Eten met Nijntje

Review| Proeverijtje en Eten met Nijntje

Koken is misschien niet mijn grootste hobby, maar bladeren in receptenboeken doe ik wel graag. De leukste kookboeken vind ik dan ook de kookboeken, die gebaseerd zijn op kinderboeken. Ik heb al een behoorlijk rijtje in mijn keuken staan van Woezel & Pip en Otje tot de Gruffelo en de Griezels van Roald Dahl. Sinds vorige week heb ik daar een mooi kookboek aan toegevoegd; Eten met Nijntje. Dit boek staat vol verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie. Ik mag ook een exemplaar weggeven.

Proeverijtje en Eten met Nijntje

Samen koken met je kinderen is niet alleen heel gezellig, maar het leert je kinderen ook waar eten vandaan komt en welke smaken je kunt combineren. Kinderen die vaak meehelpen in de keuken, zullen ook sneller geneigd zijn om dingen te proeven. Om die reden bedacht Samuel Levie, chef-kok én vader, 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten, die passen bij de verhalen van Nijntje in het boek. De recepten zijn eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en bovenal erg lekker.

Natuurlijk vinden kinderen het nog leuker als ook hun favoriete konijntje mee komt helpen. Want ook Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt Nijntje de kinderen mee op ontdekkingstocht. Zo gaan ze een kijkje nemen in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden.

De recepten in Eten met Nijntje zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters. Want ook al op jonge leeftijd kun je kinderen prima betrekken bij het klaarmaken van de maaltijden.

Boeklancering en boek-tour

Op zaterdag 14 september waren wij bij de lancering. Speciaal voor deze gelegenheid maakte Samuel Levie een kleine proeverijtje uit zijn boek Eten met Nijntje. Aan de hand van Nijntjes grote groentenquiz kon zowel jong als oud raden welke groenten en fruitsoorten er in de hapjes verwerkt waren. Natuurlijk kwam Nijntje zelf ook even langs om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Na afloop mochten de kinderen op de foto met Nijntje en konden de ouders het kookboek laten signeren door Samuel Levie.

Samuel Levie zal dit jaar ook op andere locaties aanwezig zijn met zijn Nijntje proeverijtje:

Win het kookboek Eten met Nijntje is gesloten

Eten met Nijntje
 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

48 thoughts on “Review| Proeverijtje en Eten met Nijntje

 • Mijn neefje lust eigenlijk van alles tot nu toe. Hij houd van aandacht, maar ook lekker lezen. Zijn tante vind koken leuk, zijn moeder wat minder. Dus hoe leuk om dit met tante Wendy te gaan uitproberen.

 • Xaviera Jamie says:

  Sem lust geen sla en tuinbontjes en Suusje gruwt zich van wortels en kaas! Graag loot ik mee want misschien kan Nijntje dit probleem verhelpen!

 • Wat een leuke prijs zeg! Ik zelf vind koken erg leuk en met dit mooie boek van Nijntje kan ik onze 2 kids hierbij betrekken! Het schijnt dat ze dan vaak ook beter eten, als ze mogen helpen koken dus dat zou helemaal top zijn!

 • Karen de Jong says:

  Waren onze kindjes maar net zo dol op eten als op Nijntje! ❤️ Wie weet kan dit leuke boek ervoor zorgen dat ze mee helpen in de keuken en het daarna ook opeten! ? Ook wel fijn wat nieuwe gerechten voor deze mama want ik blijf vaak ook bij dezelfde gerechten hangen!

 • Wat een leuke winactie, hier doe ik heel graag aan mee. Mijn 2 jongens zijn geen hele makkelijke eters maar wel fan van Nijntje, dus hopenlijk is die combi een succes.

 • Heb drie kids. En lusten allemaal wel iets niet. Maar de middelste is echt een zeur. Zodra het kleur heeft hoeft hij het niet. De simpele aard, groente, vlees gaat oke. Losse groente wil hij de simpele groente wel eten. Maar pasta met saus echt niet. Rijst echt niet.
  Ik hou van koken met de kids en van kinderboeken. Deze lijkt me erg leuk.

 • Cindy Framke says:

  Superleuk! Onze kleine meid is helemaal gek van Nijntje. Zo wordt eten echt een feestje. De kleinste lust gelukkig nog alles. Maar de middelste is echt een moeilijke eter. Groente en fruit gaat er echt met moeite in. Misschien dat dit leuke boek een beetje helpt. Ik waag graag een kansje

 • Lijkt me heel leuk voor mijn beide neefjes. De jongste lust (nog) veel, de oudste van 3 wat minder. Hij houdt bijvoorbeeld niet van pasta met groente en saus. Wie weet gaat het met Nijntje erbij beter.

