Foodsharing is Caring bij de Foodhallen in Rotterdam

Foodsharing is caring bij de Foodhallen in Rotterdam

Afgelopen vrijdag ging ik gezellig eten met een aantal van mijn blogvriendinnen bij de Foodhallen in Rotterdam. Een concept dat na Amsterdam nu ook in Rotterdam een succes is. In een oud pakhuis op de Kop van Zuid vind je 15 eetkraampjes met lekkers van over de hele wereld. Zo kan iedereen zelf kiezen waar hij trek in heeft of juist gaan voor een gezellige Sharing Plate.

Foodsharing is Caring bij de Foodhallen in Rotterdam

Zelf was ik al eens eerder in de Foodhallen in Rotterdam geweest, toen ze deze zomer het buitenterras openden. Omdat het toen mooier weer was, hebben we die middag natuurlijk ook lekker buiten gegeten. Deze keer had ik op vrijdagavond afgesproken met een paar van mijn blogvriendinnen om hen ook kennis te laten maken met de Foodhallen. We hadden van het PR-bureau tegoedbonnen gekregen en konden zo zelf kiezen wat we graag wilden eten. En dat is nou ook precies het concept en succes van de Foodhallen.

Foodhallen Rotterdam

In een oud pakhuis met de naam Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam vind je een walhalla aan gerechten van over de hele wereld. Van Dim Sums tot Nacho’s en van Tapas tot Bitterballen. Voor iedereen is er wel iets te vinden, waarbij het water hem in de mond loopt. In totaal zijn er 15 verschillende streetfood kraampjes te vinden; 14 vaste en een Pop-Up plek.

 1. BACKYARD: Vega(n) gerechten
 2. Baomazing: Chinese streetfood met onder andere gestoomde bao’s en dim sum
 3. Bar Pulpo: gerechten met het beste uit de zee
 4. Bavette Burgers & Ballen: Van eigen Wagyu en Hereford runderen burgers en bitterballen
 5. Caribinoo Latino: Surinaamse lekkernijen en andere gerechten uit het Caribisch gebied
 6. Foodshed: hier vind je sterrengerechten van Parkheuvel** met een streetfood interpretatie
 7. Indonesia: echt authentiek Indonesisch eten
 8. Kyatcha: Hand-rolled Sushi en Pokebowls
 9. Pignons flammkuchen: Kies je eigen topping op dit heerlijke gerecht uit de Elzas
 10. Roffa Streetfood: 100% Rotterdams met heerlijk gerookt vlees en BBQ
 11. Taqueria Lima: taco’s in alle soorten en maten
 12. Ten to Three Bakery: de mooiste cupcakes, macarons en ander zoets
 13. Txosta: Spaanse Pintxos door ex-El Bulli chef Alvaro Martinez
 14. VietYam: Voorheen alleen met een foodtruck, nu in een vaste stand; authentiek Vietnamees eten

Naast dat ieder voor zich kan kiezen waar hij trek in heeft, leent dit concept zich ook voor Sharingfood. Wat mij betreft één van de gezelligste manieren van eten.

Sharing Food Diner

Het concept is eigenlijk heel simpel. Met SharingFood bedoelen we natuurlijk eten dat je kunt delen. Bij veel van de eettentjes in de Foodhallen kun je dan ook een Snack of Sharing plateau bestellen. Hier vind je dan verschillende hapjes, waar iedereen dan gezamelijk van eet. Het leuke is om dan er een aantal te bestellen, zodat je heel veel lekkers kunt proeven.

Wij begonnen bijvoorbeeld met de Wagyu bitterballen van Bavette. Voor elke bitterballiefhebber een absolute must. In een eierdoosje kregen we er 8 mee. En het zijn kneiters van ballen, heerlijk gevuld met het exclusieve en smakelijk rundvlees. Natuurlijk moesten daar wel eerst Instagramwaardige foto’s van gemaakt worden. De Foodhallen lenen zich daar in ieder geval zeker voor.

Het volgende bordje dat we bestelden was een grote mand met Dim Sum van Baomazing. Dim Sum zijn kleine, gestoomde en gefrituurde hapjes uit de Chinese keuken. Alleen van de presentatie krijg je al trek.

Foodhallen Rotterdam Boamazing

Omdat we de hele avond hadden, maakten we geen haast. In de Foodhallen Rotterdam was het het ook gezellig druk. Een DJ draaide plaatjes en in de hoek bij het tentje van Taqueria-lima kun je een potje tafeltennissen. Daar haalden wij natuurlijk ook een overheerlijke bak met Nacho’s. Maar ze hebben ook taco’s en zelfs Taco’s met ijs.

We eindigden de avond met een sharingplate van Rota Streetfood. Hierop vind je verschillende soorten vlees en heerlijk (spicie) worsten. Mocht je nou geen vlees eten of veganist zijn, ook dan is er veel keuze bij de Foodhallen.

Foodhallen Rotterdam Backyard

Helaas hadden we geen ruimte meer voor een toetje, maar de mooie cupcakes van Ten To Tree konden we niet laten staan en daarom namen we een doosje mee naar huis.

We hebben uiteindelijk maar 5 van de 15 eettentjes uitgeprobeerd, dus we moeten zeker snel nog eens terug! En zeker ook een keertje bij de Foodhallen in Amsterdam of later dit jaar in Den Haag.

Praktische info

Adres: Wilhelminakade 58, 3072 AR Rotterdam
Openingstijden; zondag tot donderdag 12:00 – 23:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 12:00 – 01:00 uur
Coffeecorner; maandag – vrijdag 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 – 17:00 uur
Parkeren: Tegenover de Foodhallen zijn 2 betaalde parkeerplaatsen in de omliggende gebouwen.
OV: Metro D naar ‘de Akkers’ of E naar ‘Slinge’ of Tram 20, 23 of 25 nemen en uitstappen op het Wilhelminaplein.
Meer informatie: Foodhallen.nl/rotterdam

Tip: neem de watertaxi naar de Foodhallen

Op verschillende locaties in Rotterdam kun je op de Watertaxi stappen en laten brengen naar de Foodhallen aan de Kop van Zuid. Het is echt leuk, snel en niet te duur. Alle info over de watertaxi’s vind je hier.

Spread the love

16 thoughts on “Foodsharing is caring bij de Foodhallen in Rotterdam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.