Never a Dull Moment #41 - Week overzicht

Weekoverzicht | Never a dull moment week 41

Een van de leukste dingen van het bloggen is dat je nog eens op plekken komt, waar je anders niet zo snel naar toe zou gaan. Deze week bezocht ik Westland tijdens een bloggerstour, waren we bij de voorpremiere van My Little Pony en bij een optreden van K3. Verder vierde we een verjaardag en was Kleine Zus ziek.

Never a Dull Moment week 41 - Weekoverzicht

Zondag 8 oktober

Voor ons geen uitslapen vandaag, want Grote Zus werd 9 jaar! Natuurlijk kon zijn niet wachten met het uitpakken van haar cadeautjes. Natuurlijk kon ze haar nieuwe jurk meteen aan!

  

Omdat we zo vroeg al wakker waren, besloten we weer terug te gaan naar het Omniversum. We waren daar gisteren ook al geweest voor de film Amazing Caves, maar toen hadden we de proefje van het Amazig Lab gemist. Deze zijn gratis te bezoeken van 10-12u (ook nog vandaag en volgend weekend). Grote Zus haar vriendje was ook al langs gekomen om haar te feliciteren, dus die mocht ook gezellig mee.

De proefjes die ze mochten doen hadden te maken met de film Amazing Caves, waar onderzoeker in grotten zoeken naar onbekende bacteriën. Bij de eerste proef kreeg Grote Zus een spons over haar hand en daarna moest ze haar vriendje een hand geven. Hij gaf Kleine Zus een high-five en daarna keken ze met een speciale lamp of er bacteriën waren doorgeven aan elkaar. Een leuke proef om te laten zien waarom handen wassen zo belangrijk is.

 

Daarna deden ze een proef je met vloeistoffen in verschillende consistenties en kregen ze te zien wat er gebeurde als je ze ook nog zou invriezen.

 

Het laatste proefje liet zien dat verschillende vloeistoffen op elkaar kunnen blijven drijven. Door de verschillende kleuren gaf dit een mooi effect.

 

En omdat het Grote Zus haar verjaardag was, mochten zij en haar vriendje ook nog een keer in de OmiVRum experience. Met de VR bril schoten ze zo de ruimte in.

Weer thuis gekomen, moesten we even opruimen en schoonmaken, want we zouden die middag verjaardagsvisite verwachten voor de verjaardag van beide dames. We hadden een mooie prinsessentaart van de HEMA en een zelfgemaakte regenboogkwarktaart. Het was even spannend of het effect wel zou zijn wat we in gedachten hadden, maar hij was prima gelukt!

Nadat de visite weer weg was en de kinderen in bed lagen, moest ik nog even aan de slag met de traktatie voor Grote Zus op school. Ze wilde graag Gruwelijk Enge CupCakes Deze waren gelukkig niet al te lastig te maken en binnen een uurtje waren ze allemaal klaar. Dat wijntje had ik daarna wel verdiend.

 

Maandag 9 oktober

Met de traktatie brachten we de meiden naar school. Zelf had ik een thuiswerkdagje, dus kon thuis lekker aan de slag. Het weer was erg herfstig, dus een beetje overgebleven tomatensoep van gisteren smaakte best.

Tegen 6-en is het op maandag altijd een beetje spitsuur. Dan moet ik binnen een uur beide meiden ophalen; Kleine Zus van de BSO, waar ze pas na 18.00 terug is van de zwemles, en Grote Zus bij haar vriendinnetje. Kleine Zus moet dan nog wel eten, maar iets snels, want om 19.00 ga ik sporten. Dit was de afgelopen weken er een beetje bij ingeschoten, dus kon ik er echt niet onderuit. Na het uur was ik toch wel weer blij te zijn geweest.

Toen ik thuis kwam, vertelde Papa’s Liefste dat Kleine Zus had vertelt dat ze gevallen was in het zwembad en had overgeven. Dit had ze niet tegen de zwemmeester durven te zeggen, maar ze was nog steeds wel een beetje misselijk. Voor de zekerheid checkte we bij haar elk uur toch maar even. Gelukkig reageerde ze goed en zagen we verder ook geen bult of blauwe plek boven haar oog.

