Review | Eindeloos hutten bouwen met Van Hut naar Her

De herfst is echt begonnen! Niet alleen qua datum, maar we hebben ook al een paar goede regenachtige dagen achter de rug. Tijd dus om weer lekker binnen te gaan spelen. Zeker op lange dagen binnen, krijg ik al snel de vraag Mam, mogen we een hut bouwen? Sinds kort hebben een mooie Boshut van Van Hut naar Her. Hiermee hebben de kinderen in mum van tijd een leuke hut gebouwd, zonder mijn hele huis overhoop te halen.

Eindeloos hutten bouwen met Van Hut naar Her

Mam, mogen we een hut bouwen?

Er zijn maar weinig kinderen die dat nog nooit aan hun vader of moeder hebben gevraagd! Maar ook de meeste papa’s en mama’s hebben in hun jeugd mening hut gebouwd. Meestal met de stoelen van de eettafel, de bank en wat dekens en kussens. Heel leuk natuurlijk, maar voor de rest van het gezin wel lastig om zelf ergens ook een plekje te hebben. Sinds een tijdje hebben wij een Boshut van Van Hut naar Her. Heel eerlijk, geen goedkope hut, maar de investering meer dan waard!

Een Hut van Van Hut naar Her?

De producten van Van Hut naar Her zijn handige bouwpakketten en verkrijgbaar als boshut, een boomhut, een boot of een boerderij. Het materiaal van de hut is 1,5 cm. dik Triple A Wall, drielaags golfkarton. Dit is licht, maar wel stevig materiaal, wat natuurlijk belangrijk is als kinderen er mee spelen. De hut heeft een duidelijke bouwinstructie, maar de kinderen kunnen de hut zelf makkelijk in elkaar zetten. De hut kan helemaal dicht worden gebouwd of half open voor meer ruimte. Met de dakpanelen kun je de hut ook afsluiten of ze gebruiken als luifel. Naast een deur zit er ook een raam in, waardoor je ook ijsjes en taartjes kunt verkopen. Door de diverse opstellingen kunnen kinderen helemaal hun eigen fantasie gebruiken bij het bouwen van hun hut.

Opgeruimd staat netjes

Naast het makkelijk in elkaar te zetten van de hut, is de hut ook weer net zo makkelijk op te ruimen. Zo neemt hij alleen plek in als de kinderen een hut willen bouwen. De hutten kun je makkelijk ergens kwijt, omdat de panelen plat ergens naast of achter te zetten zijn. Bij ons heeft hij zo een plekje onder de bank en kan te allen tijde tevoorschijn worden gehaald. En zeker als er vriendinnetjes komen spelen, gebeurt dat maar al te vaak.

Boshut Van Hut naar Her

Lekker spelen

Het leukste van huttenbouwen is dat de kinderen zelf hun fantasie kunnen gebruiken. Deze hut is een mooie basis en stimuleert de kinderen om hun hut te bouwen. Er kan van alles bijgehaald worden om te hut te versieren en uit te breiden. Bijvoorbeeld de kussen en dekens van de bank, alle poppen en knuffels en hun winkeltje. Naast een deur, heeft de hut namelijk ook een mooi raampje met verkoopplank, voor de lekkerste taartjes of ijsjes. Kinderen zijn vaak fantasierijk en het is leuk om te zien wat ze verzinnen als ze een hut bouwen.

Duurzaam

De hutten zijn gemaakt van het duurzaam geproduceerde Triple A Wall Karton. Dit karton is van een hoge kwaliteit en daardoor geschikt om lekker mee te spelen. Er is dan ook bewust gekozen voor een stevige kartonsoort in plaats van bijvoorbeeld hout of kunststof. Het karton maakt dat de hutten licht genoeg zijn om zelf in en uit elkaar te halen. Alle hutten zijn uitvoerig getest door kinderen zelf en bestaan uit zorgvuldig afgewerkte onderdelen met ronde vormen om de veiligheid tijdens het spelen te kunnen garanderen. Mocht een onderdeel toch aan vervanging toe zijn dan er is er de mogelijkheid deze apart na te bestellen.

Boshut Van Hut naar Her

Hut Naar Her Vaarroute

De Speedboot van Van Hut naar Her is eigenlijk vooral voor kinderdagverblijven of gastouders bestemd, vanwege de grote omvang. Leuk om aankomende maand neer te zetten, passend bij het kinderboekenweekthema op Reis of in december als pakjesboot. Maar met de uitbreidingsset de Boerderij kun je hem ook gebruiken als Kerststal of met het lentethema. Wil je hem even niet gebruiken dan kan hij ook makkelijk opgeruimd worden en zal nauwelijks ruimte in beslag nemen. Er is ook een bijpassende opbergzak verkrijgbaar.

Momenteel is er de Hut Naar Her Vaarroute. Maak een afspraak en wie weet komen ze langs bij jouw kinderdagverblijf of gastouders voor een demonstratie op locatie. Zelf ervaren is soms gewoon de beste kennismaking.

Wat vinden wij er van?

In eerste instantie schrok ik wel een beetje van de prijs van de producten van Van Hut naar Her. Het is zeker een aanschaf die je niet zomaar doet. Maar nu wij al een paar maanden een hut in huis hebben, kan ik oprecht zeggen dat het de investering meer dan waard is. De hut is nog steeds in een prima staat en wordt echt vaak door de meiden in elkaar gezet. Vriendinnetjes komen dan ook speciaal spelen om te gaan huttenbouwen. Na afloop is hij snel weer opgeruimd en heeft dan een mooi plekje onder de bank.

Mocht je op zoek zijn naar een leuk verjaardagscadeau, waarbij iedereen wat kan inleggen (ideaal tegen veel kleine plastic cadeautjes, die na 1x spelen in een hoek belanden), dan zou ik zeker een hut van Van Hut naar Her aanbevelen! Daarbij is het een mooi Nederlands product met een mooie, duurzame insteek.

Houden jouw kinderen ook zo van hutten bouwen?

Vragen jullie wel eens een groot cadeau voor de kinderverjaardag ipv een hele serie kleine cadeautjes?

Spread the love

17 thoughts on “Review | Eindeloos hutten bouwen met Van Hut naar Her

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.