Never a Dull Moment week 30

Weekoverzicht | Never a dull moment week 30; toerist in eigen land en warm

Deze week stond in het teken van de warmte en maakte we verschillende uitstapjes in eigen land zoals een dagje Amsterdam, Amerfoort en Haarlem. Maar ook gingen we naar de dierentuin in Rotterdam en dino’s kijken in Schiedam. Er is dus ook deze zomer genoeg te doen in Nederland.

Never a Dull Moment week 30

Zondag 22 juli

Vandaag was een bijzondere dag; Papa’s Liefste en ik zijn maar liefst 23 jaar samen! We besloten daarom om er een gezellig famliedagje van te maken. Ik had nog een uitnodiging liggen om naar de Jurassic Kingdom in Schiedam te komen met het hele gezin. In het Beatrix Park waren meer dan 30 dinosaurus te zien, sommige op ware grote en andere bewogen of maakte geluid. Ik had een beetje gehoopt op veel schaduw in het park, maar het was toch best warm. Wel was het gezellig druk en de meiden vonden het erg leuk.

Jurassic Kingdom   

Natuurlijk was vandaag ook een mooie aanleiding om met zijn alle uit eten te gaan. We kozen voor Buiten in de Kuil op het landgoed Drakenstein. We waren hier vorige zomer ook een keertje geweest en de locaties is supermooi en het eten erg lekker. Helaas stond hun Slow Roast niet meer op het menu, maar we bestelde lekkere nacho’s, burgers en salade. De kinderen vermaakte zich prima in de boomhut en de andere kinderen en kwamen als 2 roetpietjes weer aan tafel.

   

We hadden geen cadeautje voor elkaar gekocht, maar deze keer iets voor de kinderen. Ook omdat het vakantie is en het al heel lang heel hoog op hun verlanglijstje stond, kregen ze een Nintendo Switch. Eigenlijk hadden ze er voor moeten sparen met klusjes in huis, maar daar was de motivatie soms moeilijk voor te vinden. Daarom draaien we het nu om en kunnen ze klusjes doen voor Nintendo Switch speelminuten. Mijn setje Mytimingcards komen daarbij goed van pas 😉

Maandag 23 juli

Vandaag een lekker rustig dagje. Kleine Zus was naar de BSO en Grote Zus mocht met haar vriendinnetje mee naar het strand. Zo had ik het huis voor mezelf om even goed op te ruimen, wat aan mijn blog te werken en gezellig met een vriendinnetje te gaan lunchen in de stad.

Daar kon ik ook meteen weer mijn tasje ophalen bij de Esprit. Het was ze gelukt om de beveiligingspin te verwijderen. Deze was er door de Esprit Outlet vergeten af te halen en de Esprit in de stad had een ander systeem. Maar de verkoopster was zo lief geweest om de tas op haar eigen vrije dag mee te nemen naar de Mango bij haar in de stad en daar de pin te laten verwijderen. Super service!

Ik verklaarde mezelf ook wel een beetje voor gek, maar ondanks de hitte ging ik toch naar mijn sportles voor een lekker uurtje bodyshape. Gelukkige paste de docente het tempo wel een beetje aan en waren er extra pauzes. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo gezweet heb. Thuis dus snel onder de douche en daarna genieten van mijn falafel salade.

Dinsdag 24 juli

Vorige week had ik in eens een berichtje gekregen van een oude vriend uit Australie dat hij en zijn gezin 2  weken op vakantie waren in Nederland. Ze wonen tegenwoordig in Zurich en had nu een huis gehuurd in Haarlem. Omdat ik toch al het plan had om met de meiden een dagje naar Amsterdam te gaan, konden we elkaar daar mooi treffen.

Met de Blue Boat Company deden we een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Die hebben een speciale Kids Cruise, waarbij kinderen als echte Zoetwater piraten van alles leren over Amsterdam. Ook is er een App waarmee je onderweg ook Bluebees kunt vangen. Helaas lukte het ons niet deze werkend te krijgen, maar de kinderen vermaakte zich prima met het opdrachtenboekje dat ze gekregen hadden.

 

Na de cruise was het tijd om te gaan lunchen. Dit deden we in het Vondelpark. Ik koos voor een heerlijke Pokébolw en de kinderen voor pannenkoeken en kroketten, lekker Nederlands. Het was vandaag ook weer erg warm, dus echt een rondje door het park hebben we overgeslagen en we besloten de koelte op te zoeken in het Rijksmuseum.

Maar eerst werd er nog even gepootjebaad in de grote vijver op het Museumplein en natuurlijk de toeristische foto’s gemaakt op het grote Iamsterdam beeld.

De airconditioning is het museum was een verademing! We liepen langs de alle grootmeesters zoals Rembrandt, van Gogh, Vermeer. We verbaasde ons over hoe gedetailleerd en scherp sommige schilderijen uit die tijd zijn. Sommige zijn net foto’s.

We bleven lekker koel binnen tot dat het museum dicht ging en toen hadden we nog lang niet alles gezien. We besloten pizza te eten in hun huis in Haarlem. Om bij het station te komen, namen we de nieuwe NoordZuidLijn, deze was pas afgelopen weekend (eindelijk) open gegaan.

