Weekoverzicht | Never a dull moment week 39

Weekoverzicht | Never a dull moment week 39

Het was weer een bijzondere week met hoogtepunten en dieptepunten. Zo vierden we de verjaardag van Kleine Zus op wel een heel bijzondere locatie. Maar ook moest Papa’s Liefste weer een dag opgenomen worden in het ziekenhuis ivm atriumfibrileren. Gelukkig ging alles goed en was hij met het eten weer thuis. Maar het hakte er wel weer in. Verder bezochten we ook weer een paar heel leuke events.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 39

Zondag 22 september

Deze week begon voor ons heel goed in Brasserie Castens. Chefkok Maik Kuijpers, hij kookte 14 jaar lang bij de Librije, komt namelijk met een nieuw concept; Aan Tafel. Terwijl wij als ouders een compleet verzorgde lunch kregen, gingen de kineren in de keuken aan de slag onder begeleiding van Maik Kuijpers en zijn team.

Tijdens deze culinaire ontdekkingstocht maakten zij kennis met diverse producten op basis van smaak-, geur- en spelelement, met als doel op een luchtige manier te leren waar ons eten vandaan komt en welke mooie ingrediënten we hebben in eigen land. Zo deden zij een spannende smaaktest en gingen ze zelf aan de slag en maakten een heerlijke garnalencocktail voor ons en hun eigen desserts. Deze workshops zullen ook nog op 6 oktober en 3 november herhaald worden. Een absolute aanrader!

Na deze overheerlijke lunch, gingen wij snel door naar ons tweede event van de dag. In de schattige, kleine, roze nagelstudio Pink werden wij verwelkomd met een hapje en een drankje door het PR-bureau Linden en Barbosa en het speelgoedmerk Cool Maker. De meiden mochten hier hun nagels laten lakken en versieren met de nieuwe Cool Maker – GoGlam Nail Studio. Met een simpele Nagelstempel kun je met de leukste figuurtjes je nagels versieren.

Naast het nagellakken mochten de meiden ook hun haren laten doen en kregen ze beiden een flinke goodiebag mee naar huis met oa Twisty Petz Babies, grote Twisty Petz en Candylocks poppen met heel lang haar. Maar er zat ook een Cool Maker – GoGlam Nail Studio in. Lees hier onze review en maak kans op één van deze Nagelstudio’s.

Maandag 23 september

Maandag was even een rustige dag. De meiden gingen naar school. Papa’s Liefste had een hele rij afspraken bij de cardioloog in het ziekenhuis voor onder andere de uitslag van zijn stressecho en holter. Terwijl iedereen weg was, rommelde ik wat in huis en kon even zelf de Nail Stamp uitproberen 😉

Alle uitslagen in het ziekenhuis waren gelukkig heel erg goed. Maar ’s avonds voelde hij toch al wel dat hij wat meer overslagen had dan anders. Mogelijk toch door de spanningen of wellicht de gember en rode peper in de Japanse Wraps.

Dinsdag 24 september

Helaas bleek ’s ochtends bij het doen van alle metingen dat hij mogelijk toch weer atriumfibuleren had. Voor de zekerheid zei ik al mijn afspraken af en belde hij naar het ziekenhuis. Het advies was om toch te komen naar de Eerste Hart Hulp. Dus daar zaten we weer.

Deze keer was Papa’s Liefste gelukkig al een tijdje nuchter, maar moesten we wel even wachten om te zien of er geen afwijkingen waren in zijn zouthuishouden. Dat bleek na de lunch niet het geval, dus konden ze een cadioversie toepassen. Omdat ze hem daarbij in slaap brengen (deze keer met een dubbele dosis dormicum) bleef ik wachten tot het voorbij was en ging daarna de kinderen van school halen. In het ziekenhuis kon ik toch niet zoveel meer doen.

Ik had gedacht om hem met de meiden weer op te halen in het ziekenhuis, maar helaas voelde Kleine Zus zich niet zo lekker en had buikpijn. Het was maar goed dat we thuisbleven, want vlak voor het avondeten, spuugde ze alles onder. Niet veel later kwam Papa’s Liefste gelukkig weer thuis en voelde zich prima en had geen bijwerkingen gehad van de narcose of de cadrioversie.

Woensdag 25 september

Omdat Kleine Zus zich nog steeds niet lekker voelde, mocht ze een ochtendje thuisblijven. Helemaal omdat we ’s middags een grote verrassing hadden voor haar verjaardag in Amsterdam. Nadat Grote Zus weer uit school was, werden we door Linda en haar dochter opgehaald. Voor haar verjaardag kreeg ze van hen alvast een LOL Surprise OMG pop. Deze stond hoog op haar verlanglijstje en was meteen een hint voor de verrassing.

Nadat we de auto geparkeerd hadden, liepen we door het hartje van Amsterdam op zoek naar een fietsenmaker. Die had voor ons de sleutel van een echt LOL Surprise Huis! Het was een speciale aanbieding via AirBnb en zou alleen deze week te huur zijn in Amsterdam. Omdat de weekenden al vol zaten, hadden wij gekozen voor de woensdagmiddag, zodat ze extra lang er zouden kunnen spelen in de middag en we dan donderdag heel vroeg weer richting huis zouden gaan, om op tijd op school te zijn.

