Never a Dull Moment week 39

Weekoverzicht | Never a dull moment week 39 met veel speelgoed, een jarige en Meisje Djamila

Het was weer een leuke week. Kleine Zus werd 6 jaar, gingen we naar de premiere van de Kleine Zeemeermin, we mochten op bezoek bij Hasbro en hadden een secret meeting met Meisje Djamila. Ook verkochten we kinderpostzegels en moest Kleine Zus thuis extra hard oefenen met de letters van het alfabet.

Zondag 23 september

De herfst begon dit jaar ook meteen met een goede herfststorm. Echt een dag om lekker binnen te blijven. Toch trokken Grote Zus en ik er samen op uit. We mochten namelijk naar de premiere van de nieuwste show van Van Hoorne Entertainment; De Kleine Zeemeermin.

De premiere was in Spijkenisse, waar de paarse loper al voor ons uit lag. De musical is zeker een aanrader om te gaan zien het komende theaterseizoen. Het sprookjes is een beetje aangepast aan de Van Hoorne stijl, want Fien en Titus mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Lees hier meer over de voorstelling en de premiere

We hebben een superleuke middag gehad. Na afloop kreeg Grote Zus nog een mooi glitter tattoo en mocht ze een Zeemeerminnen pak kopen. Ondanks dat ze nu bijna 10 jaar is, blijft verkleden toch iets wat ze graag doet. 

Maandag 24 september

Nadat de meiden weer op school zaten, fietste ik met een andere moeder gezellig even de stad in voor een kop koffie. Ik hoefde niet in het ziekenhuis te zijn, dus kon de rest van de middag thuis werken. Een rustig dagje die eindigde met een uurtje in de sportschool. Vandaag dan ook geen foto’s gemaakt.

Dinsdag 25 september

Op school mag Kleine Zus de dag starten met oefeningen op een Chromebook. Superleuk natuurlijk om op die manier te leren. 

Nadat we de meiden hadden afgezet, reden we snel nog even langs de supermarkt om inkopen te doen voor de traktatie van Kleine Zus. Ze is donderdag jarig, maar omdat we woensdag een drukke dag hebben, wilde ik vandaag al even wat voorbereidingen treffen en een paar proefcakejes maken. De traktatie wens voor dit jaar was iets met Ananassen. Omdat er geen mini-donuts te krijgen waren bij de supermarkt, werden het cakejes. Na een aantal mislukte pogingen, lukte het dan toch om een ananas-look te creëren.

’s Middags speelde Kleine Zus bij een (nieuw) vriendinnetje en de grote meiden lekker boven. Zo had ik ook een beetje tijd om wat administratie en blog-gerelateerde dingetjes weg te werken. De postbode verraste ons met een doos met daarin een nieuwe baby-voedingslijn My Little Piccolo. Vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij de Jumbo.

Woensdag 26 september

Direct uit school konden we met Miriam meerijden naar Amsterdam. We hadden een druk programma voor de boeg, met veel leuke dingen voor de meiden. Grote Zus was wel een beetje bezorgd, want vandaag begon ook de Kinderpostzegel verkoop en nu ze in groep 7 zit, mocht ze daar aan mee doen. Maar vanwege onze afspraken, kon ze vandaag niet langs de deuren. Maar slim als ze is, besloot ze vandaag tijdens de events de andere mamabloggers te vragen bij haar kinderpostzegels te kopen.

De eerste stop was bij Hasbro. Daar waren we uitgenodigd om op het hoofdkantoor mee te doen aan een ontdekkingstocht langs al het nieuwe speelgoed voor de aankomende feestdagen. 

De meiden kregen een rugzakje en een echte safarihelm op. Met de schatkaart in de hand gingen ze opzoek naar de Lost Kitties, mochten ze karaoke zingen met de My Little Pony’s, knuffelen met de nieuwe FurReal Husky, dino en papegaai, schieten met de Nerf, en Baby Alive verzorgen. Natuurlijk was er ook veel Play-Doh, Star Wars, Monopoly en andere spelletjes te zien. Met een goed gevulde rugzak, geverfde haren en een cupcakje, stapte we weer in de auto. Op naar de volgende stop.

Over de volgende afspraak mag ik helaas nog niet te veel vertellen en laten zien. We mochten namelijk aanwezig zijn bij de unboxing van het nieuwe Hatchimal ei. Dit werd gedaan door niemand minder dan Meisje Djamila. Je kunt je voorstellen dat de meiden daar al dagen naar uitkeken. Welke Hachtimal uit het ei kwam, mag ik jullie pas op 5 oktober vertellen en laten zien, op Hatchimal Day.

Meisje Djamila was heel lief voor alle kinderen en na het uitbroeden van de eieren konden de kinderen een vlog opnemen met de Hatchimals en tips van Meisje Djamila. Ook kregen de kinderen allemaal een handtekeningen en mochten ze met haar op de foto.

Ook met een tas vol Hatchimals gingen we weer naar huis. Voor Kleine Zus was het dus al een geslaagde pre-verjaardagsdag geweest 😉

Thuis gekomen gingen de meiden alles natuurlijk meteen “unboxen” Ik ging op zoek naar mijn Leids vest en schoenen, want vanavond werd er in de Hooglandse kerk alvast ingezongen voor het Koraal op 3 oktober. De kerk zal van (las later 1500 mensen) en iedereen zong uit volle borst en kreeg de laatste aanwijzingen van dirigent. Altijd een gezellige boel met een knipoog.

Voor mij dit jaar geen biertje na-afloop, want ik moest thuis nog aan de traktaties van Kleine Zus beginnen. En niet te vergeten de cadeautjes in pakken en de slingers ophangen. 