Dinsdag 10 oktober

Net toen we naar bed wilde gaan, hoorde we opeens Kleine Zus heel hard huilen en was ze in ademnood. We waren snel boven en herkende de symptomen van een pseudo-kroep. Vorig jaar had ze dit ook een keertje gehad, net toen we in Disneyland logeerde. Omdat het belangrijk is haar dan zo snel mogelijk kalm te krijgen, namen we haar mee naar beneden en deden de TV aan. Hierdoor ontspande ze snel weer. Voor de zekerheid bleef ik met haar op de bank slapen.

We besloten de volgende ochtend toch maar naar de dokter te gaan. Kleine Zus reageerde verder alert, dus die val in het zwembad viel wel mee, maar de dokter-assistente vond het toch verstandig om haar even te laten nakijken. Gelukkig had de dokter verder ook geen zorgen en stonden we met 5 min weer buiten. Bij de supermarkt haalde we een lekker croissantje en zette thuis lekker Trolls op.

Na schooltijd was ze al weer aardig bijgetrokken en speelde gezellig met Grote Zus, vriendje en vriendinnetje de hele middag met de Play-Doh.

’s Avonds had ik een workshop georganiseerd door de gemeente voor de ondernemers. Het onderwerp was Social Marketing, dus ook voor mij een erg interessant onderwerp. Samen met wat ondernemers-vriendinnetjes woonden we de avond bij. Daarna was er ook nog tijd voor een borrel en om even bij te kletsen over hoe het met iedereen ervoor staat. Erg gezellige en nu al zin in deel 2 over 2 weken.

Woensdag 11 oktober

Het was een drukke ochtend in het ziekenhuis. Hierdoor redde ik het niet om op tijd klaar te zijn om met de  meiden naar de premiere van My Little Pony de film in Utrecht te gaan. Gelukkig was Papa’s Liefste zo lief om de meiden mee te nemen. Ze hadden er zo naar uitgekeken, dat afzeggen geen optie was. Gelukkig stuurde hij mij veel foto’s van het feestje.

  

Toen ik klaar was, ben ik er achteraan gereisd en kon ik zo toch ook nog een stukje van de film zien. Ben je ook benieuwd naar deze film, kijk dan op mijn blog, want ik mag 2 vrijkaartjes weggeven.

Donderdag 12 oktober

Nadat de meiden weer op school zaten, ging ik door naar Westland. Deze gemeente ligt onder Den Haag op slechts een halfuurtje rijden bij mij vandaag, maar toch was ik er nog nooit echt geweest. Daar kwam vandaag verandering in, want Bezoek Westland en Lisette Schrijft hadden een heuse bloggerstour georganiseerd voor een aantal mambologgers. Deze begon meteen goed met een Chocolade Workshop bij Chocolaterie Le Cacao in Wateringen. We mochten allemaal een chocolade herfstbakje maken met oo wat marsepein figuurtjes.

 

De volgende stop was bij eetcafe De Bonte Haas, een mooi restaurant aan de Zweth en naast een TOP. We kregen daar een heerlijke lunch, waarna we met een goed gevulde buik door gingen naar het Westlands Museum.

 

Daar kregen we de geschiedenis te horen van Westland, dat door de Romeinen al werd gebruikt voor de bevoorrading van de forten langs de Rijn. In de Historische tuin was ook mooi te zien hoe de gewassen eerst door muren werden beschermt en later door glas en kassen. Achter in de tuin mochten we zelf ook een tomatenkistje timmeren. En dat was lang niet zo makkelijk als het eruit zag 😉

 

Dit kistje hadden we niet voor niets gemaakt, want binnen was er ook een veilinghal, waar de groente uit de Historische tuin werd geveild. Ik kocht zo voor maar een paar euro 5 pastinaken en 2 mooie trossen echte Westlandse druiven.

De laatste stop was bij TomatoWorld waar we alles te horen kregen over de tomaat. In de kassen hier werden maar liefst 80 verschillende tomaten verbouwd. Natuurlijk mochten we een paar verschillende soorten ook proeven en beoordelen.