 • Leuk, ik doe graag mee. De oudste is een goede eter, maar rode kool vindt hij echt niet lekker. De jongste krijgt alleen nog maar borstvoeding, maar mag binnenkort ook beginnen met vast voedsel. Wat extra inspiratie zou dus leuk zijn.

 • Aileen van heugten says:

  Oh wat lijkt me dat een topper! Echt iets voor mijn meisje. Ze lust namelijk bijna niks. Geen saus, soep, warme groente enz. Ik kan beter zeggen wat ze wel lust. Rauwe paprika. Hopelijk helpt dit boekje haar op weg.

 • Super leuk mijn dochter is gek van Nijntje en van mee helpen met koken! Mijn dochter lust echt geen uitjes en plukt deze dan ook altijd tussen het eten uit, en als het moet ook uit hrt hapje die ze al genomen heeft hahaha.

 • Volgens je blog was je in de toekomst bij de boeklancering 😉

  Mijn kleuter lust eigenlijk alles, alleen gebakken champignons vindt hij echt niet lekker. Het lijkt me leuk om nieuwe recepten uit te proberen, dus ik maak graag kans.

 • Diny Frijters says:

  Leuk! Natuurlijk doe ik graag mee.

  Mijn dochter lust veel, maar heeft een grondige hekel aan kaas. 😀 De geur alleen al wordt ze onpasselijk van.

 • Een leuk boekje voor mijn meisje die Nijntje erg leuk vind en dol is op mama ‘helpen’ met koken.
  Spruitjes, champignons en witlof lusten ze hier echt niet. Mijn zoon nog wel meer niet zoals paprika en witte bonen.

 • Spaghetti met gehaktballetjes & tomaten saus!
  Is dé favoriet voor the kids in my house.
  Wat willen jullie eten op zaterdag?
  Slierten met bolletjes als het even mag.

  Groentes gaan er stiekem door de tomaten prut,
  Want wat niet weet => dat eet, geld voor ‘t kleine grut.
  Dus boontjes, ui en paprika’s of broccoli,
  Lusten mijn meisjes ECHT nie(t)…

  Verhult in rode saus gaat het erin als koek,
  Ik maak graag kans op dit leuke Nijntje boek!!
  Door dit konijn heel veel smaken ontdekken,
  Geen zielige gezichtjes die betrekken.

  Nee ik wil niet, wordt Mam-yammie Ja 🙂
  Iedereen gelukkig doe me dat maar eens na!

 • Mijn twee meiden houden het meest van vers fruit en chocolade croissantjes. Op zich prima, maar groentes zijn ook belangrijk. En die zijn minder tot helemaal niet lekker, volgens de dames. Het is een tranendal, en met lange tanden blijven kauwen. Terwijl er geroepen wordt: Ik Krijg Het Niet Weg. Misschien dat Nijntje ons te hulp kan schieten ?!

 • Mijn kleine meid is nogal kieskeurig… Van wie zou ze dat nou hebben ?! Wat ze niet wil eten => bonen en broccoli !! Ben heel erg benieuwd wat Nijntje eet!

 • Ik doe graag mee, mijn zoon lust geen enkele gekookte groente. Hij eet gelukkig wel goed zijn rauwe paprika, wortels, komkommers en tomaten op.

 • Mijn oudste lust echt geen sperziebonen, maar dat is dan ook het enige, dus ik vind het helemaal prima! Wat mijn jongste, een peuter, niet lust, verschilt met de dag, aaaaargh

 • De jongste is een makkelijke eter, die smult van alles! De oudste is totaal geen fan van groenten misschien krijgt nijntje hem wel enthousiast!

 • Ik doe mee, mijn nichtje heeft op dit moment nog alles opgegeten wat haar is voor geschoteld hoop dat dat zo blijft bij ons is ´je eet wat de pot schaft´!

 • Onze zoon vond eerst alles lekker maar nu begint hij groenten te mijden, dus we verstoppen ze graag. Spruitjes vind hij echt heel vies en champignons ook.

 • Ow wat leuk!! Mijn zoontje is helemaal gek van Nijntje, ik hoop dat hij door dit kookboek meer dingen wil uitproberen. Hij vindt sperziebonen helemaal niet lekker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.