Never a Dull Moment week 23 2

Weekoverzicht | Never a dull moment week 23 New York New York (deel 2)

Vorige week was ik een weekje in New York. Omdat we zoveel gezien en gedaan hebben, paste het niet in een weekoverzicht. Daarom vandaag deel 2, waarin we P haar 50e verjaardag vierde met een bijzondere taart, een echte ster tegenkwamen, gingen fietsen door Central Park en New York vanaf bovenaf konden zien!

Never a Dull Moment week 23 New York 2

Dinsdag 5 juni

Vandaag was P haar verjaardag dan eindelijk. Ondanks dat ze geen cadeautjes van ons wilde, had iedereen toch iets voor haar meegenomen. Er waren kaartjes, slingers en feesthoedjes. Maar het belangrijkste moest nog komen, de taart van Carlo’s Bakery. Samen met J&P stapte ik in de Uber om hem te gaan halen. Het was een paar blokken bij ons vandaan, dus waren wij er zo. Het was er erg rustig, dus twijfelde we wel even of de bakkerij wel open was.

Gelukkig was dit het geval en werd P haar taart snel tevoorschijn gehaald. Het was een witte taart met een rode handtas erop. P was erg blij. Omdat het rustig was in de bakkerij, besloten we even te blijven voor koffie en een Lobstertail (een soort bladerdeeg met vulling). We wilde nog voor iedereen canolli’s meenemen, maar net toen we onze koffie op hadden, stopte er een bus voor de deur. In no-time was de bakkerij gevuld met een lange rij voor de toonbank. We hebben nog een poging gedaan in de rij te gaan staan voor de canolli’s, maar er zat maar weinig beweging in de rij. We besloten dus de canolli’s te laten en met de taart naar huis te gaan.

  

De verjaardagstaart was enorm! Na het nemen van diverse foto’s van de taart en de jarige job, kon de taart worden aangesneden. De handtas werd bewaard en taart eronder was enorm. De binnenkant was een cake met laagjes citroencrème met frambozen. Heel erg lekker. De buitenkant was een dikke laag fondant. Niet zo zoet als je zou verwachten, het smaakte meer naar marsh­mal­lows. Toch was het wel een beetje veel en de meeste van ons lieten dat ook staan. Ondanks dat de taart voor 10 personen bedoelt was, was er zeker nog meer dan de helft over, nadat iedereen een stukje had gehad.

 

Na de taart was het tijd om weer naar New York City te gaan. Penny wilde graag een bezoekje brengen aan het grote stoffen warenhuis Moods Fabrics (bekend uit Project Runway) De mannen besloten dit tripje over te slaan en gingen naar Time Square voor de NFL Experience. Moods Fabrics ligt in het Garment District, dus overal winkeltjes met knopen, kraaltjes veren en stofjes

 

Zelf ben ik niet handig in het maken of versieren van mijn eigen kleding, maar de andere dames vonden het allemaal geweldig. Omdat Moods Fabrics ergens op de 3e verdieping zit, moesten we even zoeken. Maar boven aangekomen, kwamen we in een enorm magazijn terecht vol rollen stof in alle kleuren van de regenboog.

P wilde graag stof voor een lange jas die ze had gezien en franje kopen voor op een jurk. We werden geholpen door een aardige dame, maar helaas werd ze weggeroepen om een foto te maken. We begrepen het niet helemaal, maar toen ze terugkwam, fluisterde ze dat Whoopi Goldberg in het pand was! Nadat we de stoffen van haar hadden gekregen, gingen we natuurlijk op zoek. Beneden zagen we haar stofjes uitzoeken en P was even starstruck, maar durfde haar toch aan te spreken en te vragen om een foto met haar. Haar verjaardag kon nu niet meer stuk. Op weg naar de kassa kwamen we nog een beroemdheid tegen; Swatch, een Boston Terrier, die de mascotte is van Moods Fabrics en door Project Runway zeer beroemd geworden.

