Never a dull moment week 43

Weekoverzicht | Never a dull moment week 43 – Herfstvakantie

Herfstvakantie! Ondanks dat we niet naar school hoefden, stonden we wel de hele week extra vroeg op voor de skilessen van de meiden. De rest van de week brachten we nog een bezoekje aan het theater, het Nieuwe Instituut, Blijdorp en een Just Dance Party. Ook maakte we Pizza en verwelkomden we 2 nieuwe huisdieren.

Never a dull moment week 43

Zondag 20 oktober

Na de yogales zetten we Grote Zus af bij haar achternichtje. Ondanks dat ze vlakbij ons wonen, is hun vriendschap sinds de laatste familiedag helemaal opgebloeid. Deels ook omdat ze contact hebben gehouden via de Whatsapp. Vandaag mocht Grote Zus met ze mee zwemmen. Kleine Zus was een beetje jaloers, maar genoot toch ook wel om even het rijk alleen te hebben. Tegen lunchtijd kwam onze huisvriend nog even aangewaaid om een grote pan soep voor ons te maken. Heerlijk voor de zondagmiddag lunchen.

Omdat Kleine Zus en ik samen naar het theater in Haarlem gingen die avond, besloten we om daarvoor samen te gaan eten in Haarlem. Omdat de voorstelling maar een klein uurtje zou duren, zouden de andere op ons wachten. Toen Grote Zus weer thuis werd afgezet, wilden de meiden graag nog even spelen en mocht het nichtje met ons mee naar Haarlem. We kozen voor het familierestaurant De Beren. Gewoon lekkere en simpele maaltijden en ideaal voor kinderen. Zij kregen een placemat met spelletjes en vermaakten zich daar prima mee. Ook hadden ze LOL-poppetjes meegenomen om mee te spelen.

We waren precies op tijd klaar om naar het theater te gaan. Het was een kleine 10 minuten lopen, maar ondanks haar nieuwe hakjes, huppelde Kleine Zus voor mij uit.

We hadden geen idee wat we konden verwachten van de voorstelling, dus vol verwachting wachten we op het openen van het gordijn. De voorstelling was van Acrobuffos, een internationaal komische duo-act. De voorstelling heet Air Play en begon met een grote cirkel met ventilatoren en 2 grote doeken die daarboven dansten. Het was een mooie combinatie van verwondering en schaterlachen. Ik hoorde veel OMG en WOW in de zaal. De jongetjes achter ons zeiden dat ze nog nooit zoiets moois hadden gezien. Een echte aanrader dus! Een uurtje was wel voldoende, want de laatste 5 minuten vroeg Kleine Zus toch wanneer het klaar was. Huppelend liepen we daarna weer terug naar het restaurant.

Grote Zus en het nichtje waren ondertussen buiten op het plein aan het spelen en Kleine Zus kreeg nog haar beloofde ijsje als toetje. Helaas waren ze bij de Beren een beetje in de war geraakt dat 2 gasten opeens verdwenen waren en het doen van de toetjes verliep zowel voor de meiden als voor Kleine Zus wat chaotisch en moesten we er lang op wachten. Hierdoor waren we ook pas tien uur thuis. Gelukkig is het morgen de eerste dag van de vakantie, maar vanwege de skilessen, moeten we toch vroeg op.

Maandag 21 oktober

Vakantie, maar de wekker ging veel vroeger dan anders. De meiden begonnen vandaag aan hun skicursus en moesten om 9.00 uur met al hun spullen aan op de baan staan. Zeker de eerste ochtend kost dat wat extra tijd, vanwege de schoenen, ski’s en helmen.

Terwijl zij op de skibaan stonden, konden wij even rustig wakker worden met een kopje koffie. Miriam haar dochters gingen ook, dus dat was heel gezellig. Na de les gingen we weer naar huis om lekker een dagje niets te doen. Het is tenslotte vakantie.

Dinsdag 22 oktober

Vanochtend ging ik niet mee naar de skiles, want ik moest om 8.30 uur al op mijn werk zijn voor overleg. Ik ging daarom nog vroeger de deur uit dan de rest. Maar ik was ook vroeger weer thuis en genoot even van de rust in huis.

Toen iedereen weer thuis was, kwam mijn zus langs met haar dochtertjes. De oudste mocht blijven om gezellig een middagje met de meiden te gaan spelen. De Play-Doh Pizza oven werd te voorschijn gehaald en er werden heerlijk pizza’s gebakken. Tegen het avondeten werd ze door haar vader weer opgehaald.

Woensdag 23 oktober

Vandaag gingen we na de skilessen samen met Miriam en haar dochters door naar Rotterdam. In het museum Het Nieuwe Instituut was een speciale middag; FamilieFest – Virus Bestijders. Er waren verschillende workshops waar de meiden aan mee konden doen. Maar omdat iedereen hongerig was van het skiën, besloten we eerst te gaan lunchen.

