Weekoverzicht | Never a dull moment week 37 - geen avond thuis en toch een momentje voor mezelf

Weekoverzicht | Never a dull moment week 37 – geen avond thuis en toch een momentje voor mezelf

Nadat ik vorige week geen bijna dag was thuis geweest, gold dat deze week voor de avonden. Van oudercommissieavond tot oppassen, pubquizen en uit eten. Gelukkig was het overdag iets minder druk en lukte het mij toch om ook even wat tijd voor mezelf in te plannen en zo de week te overleven.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 37 - geen avond thuis en toch een momentje voor mezelf

Zondag 8 september

Vorige week was ook al een drukke week geweest en gelukkig konden we die wel rustig afsluiten met een dagje, voor mij dan althans. Na de yogales, die ook weer begonnen is, speelden de meiden lekker boven met de buurtkinderen. Na ons bezoekje aan de Hasbro-middag, hadden ze leuke spelletjes zoals Egeltje Plof en de Play Doh PizzaChef kleiset om aan ze te laten zien en mee te spelen.

Aan het einde van de middag mochten ze ook nog mee met hun vader, tante en grote nicht naar een speciale SOS-kinderdorpenmiddag bij Snowworld. Het was wel weer even zoeken waar we alle winterjassen, sjaals en handschoenen hadden gelaten.

Terwijl zij met big smilles van de berg afroetjsten, genoot ik even van de stilte in huis en keek ik de Boer Zoekt Vrouw-aflevering terug. Pas ver na etenstijd kwamen ze blij en moe weer thuis.

Maandag 9 september

Deze week begon lekker met een dagje thuis. De meiden waren naar school en Papa’s Liefste had een dag vol met afspraken in het Revalidatie Centrum. Heel lief had hij wel alles voor mijn ontbijt klaargezet, toen ik terugkwam.

Na een paar uurtjes opruimen, e-mails wegwerken, bloggen en bankhangen, haalde ik de meiden op uit school. Normaal gaat Grote Zus op maandag naar haar vriendinnetje, maar nu had ze een tandartsafspraak tussendoor. Tijdens de vakantie had ze haar tanden in het zwembad gestoten tegen de ijzeren stang van de glijbaan. Er was een heel kleine chip af en daardoor was het randje wat scherp. De tandarts maakte voor de zekerheid ook een foto om te kijken of de wortels niet waren beschadigd. Gelukkig leekt dat in orde, maar hij zag wel een klein barstje in haar glazuurlaag. Hij poleiste haar tand en deed er voor de zekerheid ook een extra laagje over heen.

Na de tandarts reden we nog even langs de supermarkt, want deze week zijn de schoolreisjes en er moesten dus nog bolletjes, koeken, pakjes drinken en snoepjes gehaald worden. Ik zag ook dat er bij de bakker nog een Too Good Too Go-pakket af te halen was, dus bestelden we die ook meteen. In die tas zatten 2 broden, bolletjes en een taartje! Die aten we dan ook lekker als toetje.

Vanavond stond de vergadering van de oudercommissie op het programma. Meestal niet een heel lange avond, maar de verhuizing van de VSO en het aanpassen van het voedingsbeleid hadden toch wat meer voeten in de aarde. Ik was pas tegen 22.30 uur weer thuis.

Dinsdag 10 september

Vandaag ging Kleine Zus op schoolreisje naar Blijdorp. Helaas had ik een heel volle extra dag op mijn werk en kon in haar dus niet uitzwaaien of ophalen. Gelukkig kreeg ik gedurende de dag regelmatig leuke foto’s van de moeder van haar clubje toegestuurd. Zo kreeg ik het allemaal toch nog een beetje mee.

Uit mijn werk had ik besloten niet eerst naar huis te fietsen en dan weer terug om even op mijn nichtje te passen. Haar ouders hadden een informatieavond op school en mij dus gevraagd op te passen. In plaats van mijzelf in 10 bochten te wringen, besloot ik in de stad te blijven.

Ik had mijn laptop mee, zocht een leuk tentje op en bestelde een glas rosé. Heerlijk even helemaal alleen. Al voelde het wel even raar om in mijn eentje ergens te gaan zitten. Vlak voordat ik naar mijn zus moest, haalde ik nog een grote bak Poke Bowl.

Nadat mijn nichtje voorgelezen en wel in bed lag, at ik heerlijk rustig mijn Poke Bowl.

Woensdag 11 september

Weer een rustig ochtendje en dat was maar goed ook. Nadat de meiden uit school waren gehaald, reden we meteen door naar de Indoor Speeltuin Spelekids in Loosdrecht. Hier zou het startschot worden gegeven voor de verkiezing van het speelgoed van het jaar. Maar eerst mochten de kinderen lekker spelen en de oudste zelfs karten in de hal ernaast.