In het huis was echt alles LOL Surprise, van het keukenpapier tot dekbedden, kussentjes, bordjes en bekers. Natuurlijk stond ook het LOL Surprise Huis er en had Linda de LOL Surprise Glamper ook meegenomen om mee te spelen. Speciaal voor de 2 meiden was er ook een goodiebag met de nieuwste LOL Surpirse Funny Rooms en een nog uit te komen LOL Surprise Suite Case.

Al snel werd alles uitgepakt en uitgebreid versierd. Ik had bij de HEMA speciale LOL Surprise Cupcakes besteld. Helaas had ik de doos laten vallen, waardoor alle versiering aan de deksel vastgeplakt zat ipv op de cupcake. Gelukkig smaakten ze nog wel erg lekker.

Later kwam Marjolein en haar dochter ook nog even een kijkje nemen in dit speciale huis. De meiden aten samen nog wat poffertjes (al liet Kleine Zus de meesten staan, net als van haar Cupcake) waarna Marjolein weer naar huis ging en Grote Zus ook weer opgehaald werd door Papa’s Liefste. Helaas was er maar plek voor 4 in het huis.

Door alle indrukken sliepen de meisjes al snel in hun LOL Surprise bedjes en bestelden Linda en ik lekker Thais en trokken een fles wijn open. Omdat de wekker weer vroeg zou afgaan, maakten wij het ook niet te laat.

Donderdag 26 september

Om 7.15 uur zaten we alweer in de auto terug naar huis. We aten snel een krentenbolletje in de auto en de lunchpakketjes hadden we ook al klaargemaakt. Zo waren wij perfect op tijd op school.

Thuis stortte ik mij op de traktatie van de Kleine Zus. Ze wilde graag unicorn cupcakes en op de site van Lisette Schrijft vond ik het perfecte recept. Omdat er 28 kinderen in de klas zitten, was ik wel de rest van de dag bezig met het maken van alle cakejes.

Die middag hadden we voor beide meiden het kind-oudergesprek op school. Omdat er ook nog dansles was en we een vriendinnetje van Kleine Zus zouden meenemen naar huis, was het even een puzzel en met hoe laat wie waar moest zijn. Gelukkig verliep alles soepel en waren we overal op tijd.

Thuis konden de meiden en het vriendinnetje meteen de cupcakes versieren. Omdat de juf nog tot laat op school zou zijn, konden we de traktatie ’s avonds al naar school brengen. Dat scheelde weer, want de volgende dag, zou Kleine Zus eerst naar de VSO gaan, voordat ze naar school zou gaan.

Vrijdag 27 september

Hiep Hiep Hoera! Kleine Zus was vandaag jarig en werd 7 jaar. Ik kan het haast niet geloven dat ik al zo’n grote meid heb! Omdat we ’s ochtends niet heel veel tijd hadden voor alle cadeau’s, mocht ze er eentje uitpakken en de rest bewaarden we voor ’s avonds. In het pakje zat een leuk roze eenhoornbuideltasje van AffenZahn. Vorig weekend had haar zus een Fila buideltas gekocht en zelf wilde zij er daarna ook eentje. Het was dus een schot in de roos.

Naast het trakteren op school, mocht ze ook op de BSO trakteren en voelde ze zich de hele dag jarig! Zij mocht ook zeggen wat ze wilde eten en dat werd verrassend de MacDonald. We namen alles mee naar huis, want daar lag er een stapel cadeautjes op haar te wachten. Zo kreeg ze de nieuwe SnapStar Poppen, de Vtech Kidizoom Pixi, een haarsetje van Souza, het boek Pinkeltje in Blijdorp en een LOL Surprise kleurdoos. Van haar zus kreeg ze ook een paar scrunchies. Verwend en blij ging deze jarige job daarna slapen.

Zaterdag 28 september

Nog voor 7.00 uur stond er al een meisje naast mijn bed. Die kon natuurlijk niet wachten om te gaan spelen met haar verjaardagscadeautjes. Dat kon gelukkig de hele ochtend. Om 13.00 uur had ze het verjaardagsfeestje van haar beste vriendinnetje, dus feestte ze zo nog even door.

Papa’s Liefste en ik reden daarna door naar de Ikea om wat ideeën op te doen voor de vide/speelkamer en om stekkerdozen en batterijen te kopen. Het was heerlijk om even zonder kinderen rustig door de winkel te lopen en ideeën uit te wisselen. Conclusie blijft wel dat we toch eerst eens heel hard moeten gaan opruimen, voordat we aan verbouwen en herinrichten kunnen gaan denken.

De rest van de middag was lekker rustig. Grote Zus bleef eten bij haar vriendje aan de overkant en wij aten lekker stampot met worst, omdat daar het weer helaas wel naar is.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.