 

Na deze leuke dag kon ik mee terug rijden met Kimberly van Beeb&Moms. Gelukkig maar, want met mijn kistje en goodiebag was dat toch lastig geweest in de trein en op de fiets. Nadat de meiden weer waren opgehaald, snel even gegeten en daarna weer naar de sportschool.

Omdat Kleine Zus ook op de BSO had mogen trakteren, wilde Grote Zus dat natuurlijk ook. In alle drukte van vandaag, was ik dat bijna vergeten, maar gelukkig had ik een hele leuke, maar erg makkelijke traktatie bedacht. Terwijl ik ging sporten, knipte Papa’s Liefste de wolkjes met BOE uit en hoefde ik die alleen nog maar op een sateprikker te plakken en 2 oogje op de Zoen en de spookjes waren klaar.

Vrijdag 13 oktober

Even paniek, want we waren vergeten dat het vrijdag was en we dan extra vroeg de deur uit moeten. Gelukkig waren de meiden nog op tijd op de VSO, maar ik was wel te laat voor mijn vergadering. Maar mijn zelfgemaakte Herfst chocolade schaaltje en proefpakket Starbucks Coffee, maakte dat meteen weer goed. Iedereen wilde wel even proeven.

Mijn collega was gisteren begonnen aan een grote opruimingsactie op onze kamer. Gelukkig had hij mij al een foto gestuurd gisteren en wist ik dus wat mij te wachten stond. Na een uurtje ploeteren was de kast en het bureau half leeg. Waarschijnlijk had hij ook wel meer weg willen gooien, maar sommige dingen hebben toch een sentimentele waarde als je ergens al bijna 15 jaar werkt.

Thuis gekomen stond er een enorme stapel pakjes voor mij klaar, die de postbode voor mijn achter laat in de bakfiets. In eentje zat de nieuwe DVD van de film Het leven van een Loser 4; Flutvakantie. Deze zat een geweldig vakantie/achterbank pakket. Natuurlijk werd er meteen een film avond door de meiden ingelast.

Zaterdag 14 oktober

Na de balletles, reden we vandaag meteen door naar Plopsa Indoor Coevorden. Naast de 2 kaartjes die ik op Facebook had mogen weggeven, hadden we zelf ook 2 kaartjes gekregen voor het K3 Love Cruise Weekend. Omdat de meiden nog steeds fan zijn van deze dames hadden we besloten te gaan. Het is voor ons wel 2 uur rijden, maar de meiden vermaakt zich achterin prima met een filmpje en een slaapje. Papa’s Liefste luisterde naar zijn favoriet podcast en ik werkte aan mijn blog.

Voor onderweg had ik ook broodjes gesmeerd voor de meiden met daarop deze nieuwe belegsoorten van De Blije Boterham. We hadden de smaken Smeuïge Muisje, Caramel Stroopwafel en Romige Kokos toegestuurd gekregen en deze moesten natuurlijk getest worden. We kregen allemaal een zakje en mochten daarna zeggen welke we het lekkerste vonden. Grappig genoeg vinden we allemaal een andere het lekkerst!

Ik dacht dat we net op tijd waren voor het optreden van K3, maar naast de show van 14.30, was er nog een extra show om 16.00. Zo konden de meiden eerst nog even lekker spelen. Vanuit de draaimolen, konden we al wel even kijken en natuurlijk meezingen met de hits.

Om even voor 16.00 vonden wij een mooi plekje rondom het podium. Het was druk, maar niet te druk. Ik was even bang dat bij het beginnen van de show iedereen zou gaan staan. De aanwezige kinderen zouden dan niets meer kunnen zien door alle papa’s en mama’s er tussen. Maar niets was minder waar! Alle papa’s en mama’s blijven zitten en de kinderen konden vooraan lekker dansen! Zo kon iedereen het zien en zo hoort het ook! De meiden genoten en na een half uur was het alweer tijd voor afscheid. Ook van Plopsaland, want dat sloot om 17.00. We werden uitgezwaaid door Maya de Bij en Kabouter Plop.

Wat zijn jouw plannen voor volgende week?
Heb je ook herfstvakantie?

Spread the love

19 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 41

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.