naar huis genomen. Grote Zus natuurlijk haar vriendin, zoals elke dinsdag, en Kleine Zus een vriendje. Samen speelde ze het nieuwe speeltje van SmartGames Squirrels Go Nuts. Eigenlijk een spelletje alleen, maar samen loste zij prima de puzzels ook op. 

HelloFresh had goed ingespeeld om het herfstseizoen, want voor vandaag stond er een lekker stoofpotje op het menu. Omdat we op dinsdag altijd een extra eter hebben, maakt ik er een paar Zweedse gehaktballetjes bij.

Woensdag 31 oktober

Omdat ik bij Grote Zus nooit zoveel kon helpen in de klas (Kleine Zus was toen nog erg klein) had ik mij nu wel aangemeld als leesmoeder. Vandaag was mijn eerste ochtendje en bleef ik dus wat langer op school om samen met een aantal kinderen uit de klas de geleerde letters te flitsen. Best lastig, want er zaten een paar tussen die ze nog niet hadden geleerd.

Dat ik bijna dagelijks voor de open brug sta, was natuurlijk vandaag ook gewoon weer het geval. De timing van de brugwachter altijd zeer slecht, want de brug is altijd net open als ik mij moet haasten om op tijd op het schoolplein te staan. En dat geldt (gelukkig) ook voor meer ouders.

Kleine Zus ging deze middag gezellig bij een vriendinnetjes spelen. Zo hadden Grote Zus en ik samen wat tijd. Ik was ook wel benieuwd naar het puzzelspel met de eekhoorns, dus speelde wij het samen. Hoe verder we kwamen met de opdrachten, des te moeilijker werden de puzzels.

Donderdag 1 november

Tja, do I have need to say more! Natuurlijk weer een open brug. Deze keer op weg om Kleine Zus even tijdens de lunchpauze op te halen voor een half uurtje fysio. Zelf had ik in de ochtend al fysio gehad voor mijn bekkenklachten en nu was zij aan de beurt voor het schrijven. Het rechts schrijven gaat steeds beter, maar ze moet nog even leren haar hand goed te leggen en niet te hard te knijpen in het potloods

Ik ben blij dat we de volgende keren een afspraak hebben staan bij de fysio na schooltijd, want natuurlijk wilde Kleine Zus niet meer terug naar school. Het was nog een lastige klus om haar van mij af te plukken en haar achter te laten. Gelukkig kon de juf haar een beetje troosten en hoorde ik later dat ze het snel ook wel weer vergeten was. Maar leuk is anders om je kind zo hysterisch achter te laten op school. We hebben het er ’s avonds aan tafel nog maar eens goed samen over gehad.

Vrijdag 2 november

Voor mijn overzicht is de vrijdag altijd een beetje saaie dag. Kinderen gaan naar de VSO, zodat ik op tijd op mijn werk kan zijn voor de vergadering. Op de poli kwamen vandaag 4 clienten en dat betekent volle bak.

’s Avonds mochten de meiden wat langer opblijven om samen naar de Voice te kijken. Een goed moment ook om de eigen zak met Boerderij Chips te openen. Ik doe nog steeds mee aan de challenge om niet te snoepen en gezond te snacken. Ik koos daarom zelf voor een stukje fruit.

Zaterdag 3 november

Vandaag was de grote dag voor Kleine Zus. Ze mocht ’s middags gaan proefzwemmen. Stiekem natuurlijk al het echte afzwemmen, maar hebben we haar natuurlijk niet vertelt. Helaas kon ik niet mee, want ik had mij opgegeven als vrijwilliger bij het Leids Internationaal Film Festival. Vandaag was de eerste dag en ik stond weer gezellig achter de bar van een van de bioscopen. Bij het ophalen van mijn t-shirt en pas kreeg ik ook meteen 2 extra vrijkaartjes om weg te geven. Mocht jij ze willen winnen dan kan dat via de post op mijn Instagram account. 

Omdat ik een dagdienst had, kwam Grote Zus mij, na haar scouting, gezellig helpen. Ze vind dat altijd erg leuk en kan heel goed lege glazen ophalen en de thee- en snoep dozen bijvullen. Dit jaar was er ook een grote popcorn bak en werd zij de Popcorn Girl. Als wij achter de bar een bestelling kregen voor popcorn, mocht zij scheppen.

Ondertussen kregen we ook goed nieuws vanuit het zwembad! Kleine Zus had het uitstekend gedaan en mag dan ook volgende week gaan afzwemmen voor haar A diploma. 

Toen mijn dienst bij het LIFF er voor vandaag weer op zat, troffen Grote Zus en ik Papa’s Liefste en Kleine Zus in de stad. We hadden besloten om weer eens een samen een hapje te gaan eten, maar deze keer niet in een restaurant met een grote gele M. Helaas zaten de eerste 2 restaurants van onze keuze al vol. Gelukkig vonden we toch nog ergens een tafeltje.

Na het eten was iedereen toch wel erg moe van deze dag en doken we allemaal lekker vroeg onze bedjes in.

Doen jullie wel eens aan vrijwilligerswerk?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 44

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.