In het museumcafé hadden ze ook een speciaal FamilieFest-aanbieding van pizza. We bestelden 4x de pizza en 4x een tosti. Maar helaas was dat toch wel ingewikkeld voor de Engelssprekende serveerster, want na de tosti’s bleven de pizza’s uit. Pas nadat ik na dik een halfuur vroeg waar de pizza’s bleven, was er paniek. De pizza’s waren niet doorgekomen in de keuken en die moesten dus nog klaargemaakt worden. Gelukkig hadden de meiden de workshop Virus Schminken al gevonden en kwamen ze als kleine monstertjes naar beneden. Kleine Zus was niet tevreden geweest over haar eigen werk, dus had de juf geholpen het eraf te halen. Alleen zag ze er nu door de grauwe restlaag echt uit alsof ze door een virus gepakt was.

De andere workshops die er te doen waren, was een dansworkshop waarbij de kinderen een soort sterfscène deden, waarna ze werden afgeplakt op de grond, zoals dat ook bij misdrijflocaties wordt gedaan. Overal ‘lagen’ dan ook viruslijkjes. Ook konden ze een viruspaspoort maken om te zien of ze een gemeen virus waren of juist een virusbestrijder. Met behulp van diverse materialen konden ze dan hun eigen powertool maken. De meiden knutselden er lekker op los.

In een andere zaal was er een workshop elektronische muziek maken. Als echte DJ’s stonden de meiden achter een mengpaneel met koptelefoon op. De anderen konden meedoen aan de silence disco.

Tot slot was er nog een poppenkast over Kasper en Sky en hoe veilig internet is. Het kwam mij al bekend voor, maar toen we bij het weggaan het boekje van Kasper en Sky meekregen, herkende ik het van een boekje dat ik een tijdje terug toegestuurd had gekregen.

Na een heel leuke middag in het Nieuwe Instituut, reden we lekker naar huis voor een rustig avondje.

Donderdag 24 oktober

Het is dat de meiden het zo leuk vinden, maar dat vroege opstaan in de vakantie vind ik toch wel lastig. Maar vandaag stond er voor de meiden nog een tripje op de agenda, zonder ons. Onze huisvriend nam ze namelijk mee voor een bezoekje aan Blijdorp. Zo hadden wij een middagje vrij.

Aan het einde van de middag kwamen ze gegeten en al weer thuis. Ze waren ook best wel moe en konden na een lekker lang bad, zo hun bedje in. Maar niet voordat zij nog even het pakketje mochten uitpakken, dat speciaal voor hen was gekomen met de post. Hierin zaten 2 nieuwe FurReal Walkalots vriendjes, een kat en een konijntje. Ze hebben een handige lijn, zodat je ze kan uitlaten. Maar dat was nog niet alles, want er zat ook een hele mand met verzorgingsspullen bij. Je kan je voorstellen, dat beiden met een nieuw vriendje naar bed gingen.

Zelf aten wij hierdoor ook wat later dan anders en besloten de thuisbezorging van De Beren eens te proberen.

Vrijdag 25 oktober

En alweer was ik deze ochtend vroeger de deur uit dan de rest. Al om 7.15 uur stonden mijn collega’s voor de deur om samen naar een congres in Groningen te gaan. Gelukkig was het niet al te druk onderweg en hadden we ruim de tijd, dus stopten we onderweg voor een rustig kopje koffie.

De dag was zeer leerzaam en met veel goede sprekers. De tijd vloog en het was al snel 17.00 uur en tijd om weer naar huis te gaan. Om de files een beetje te ontwijken, aten we onderweg ook gezellig samen nog even een hapje.

Zaterdag 26 oktober

Vandaag geen skiën meer, dus eindelijk konden we een beetje uitslapen. Grote Zus ging om 10.00 uur naar de scouting en kwam 2 uur later terug met een vriendje waar ze wilde gaan spelen. We hadden geen concrete plannen, dus dat kon wel.

Tegen 2 uur vertrokken we richting Utrecht. Ik had gehoord dat daar een speciale Just Dance Party was ter aankondiging van het nieuwe Just Dance 2020 spel. We moesten even zoeken in Hoog Catharijne, maar al snel vonden we booth. Toen de meiden zagen dat ze alleen konden dansen voor een publiek, besloten ze liever te kijken. Wel ging Kleine Zus in de rij voor de schmink en wilde ze wel in de photobooth.

Omdat we er nu toch waren, gingen de meiden en ik ook nog even shoppen voor een nieuwe outfit voor maandag naar school. Natuurlijk met iets meer dan gepland, reden we aan het einde van de middag weer naar huis.

Ik zou die avond naar een feestje gaan in Amsterdam. Maar helaas speelde er een flinke migraine-aanval op, waardoor ik thuis met wat stevige paracetamol vroeg mijn bedje opzocht.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.