Never a Dull Moment week 27

Weekoverzicht | Never a dull moment week 27, opruimen, een spontane lift en lekker buiten eten

Weer een week vol mooi weer! We merken ook dat de schoolvakantie voor de deur staat, want de meiden (en wij) zijn moe en aan vakantie toe. Het mooie weer zorgt er wel voor dat we er lekker veel op uit zijn geweest en buiten hebben gegeten, maar ook wel dat dingen als opruimen veel extra moeite en zweet kostten. 

Never a Dull Moment week 27

Zondag 1 juli

Het was een heerlijk ochtend voor een lekker ontbijtje buiten de deur. Door organisatie van het Yoga Festival was ik daarvoor uitgenodigd als dank voor mijn hulp. We hadden een heerlijk plekje aan het water en er was genoeg keuze aan het heerlijke ontbijtbuffet. Deze plek is er zeker eentje om te onthouden om ook een keertje met de meiden naar toe te gaan.

Omdat dinsdag er een fotograaf komt om foto’s te maken van het huis van mijn vader, moest er daar nog even hard gewerkt worden om dat kamers zoveel mogelijk leeg te maken. Helaas konden mijn zussen allebei niet, dus heb ik in mijn eentje alle Lundia naar beneden gehaald om in de schuur te zetten. Gelukkig kwam Papa’s Liefste mij toch nog even helpen, want in de warmte was het wel echte een flinke klus.

  

Ik had ook niet de hele middag de tijd, want we zouden gezellig gaan BBQ-en bij vrienden. Ik had al een appje gekregen dat de meiden maar hun zwempak moesten meenemen. Zij wonen namelijk aan een grote sloot en daarin konden de meiden heerlijk zwemmen en rondjes roeien in een opblaasboot. Ook in de speelboom en op de trampoline vermaakte de meiden zich opperbest.

Voor de BBQ had ik een doos vol met Maza Hoemoes smeersels meegenomen. Via de site Brand Your Party mocht ik deze Maza party hosten en dat viel goed in de smaakt. De smeersels passen ook erg goed bij een lekkere BBQ

   

Het was reuze gezellig en heerlijk lekker bij hen in de tuin. Maar helaas moesten de meiden de volgenden dag weer naar school en dus een beetje op tijd in bed liggen. Ik ging thuis nog even achter de laptop en schonk mijzelf nog even een wijntje in

Maandag 2 juli

Het mooie weer van de afgelopen weken, hield nog even aan. Helaas merkt ik er weinig van, want in het ziekenhuis werk ik in het midden van het gebouw. Maar gelukkig konden we in onze lunchpauze wel even naar buiten.

Het sporten deed ik deze avond niet in de sportschool, maar weer in mijn vaders huis. Gelukkig kwam mijn zus ook helpen en verplaatste we alle laatste dozen naar een kamer, zodat de andere kamers helemaal leeg zijn voor de fotograaf. Ook veegde we de voortuin nog even aan, zodat de eerste foto van het huis op funda er straks ook goed uitziet.

Dinsdag 3 juli

In de klas van Kleine Zus stond een verrassing te wachten voor de ouders; kratten vol met avocado’s. Een van de ouders had ze over en voor ons meegenomen. We mochten er allemaal een paar uitzoeken. Ze waren al zeer rijp, dus eetklaar.

Omdat de fotograaf in de middag zou komen, gaf mij dat nog even tijd om het hele huis goed te stofzuigen. Niet dat je nu de pluisje op de foto zult zien, maar het totaal plaatje oogt dan toch wat beter. Ik was ’s middags uitgenodigd voor de Back-to-School Picknick bij PR4Kids. Hierdoor moest ik wel om 11.00 weer in de trein zitten. Gelukkig kwam mijn zus ook nog even om wat plantjes in de voortuin te zetten en ook de achtertuin aan te vegen.