Papa’s Liefste kwam na zijn werk ook naar Haarlem en de kinderen spelen heel gezellig samen in de tuin. Er was een konijn, een trampoline en een grote spelletjeskast. De Engels voor Bengels Summercamp kwam goed van pas, want de meiden deden het heel goed in het Engels. Doordat de andere 2 kinderen ook Duits spreken, waren een paar Nederlandse woorden tussendoor geen probleem.

Veel te laat reden we weer naar huis, maar omdat het vakantie is maakt dat gelukkig niet zoveel uit. We spraken af dat zij donderdag naar Leiden zouden komen voor een rondleiding door de stad en eten bij ons.

Woensdag 25 juli

We deden lekker rustig aan en de meiden hingen wat op hun grote Mooze zitzak in de tuin. Maar zoals het hoort kwam na een tijdje alweer de opmerking ‘ik verveel me…’

Gelukkig had ik ’s middags nog een uitnodiging openstaan voor de onthulling van een levensgroot Paw Patrol brandweerauto in Amersfoort. Niet echt om de hoek, maar omdat we toch geen verdere plannen hadden, was de reis er naar toe al een prima tijdvermaak. Natuurlijk hielp de Nintendo Switch daar ook wel bij.

In Amersfoort was de ToyChamp snel gevonden en konden we meteen in de rij aansluiten voor de Meet en Greet van Marshall en Chase. Zij waren speciaal voor de opening gekomen en alle kinderen mochten met ze op de foto. Ook was er limonade en Paw Patrol koekjes voor de kinderen.

Natuurlijk waren we er ook voor de Paw Patrol Brandweerauto. Deze verklapt al een beetje het nieuwe thema van de nieuwe speelgoedserie die uitkomt in oktober. De kinderen kunnen zelf in de brandweerauto achter het stuur kruipen en de zwaailichten aanzetten. In de truck zelf vind je alle het Paw Patrol speelgoed en merchandise. Natuurlijk vonden de meiden nog wel iets dat ze niet hadden 😉

Na afloop liepen we nog even de Albert Heijn in voor een hapje en een drankje voor op de terugweg. Daar konden de meiden meteen nog een leuke speurtocht doen, waarvoor ze een bellenblaas kregen als beloning. Zo hadden we de middag toch leuk opgevuld en was er weer een vakantiedag voorbij.

Donderdag 26 juli

De temperaturen stegen vandaag tot ruim 33 graden. Terwijl de meeste mensen dan uitgeblust voor de ventilator hangen, krijg ik er energie van. Omdat onze vrienden uit Australie/Zurich zouden komen eten, was het hard nodig om ons huis een beetje presentabel te maken. Terwijl de kinderen en ik aan het opruimen slaagde, haalde Papa’s Liefste de hoekbank van het dakterras naar beneden. We zitten nooit op het dakterras en aan de zijkant van ons huis was een mooi hoekje in de schaduw.

Helaas bleek de verf een beetje losgelaten te hebben en waren de oude kussens vergaan. Terwijl Pappa’s Liefste naar zijn werk ging en de meiden mee mochten naar het zwembad met een vriendinnetje van Kleine Zus, fietste ik met de bakfiets naar de Leenbakker voor nieuwe kussens en wat accessoires. Ik had eigenlijk grijze kussens in gedachten, maar veel keuze was er natuurlijk niet meer. Gelukkig vond ik deze gele kussen voor een lig- en tuinstoelen en die paste eigenlijk heel goed. Met een buitenkleed erbij en wat vrolijke kussens werd het een heel gezellig hoekje.

Omdat het veel te warm was voor een rondleiding door de stad, waren onze vrienden naar het strand gegaan in Zandvoort. Uit zijn werk kon Pappa’s Liefste ze mooi oppikken van het station en meteen meenemen naar ons huis. Omdat zij vegetarisch zijn en het veel te warm was voor een stevige maaltijd had ik Shakshuka gemaakt met ijsjes als toetje. Ook was het een mooie gelegenheid om de fles witte wijn van Chateau Amsterdam open te trekken. Op onze nieuwe bank, in de schaduw hadden we een erg gezellige avond. Van de winter gaan we ze zeker opzoeken in Zurich voor een afdeling van de skipiste.

Vrijdag 27 juli

Ook vandaag zou het tropisch warm worden, maar toch moest er gewoon gewerkt worden. Gelukkig waren er ijsjes voor iedereen.

Na het werk haalde we de meiden op en reden we naar Blijdorp in Rotterdam. Al weken geleden had ik kaartjes gekocht voor de speciale avondopenstelling. Natuurlijk wisten we toen niet dat het zo warm zou worden. Gelukkig was het alweer een beetje koeler en was het eigenlijk best wel goed te doen. Het was gezellig druk en er was van alles te doen.

    

Ik had gehoopt wat te kunnen zien van de maansverduister, maar helaas lukte dat pas tegen middernacht thuis. Er waren veel wolken en de maan liet zich daarom maar heel af en toe zien.

Ook was er nog erg goed nieuws vandaag. De makelaar belde dat er 2 keer een bod was gedaan om het huis van mijn vader. Na wat overleg met mijn zussen zijn we met het hoogste bod akkoord gegaan. Het enige is dat het huis voor het einde van augustus leeg moet zijn en het koopcontact getekend. Dat wordt dus nog even hard werken de komende weekenden.

Hoe hebben jullie de warmte deze week overleefd?

Spread the love

3 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 30; toerist in eigen land en warm

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.