Review_ Nintendo Labo Voertuigenpakket

Review| Nintendo Labo Voertuigenpakket

Afgelopen zomer hebben we voor de meiden een Nintendo Switch gekocht. Heel lang hebben we de spelcomputer buiten de deur gehouden, maar na een Labo workshop bij Nintendo, was ik zelf om. Was het niet omdat ik de Nintendo Switch een mooi alles-in-een spelcomputer vond, dan wel omdat ik de Labo spelletjes zo ontzettend goed bedacht vind. Op de workshop maakte we kennis met de Labo Mixpakket en Labo Robotpakket. Deze maand kwam daar ook het Labo Voertuigenpakket bij. Wij mochten het nieuwe pakket thuis uitproberen, tot grote vreugde van de meiden. Vandaag vertel ik je er meer over.

Nintendo Switch

Deze zomer kochten wij voor de meiden de Nintendo Switch. Tot dan toe hadden we nog geen spelcomputer in huis gehaald. We hadden al wel een paar keer getwijfeld over een Wii, maar vonden de meiden toen eigenlijk nog te jong. Na het zien van de Switch tijdens de Labo Workshop bij Nintendo was ik om. Deze spelcomputer is namelijk alles-in-een. Je kunt er meespelen via de televisie, op het kleine schermpje, alleen en of met al je vrienden. Vooral dat laatste maakt het erg aantrekkelijk. De meiden kunnen er echt leuk samen meespelen en met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de straat.

Nintendo Labo

Dit jaar kwam Nintendo met een heel nieuw speel op de markt; Nintendo Labo. Bij dit spel moet je eerst je eigen onderdelen bouwen van karton. In de doos vind je niet alleen het spelletje, maar ook verschillende kartonnen bladeren. Deze ga je eerst stap voor stap vouwen en in elkaar zetten. Met behulp van verder wat touwtjes en elastieken maak je zo je eigen robotpak of een vishengel voor een visspelletje. Door de Joy-cons (de afstandsbedieningen van de Nintendo Switch) in je kartonnen bouwset te plaatsen, communiceer je zo met het spel.

Lees ook Creatief gamen met Nintendo Labo

Nintendo Labo Voertuigenset

Deze maand kwam er een nieuwe Labo set bij, het Voertuigenpakket. Net als bij de andere Nintendo Labo-pakketten, kunnen spelers met dit pakket weer verschillende toffe dingen bouwen, zoals een auto, duikboot en vliegtuig.

Na het openen van de doos, werd er meteen begonnen met het bouwen van het stuur en het rempedaal. Samen met het spel op de Nintendo Switch ga je stap voor stap door het bouwproces heen. Dit maakt het eenvoudig, maar zeker ook heel leuk. Een werk is het wel en daarom duurde dan ook meerdere dagen het stuur af was en er meegespeeld kon worden in een speeltje. Zeker geen straf, want het bouwproces is al zeer leuk.

Het enige nadeel van het bouwen in etappes was dat steeds alle stappen weer doorlopen moesten worden om te komen tot de plek waar ze gebleven was. Waarschijnlijk is er wel een shortcut, maar die wisten we niet te vinden.

Maar uiteindelijk was daar dan het stuur, een Toy-Con-sleutel en gaspedaal. De Toy-Con-sleutel kan ook gebruiken worden om het vliegtuig en de duikboot te starten. Ook het gaspedaal kan bij de andere besturingen worden gebruikt. 

Labo Voertuigenpakket

Aantal weetjes over Nintendo Labo Voertuigen

  • In een van de inbegrepen games gingen we op avontuur in een mysterieuze wereld met piramides, een archeologische opgravingsplaats, besneeuwde bergen en nog veel meer. Onderweg kunnen spelers communiceren met diverse fascinerende personages en tal van missies voltooien, solo of samenwerkend met een vriend.
  • Elk voertuig heeft zijn eigen besturing en speciale acties – spelers kunnen bijvoorbeeld met de duikboot een grijphaak schieten, met het vliegtuig rollen en raketten schieten, met de auto wheelies uitvoeren of zaagbladen en bommen gebruiken, en meer.
Labo Voertuigenpakket
  • De verschillende bijgeleverde games bieden een schat aan leuke ervaringen. In Rally moeten spelers langs controlepunten naar de finish racen; Racebaan is een racegame met de grap dat spelers elkaar met stootslagen van de weg kunnen beuken. De modelbaan is een klassieke game die enkel met het Toy-Con pedaal wordt bestuurd en in Gevecht kunnen racers deelnemen aan een een-tegen-een autogevecht met andere spelers.
  • In Spuitgarage gebruiken spelers de Toy-Con-spuitbus om hun in-game voertuigen en de coureur een persoonlijk tintje te geven. Door het te schudden kunnen ze zelfs de ‘bal’ horen rinkelen.
  • Mijn besturing, een nieuwe functie voor Nintendo Labo die exclusief is voor het Nintendo Labo: voertuigenpakket, laat spelers hun eigen controllers voor de games maken met alledaagse huishoudelijke artikelen. Wil je op een bezem rijden om het vliegtuig te besturen? Of knoppen tekenen op een aangepaste screenbeschermer voor het spelen in handheldstijl? Het zijn geweldige manieren om te beginnen met het bouwen van unieke Toy-Con-creaties.
  • Na het downloaden van een update die na de lancering beschikbaar komt, kunnen spelers tegen hun vrienden racen in Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch  Spelers kunnen Mario Kart 8 Deluxe ook spelen met de Toy-Con-motor. uit het Nintendo Labo: mixpakket.

Wat vonden wij van het Nintendo Labo Voertuigenpakket?

Dat Nintendo Labo (het Mixpakket) genomineerd is voor het Speelgoed van het Jaar (categorie 10-11 jaar) verbaasd ons helemaal niet. De combinatie van de techniek van bouwpakketten met alleen karton, touw en elastiek, de creativiteit om je eigen creaties te maken en het spelen van een game, is zeer goed uitgedacht. De mogelijkheden van de Nintendo Labo zijn oneindig en blijven de kinderen verrassen. Na de eerste rondjes met de auto werden zij uitgenodigd om deel te nemen aan het Labo team uit het geheime Labo laboratorium. Op deze manier worden ze tijdens het spelen nog verder uitgedaagd over de techniek, programmeer mogelijkheden en creativiteit van het spel. Wij zijn dus nog lang niet uitgebouwd en gespeeld, maar wel hebben we natuurlijk onze stem uitgebracht op dit spel.

Stemmen jullie mee op het speelgoed van het jaar?

Spread the love

16 thoughts on “Review| Nintendo Labo Voertuigenpakket

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.