Tegen 3 uur mochten we allemaal naar een grote zaal naast de indoorspeelhal. Daar stond al het genomineerde speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. Wij kregen eerst nog een korte presentatie over het Speelgoed van het Jaar, reclamecodecommissie en een ontwikkelingspsycholoog over het belang van spelen.

Vervolgens was het aan Kim Kötter en haar zoontjes om op te knop drukken, want vanaf 16.00 uur kon heel Nederland zijn stem gaan uitbrengen. De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar duurt nog tot 3 november. Stemmen kan overigens hier!

Je kunt je voorstellen dat de meiden bijna niet meer mee naar huis te krijgen waren. Gelukkig kregen ze nog een tas vol speelgoed om thuis uit te testen en Kleine Zus kon haar geluk niet op toen ze ook nog de echte Nerf x Fortnite Gun mee naar huis mocht nemen.

Thuis sprong ik meteen weer op mijn fiets, want het was weer tijd voor onze PubQuiz-avond. Helaas niet meer met onze vertrouwde presentatrice, maar ondanks dat eindigden we toch mooi weer ergens in het midden. Het meedoen samen met mijn lieve collega’s en een GT is al de winst van de avond.

Donderdag 12 september

Donderdag echt een rustdagje, voor ons allemaal. De meiden waren natuurlijk wel naar school, maar ik hoefde nergens heen en ’s avonds ook niet. Kleine Zus zou eigenlijk wel naar dansles moeten. Maar omdat ik eerst nog even een gesprek met haar juf had, had ik geen zin om nog een keer op en neer te fietsen. Ze wilde ook niet naar de speeltuin, dus besloten we een baalmiddagje er van te maken. Thuisgekomen begreep ik het ook wel; ze wilde natuurlijk heel graag spelen met het nieuwe speelgoed.

Vrijdag 13 september

We waren alweer vroeg uit de veren voor een dagje werken. Meteen uit mijn werk reisde ik door naar Rotterdam. Samen met een paar blogvriendinnen waren we daar uitgenodigd om te komen eten bij de Foodhallen Rotterdam. Ik was er al eens geweest met de opening van het terras, maar de andere meiden waren er nog niet eerder geweest. Ook deze keer was ik er al wat eerder dan de rest en kon even rustig een momentje voor mezelf hebben.

Doordat we tegoedbonnen hadden gekregen, mochten we zelf kiezen wat we wilden eten. Er zijn namelijk 15 verschillende eettentjes te vinden in de Foodhallen Rotterdam. We besloten te beginnen met de reuze Wagyubittterballen van Bavette. In een eierdoosje kregen we er 8 mee, gelukkig voor ieder 2, dus dat werd niet vechten. Wel moesten er natuurlijk Instagramwaardige foto’s worden gemaakt.

Het idee van de Foodhallen is ook echt om samen te eten en te sharen. Dus de volgende rondes waren een grote mand met Dim Sum van Baomazing, Nacho’s van Taqueria-lima en een sharingplate van Rota Streetfood. Helaas hadden we geen ruimte meer voor een toetje, maar namen we mooie cupcakes van Ten To Tree mee naar huis. Het was een gezellige avond met Miriam, Lisette en Linda. We hebben nog maar 5 van de 15 tentjes uitgeprobeerd, dus we moeten zeker snel nog eens terug!

Zaterdag 14 september

Weekend! En ook heerlijk een rustig weekend voor de boeg. We hadden een afspraak staan en die was meteen in de ochtend al. Eigenlijk zou Grote Zus naar scouting gaan, maar omdat ze tijdens het Poldersporten met haar schoolreisje haar enkel had verzwikt, ging ze toch naar met ons mee.

In de boekhandel Scheltema in Amsterdam werd het kinderkookboek Eten met Nijntje gepresenteerd. Worstenmaker, chef, columnist en voedselondernemer Samuel Levie is verantwoordelijk voor de recepten en Dick Bruna uiteraard voor de illustratie. Speciaal voor deze lancering had Samuel Levie een paar lekkere dingen klaargemaakt en voor de kinderen een proeverijtje / quiz gemaakt.

Maar natuurlijk kwam Nijntje zelf ook even langs om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De kinderen mochten ook met haar op de foto en het boek kon ook gekocht worden en gesigneerd.

Na afloop bleven we nog even snuffelen in de boekenwinkel en dronken we wat in het koffiecorner. De meiden mochten een boek uitzoeken en kleurden de ansichtkaarten in die in de Nijntje Goodiebag zaten.

De rest van de middag deden we spelletjes, boodschappen, haalden we onze nieuwe keukenlamp op en maakten de BBQ klaar. Wellicht één van de laatste keren dat we kunnen BBQ-en, dus maken we daar mooi gebruik van!

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 37 – geen avond thuis en toch een momentje voor mezelf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.