Ik moest overstappen in Schiphol op de bus naar Aalsmeer. Ik moest even wachten en op het bord zag ik dat de bus er aan zou komen, maar geen bus 199. Opeens hoorde ik een mevr zeggen, kijk bus 190 veranderd in bus 199. De deuren waren alleen al dicht en toen we aanklopte, reed de chauffeur zo weg! Wat een #$%! Nu moest ik een half uur op de volgende bus wachten en kwam ik te laat op de picknick. Ik checkte snel mijn OV app en zag dat als ik geluk had de 300 op dezelfde halte zou stoppen als de 199 en ik daar zou kunnen overstappen. De mevrouw en haar kleindochter waren ook in de 300 gestapt en vroegen mij waar ik heen moest. Er was ook nog een andere mevrouw die haar bus nu gemist had en de mevr met kleindochter bood ons aan om ons in Aalsmeer af te zetten op de plek van onze bestemming. Haar man kwam haar namelijk ophalen en kon wel even een stukje omrijden. Hoe aardig is dat! Als dank kon ik iedereen een paar avocado’s geven 😉

Bij PR4kids stond een lange tafel buiten al gedekt voor de picknick. Speciaal voor vandaag was de CEO van MyNameTags overgekomen uit Engeland. Hij vertelde over zijn bedrijf en het proces van zijn naamlabels, die je online zelf kan ontwerpen. Iedere moeder weet hoe handig naamlabels zijn om de spullen van je kinderen te voorzien van naam, om te voorkomen dat ze kwijtraken. Het mooie is dat hun labels ook in de wasmachine blijven zitten zonder ze er te strijken.

 

Na de lunch konden we allemaal een kijkje nemen in de showroom naar de nieuwe collecties voor de herfst/winter van 2018. Helaas mag ik daar nog even iets van laten zien voor 1 augustus. Maar ik kan je wel vertellen dat ik weer veel leuks er tussen heb zien hangen! Met Marguerita van Marstyle kon ik mee terug rijden en zo was ik ruim op tijd weer thuis, voordat de school uit was.

Maar omdat Kleine Zus bij een vriendinnetje ging spelen, had ik lekker de middag vrij om het in en ander in huis te doen. Dat was er met alle drukte van mijn vaders huis wel even bij ingeschoten. Ook hoefde ik niet naar mijn vaders huis voor de fotograaf. Deze was namelijk al om 13.00 gekomen ipv 15.00. Gelukkig was mijn zus er nog om met de fotograaf een rondje door het huis te maken. Nu is het wachten op de foto’s.

Woensdag 4 juli

Naar deze dag had Kleine Zus als de hele week uitgekeken. Vandaag zou ze namelijk voor het eerst naar haar nieuwe klas in groep 3 gaan. Ze zou daar haar nieuwe juffen ontmoeten en alle kinderen uit haar klas. Omdat er bij ons op school 9 klassen 1/2 zijn en 4 groepen 3, worden er klassen samengevoegd. Maar dat was nog niet alles, want na schooltijd was er een speciale lunch voor de oudste kleuter en een voorstelling. Mij kwam dat heel goed uit, want ik moest iets langer aanwezig zijn in het LUMC en hoefde nu pas om 14.00 weer op school te zijn.

Na afloop van het feest op school, hadden de klassenmoeders voorgesteld om met alle kinderen uit de klas, dus ook de jongste kleuters, maar de speeltuin te gaan. Ook dat kwam mij wel goed uit, want ik kon Kleine Zus daar dan even achterlaten bij haar vriendinnetjes en Grote Zus naar haar feestje brengen in het zwembad. 2 meiden uit haar klas, hadden de hele klas uitgenodigd daar voor hun verjaardag. Daarna fietste ik weer terug naar de speeltuin. Kleine Zus had leuk gespeeld, maar toen ze mij zag wilde ze alleen maar op mij hangen en zeuren. Waarschijnlijk moe en warm van deze dag vol nieuwe indrukken. We zijn dus maar snel weer naar huis gefietst. Daar konden we een uurtje afkoelen en uitrusten op de bank, voordat we Grote Zus weer moesten halen. Kleine Zus maakt wel heel lief uit haar zelf een kopje koffie voor mij met een koekje

Van al dat heen en weer fietsen was ik ook wel een beetje gaar geworden en besloot daarom deze feestdag af te sluiten bij de MacDonalds waar we toch langskwamen. De meiden blij en ik hoefde niet te koken.