Lees hier hoe ik de traktaties heb gemaakt

Donderdag 27 september

De wekker ging extra vroeg, want we moesten natuurlijk eerst uitgebreid zingen voor Kleine Zus haar 6e verjaardag. Op bed kreeg ze al haar cadeautjes, die ze natuurlijk als eerste wilde uitpakken.

De kreeg een mooie jurk van Souza, eindelijk de LOL Surprise Biggie Pet en een nieuw speel Tweet Beats. Deze vogeltjes zingen allemaal hun eigen lied en op elke tak hebben ze een andere rol in de band. Binnenkort meer hierover. 

Op school mocht ze in haar nieuwe natuurlijk trakteren en bij de klassen rond. Toch wel de leukste dag zo’n beetje op school. Toen ik haar weer kwam halen, was ze vol verhalen. We hadden verder een rustige middag, zodat ze lekker rustig met al haar nieuwe speelgoed kon spelen. Alleen mijn zus kwam even langs voor thee en taart. De postbode kwam ook nog even langs met een pakketje; haar nieuwe Halloween Heksen/katten jurk. Reden dus voor een kledingswitch.

Als je jarig bent, mag je kiezen wat je wilt eten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken en werd het McDonalds. In haar nieuwe heksenjurk viel ze dus wel op. Aan de medewerker vertelde ze natuurlijk ook meteen dat ze jarig was. En zo mochten ze na het eten zelf een ijsje maken achter de balie.

Vrijdag 28 september

Vandaag had ik een vrije dag genomen, omdat mijn neef uit Engeland in Amsterdam was en ons had uitgenodigd voor een lunch. ’s Ochtends kon ik mooi thuis nog wat werken en tegen het middaguur fietste ik naar het Pannenkoekenhuis in de stad. Het leek mij wel leuk om daar te gaan lunchen ipv een chique restaurant. Mijn zussen en kleine nichtje waren er ook dus het was erg gezellig.

Na de lunch fietste ik nog even langs de MultiVlaai voor een stukje taart. De meiden hoefde niet naar de BSO, omdat ik toch thuis was en kwamen met een vriendinnetje thuis spelen. Grote Zus maakte haar Nintendo Labo stuur uit het Voertuigenpakket af.

Lees hier meer over het nieuwe Nintendo Labo Voertuigen pakket

Alweer stond de postbode voor de deur met een verrassing. Deze keer was het een baby Eenhoorn met de naam Poopsie Slime Surprise. Bij de unboxing, kwam er diverse cadeautjes te voorschijn; een borstel, een luier, een drinkbeker en eten en drinken. 

Met een lepeltje en het flesje konden de meiden haar voeren. Als verrassing legde ze daarna een grote Eenhoornpoepie (ook wel bekend als slijm) in haar potje. Een geweldige combinatie van eenhoorns, glitter en slijm. De meiden vonden het fantastisch.

Zaterdag 29 september

Vanochtend mocht Grote Zus voor het eerst een keertje meedraaien bij de scouting. Ze had al lange tijd op de wachtlijst gestaan, maar nu was er eindelijk een plekje vrij gekomen. Voor enthousiasme begon ze te kletsen tegen de leiding, maar toen de andere kinderen allemaal kwamen, was ze ineens in dikke tranen. Het was nu toch wel spannend met al die nieuwe gezichten. Gelukkig kende ze een meisje en die trok haar mee de opstelling in. Daarna keek ze niet meer om en kon ik naar huis. 

Kleine Zus maakte zich op voor het verjaardagsfeestje van een van haar beste vriendinnetjes. Het was een eenhoornfeestje, waarbij ze een bezoekje brachten aan een manege. 

We hadden verder een rustig zaterdagmiddag verder met een leuk feestje bij onze buren/collega een stukje verderop in straat. Ze hadden er lekker gin-tonics en hapjes. Zo hoefde we thuis alleen nog maar een boterhammetje te eten. Het stuur van Nintendo Labo was ondertussen af en Grote Zus kon er eindelijk ook mee gaan racen.

De juf van Kleine Zus had mij vrijdag nog even de klas ingeroepen. Kleine Zus loopt namelijk wat achter met het leren van de letters. Typisch iets voor Kleine Zus op het op haar eigen tempo te doen. Ik lachte er een beetje om, maar de juf zie dat ze nog nooit zo iets dramatisch had gezien (oeps). Ze hadden een soort van dictee gedaan. Als je een letter niet wist, mocht je een kruisje zetten. Kleine Zus had dus alleen maar kruisjes gezet in haar schriftje.

’s Avonds hebben we dus maar eens met haar gezeten en letters geflitst. Van de 15 letters die ze tot nu toe gehad heeft, wist ze er maar 4 niet. Valt dus best wel mee, maar mevrouw heeft er gewoon niet zoveel zin in. We hebben haar ook nog even achter de oefensoftware van school gezet en ook daar waren de scores best oke. We moeten maandag dus maar even praten met de juf om te kijken hoe we Kleine Zus ook in de les gemotiveerd krijgen.

Heb jij al kinderpostzegels gekocht? Zo niet, laat dan een berichtje achter en neem Grote Zus graag contact met je op om ze aan je te verkopen!

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 39 met veel speelgoed, een jarige en Meisje Djamila

  • Wat een leuke week, zeg. En ja, dat niet juist antwoorden wanneer er geen zin is, is mij heel bekend. Zo heb ik er ook ene rondlopen. Hopelijk kan je samen met de juf een plan samenstellen om ook tijdens de les de motivatie er in te houden 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.