7 Tips voor de mooiste vakantiefoto op plexiglas

7 Tips voor de mooiste vakantiefoto op plexiglas

De zomervakantie is een van de beste momenten om een mooie foto van je kind(eren) te maken. Het liefste zou je ieder moment willen vastleggen en vereeuwigen. Maar elke foto laten afdrukken is wat te veel van het goede. Maar voor de mooiste foto’s is er natuurlijk altijd wel een plekje in huis te vinden. Heb je daarbij wel eens gedacht aan om de foto op plexiglas te laten drukken? Vandaag 7 tips voor de mooiste vakantiefoto op plexiglas.

7 Tips voor de mooiste vakantiefoto op plexiglas

Wist je dat het afdrukken van een foto op plexiglas helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn? Het geheim is dat je de juiste website gebruikt als het gaat om een mooie foto afdrukken. De kwaliteit is daarbij natuurlijk eveneens belangrijk. Online heb je veel mogelijkheden om de beste keuze te maken met een combinatie van kwaliteit en een lage prijs. Maar voordat je je foto kan laten drukken nog wat tips om de vakantiefoto te schieten.

1. Geef je zomerfoto glans op plexiglas

Je kind straalt in de zomer zon en dat wil je graag terugzien op de foto. Kies dat zeker voor een foto afgedrukt op plexiglas. Het resultaat is dat het glas de foto als het ware een extra glans meegeeft, zodat je kindje nog stralender naar voren komt. De details komen scherp naar voren en spreken meteen tot de verbeelding.

2. Die speciale vakantiemomenten

De eerste vakantie met je baby is de vakantie om nooit meer te vergeten. Het is bij uitstek ook een moment waarop je prachtige vakantiefoto´s maakt. Of dat nu op het zand in Scheveningen is of in aan het tropische zwembad aan de Franse kust. Het is fijn om deze herinneringen voor altijd op camera vast te leggen. De vakantie is daar de perfecte locatie voor.

Zomerfoto op plexiglas door Anton Sterkhov/Shutterstock

3. Zonlicht op foto

Elk moment leent zich wel om een mooie foto van je kind(eren) te maken. Er zijn echter meerdere speciale momenten die echt uniek zijn. Een voorbeeld daarvan is een foto van je kindje in het juist zonlicht. Een dergelijke foto op plexiglas is echt bijzonder omdat het plexiglas ervoor zorgt dat een deel van het zonlicht spiegelend weergegeven wordt.

4. Unieke details in close up

Baby´s groeien snel en daarmee verandert ook steeds het gezichtje. Wil je de details van het gezicht van je kindje voor altijd bewaren dan is een foto op plexiglas een uitstekende keuze. Bij het maken van de foto is het dan belangrijk om met de camera in te zoomen op de enkele details details. Bijvoorbeeld op de glimlach, het neusje of de glunderende oogjes. Het gezichtje kan helemaal in beeld genomen worden of je laat een specifiek onderdeel uitlichten, zoals de glimlach van je kind.

Zomerfoto op plexiglas door Anton Sterkhov/Shutterstock

5. Contrasterend effect

Een foto afdrukken met daarop een contrasterend effect laat een indrukwekkend beeld zien Doe je dit op plexiglas dan zorgt dit voor een extra dimensie. Je kan ook een foto maken van je baby met kleertjes in een bepaalde kleur met een achtergrond in een andere kleur. Hierdoor ontstaat een contrast. Of je kiest voor een achtergrond met strepen en je baby in de voorgrond in babykleertjes met een effen kleur of met stippen. Dat geeft weer een heel ander leuk effect.

6. Hoe meer je bestelt te des te goedkoper

Wanneer je vaker foto´s wilt laat afdrukken is het natuurlijk interessant om dit op een goedkope manier te doen. Op het Internet zijn altijd mooie aanbiedingen te vinden. Je kunt goedkoop uit zijn door van deze een aanbieding te profiteren, waarbij de prijs lager wordt als je er meer bestelt, voor bijvoorbeeld de opa’s en oma’s.

Zomerfoto op plexiglas door Anton Sterkhov/Shutterstock

7. Voordelen vakantiefoto op plexiglas

De mooiste foto´s laten afdrukken op plexiglas biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats komt de foto perfect tot zijn recht met scherpte, kleur, details, helderheid en contrast. Een tweede voordeel is dat je de foto kunt ophangen. Daar komt weer het voordeel uit naar voren dat je er automatisch vaak naar kijkt. Dan komt die speciale herinnering van het fotomoment meteen weer terug. Dan kijk je ineens naar je kind dat in de tussen gegroeid is en dan weer naar de foto. Je ziet hoe snel je kind verandert, maar die herinnering op de foto is blijvend.

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

Foto’s door Anton Sterkhov/Shutterstock

Spread the love

10 thoughts on “7 Tips voor de mooiste vakantiefoto op plexiglas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.