Donderdag 5 juli

Vandaag even een rustige dag zonder afspraken. De meiden gingen naar school, ik rommelde in huis en werkte mijn mailbox een beetje bij. Na school kwam er bij Kleine Zus een vriendinnetje spelen en bij het boodschappen doen kocht ik diverse spullen om de vliegen en mieren in huis te bestrijden. Met dit warme weer lijkt ons huis wel te zijn overgenomen door deze ongewenste gasten.

Grote Zus zou haar kamer opruimen, maar daar bleek maar weinig van te zijn gekomen, ondanks mijn vele aandringen. Dat zorgde wel voor een kleine confrontatie tussen ons. Ook Kleine Zus had wat moeite met het luisteren, dus erg gezellig was het niet. Ook was Papa’s Liefste voor de 4e avond op rij pas laat thuis. Ik besloot niet te gaan sporten en mijzelf een avond vrijaf te geven op de bank. Ook de drukte en het warme weer eiste zijn tol op mijn humeur.

Vrijdag 6 juli

Vrijdag is altijd extra vroeg opstaan, zodat we allemaal op tijd op de VSO en werk kunnen verschijnen. Kleine Zus had zich zelf helemaal aangekleed en kwam als een kleine Sporty Spice naar beneden in haar nieuwe Quapi zomerjurk. De sokken had ze al een tijdje, maar vond dat ze er wel mooi bij staan. Voor de zekerheid (of extraheid zoals ze zelf altijd zegt) wat slippers in haar tas gedaan, want het zou weer een mooie warme dag worden.

Na een dag werken, school en BSO stelde Papa’s Liefste voor om lekker op het stand te gaan eten. De belasting had onze teruggave gestort, dus het kon er wel vanaf.

 

Zo eindigde we deze werkweek heel relaxt op het strand en bleven we net zolang tot dat de zon onderging.

Zaterdag 7 juli

Grote Zus moest nog steeds haar kamer opruimen, dus toen haar vriendinnetje appte of ze mocht komen spelen, was het antwoord nee, tenzij ze kwam helpen. Dat wilde ze wel, dus gingen de meiden samen boven aan de slag. Wij gingen voor de laatste keer met Kleine Zus naar ballet. Dit keer was het echte de allerlaatste keer. Vorige week had ik mij daar een beetje in vergist… Goede reden dus om toch weer een taartje bij de koffie te nemen.

Hier had ik ook afgesproken met de initiatiefnemer Judi Dijksma van het nieuwe broodsmeersel Spread the Spread the Peas. Dit licht gezoet broodbeleg bevat geen toegevoegde suiker (wel honing) en is een goede vervanging voor zoet broodbeleg zoals chocoladepasta en hagelslag. Vanwege mijn werk als dietist, ben ik altijd ook zeer benieuwd naar dit soort nieuwe producten. Zelden alleen dat de bedenker het ook zelf komt brengen. Wel heel mooi, want zo kon zij mij persoonlijk meer vertellen over dit product. Binnenkort zul je er meer over lezen op mijn blog.

Na deze meeting en de balletles, reden we nog even door de wasstraat. De triple foam geeft altijd een bijzonder mooie effect op de voorruit. Kleine Zus gaat wel vaker mee door de wasstraat en weet dus precies hoe ze papa dan kan helpen met stofzuigen. Ook stopte we nog even bij de AH en kregen een hele stapel Tech is te Gek plaatjes mee. Ook stond er een tafel waarop de kinderen hun plaatste plaatjes nog konden zoeken. Thuis bleek dat we er toch nog een paar mistte, dus nam Papa’s Liefste Kleine Zus mee terug naar de AH om die te zoeken (kon hij mooi meteen een proefritje maken met zijn nieuwe dakkoffer op het dag)

De grote meiden hadden goed hun best gedaan met opruimen en speelde daarna de hele middag buiten. Natuurlijk volgde de vraag of haar vriendin mocht blijven eten en daarna ook de vraag over slapen. Maar dat zouden ze dan bij haar doen. Gelukkig kon het bij beide ouders en vertrokken de meiden na het eten naar het huis van haar vriendin. Dat betekende dat er meer chips was voor Kleine Zus tijdens de afgesproken filmavond.

Zijn jullie (kinderen) na deze week ook zo toe aan de vakantie?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 27, opruimen, een spontane lift en lekker buiten eten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.