Na ons avontuur bij Moods Fabrics ontmoette we de mannen bij een pub op de hoek. Het was ook al lunchtijd en ondanks dat iedereen nog best vol zat van de taart, bestelde we een lekker broodje en proostte we op P haar verjaardag. Ik koos de pulled pork en Papa’s Liefste een echte hamburger. Beide zeer lekker en echt American Food.

Voor het middagprogramma namen we de metro richting 5th Avenue en liepen het laatste stuk naar Rockefeller Center. Daar besloten we onze New York Pass te gebruiken voor een rondleiding in Radio Music Hall. Radio Music Hall is bekend door zijn kerstshow met de Rockettes en grote events als de Tony Awards, Emmy’s en MTV Awards (denk maar aan Kanye West die het podium op sprong toen Taylor Swift de award kreeg voor Best album ipv Beyonce)

 

Het gebouw is niet al te lang geleden helemaal opgeknapt, maar helemaal in de stijl van de jaren ’30. Het was prachtig en een zeer bijzondere rondleiding. Op het podium waren ze bezig met het opbouwen voor het decor van de Tony Awards, die zondag worden uitgedeeld. Een bijzondere sneak preview dus. Aan het einde van de tour was er ook nog een foto-moment met een echte Rockette. Zij vertelde dat ze voor de kerstshow vanaf september al 6 uur per dag trainen.

  

Voor haar verjaardagsdiner had P ook iets specials georganiseerd. Sommige Chefkoks organiseren etentjes bij hun thuis. Wij werden verwacht in het appartement van Chef Diane in Long Island City. Vanuit haar appartement hadden we een mooie uitzicht over de skyline van New York bij Night. Samen met haar assistent Ashley, maakt zij voor ons een heerlijk diner klaar met gevulde eieren, salade met biet, risotto kip met groene asperges en een aardbeientaartje toe. Natuurlijk was daar ook alle 50-jaar versiering en goede champagne

   

Na het heerlijke eten, liepen we nog even naar de pier van Gantry Plaza State Park om te genieten van het uitzicht. Naast de skyline van New York konden we nu ook het oude Pepsi Sign zien en de  Queensboro Bridge. Daarna zochten we allemaal ons bedje op. Het was een geweldige 50e verjaardag van P en zullen we niet snel vergeten.

Woensdag 6 juni

Het was alweer de laatste dag met z’n alle in New York. Op het programma stonden nog een aantal dingen die we graag wilde doen en zien. Als eerste besloten we op een fietstoer te gaan door Central Park. De beste manier om dit enorme park midden in New York goed te kunnen zien. In 2 uur fietste we helemaal om het park heen.

 

Het was prachtig weer om te fietsen. Het hele park is ontwerpen en zit voor grasvelden met heuvels en rotsen. Af en toe moesten we dan ook flink een heuvel op fietsen. Voor ons Hollanders prima te doen, maar de Aussies hadden er toch wel wat meer moeite mee. We stopte op verschillende plekken, zoals bij het beeld van Alice in Wonderland, Strawberry Field (herdenkingsplek voor John Lennon) en het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir.

 

De gids gaf ons overal een paar minuten om rond te lopen, terwijl hij op de fietsen paste. Gek genoeg hadden deze geen slot. Na de stop bij het reservoir (genoeg water om NY voor 2 minuten te voorzien) pakte we allemaal onze fiets, terwijl de gids nog wat vertelde over het naast gelegen 5th Avenue. Toen hij zijn fiets wilde pakken, was deze ineens weg. De fiets stond naast die van Papa’s Liefste en had hem nog gezien, toen hij zijn fiets pakte. Onder onze ogen is de fiets van de gids dus gewoon gestolen. Hij belde snel met de shop om een nieuwe te brengen en gaf ons 10 minuten extra tijd. Voor ons net genoeg om snel Guggenheim in te gaan en het prachtige gebouw van binnen te zien.

 

Binnen 10 minuten was er een nieuwe fiets gebracht en konden we verder met de tour. De gids was er toch wel een beetje van van slag, want dit was nog niet eerder gebeurt. Bij het ophalen van de fietsen, hadden wij een verzekering van $2 afgesloten, maar hij had zelf geen verzekering. Heel raar natuurlijk, maar hij dacht dat het toch wel goed zou komen. Het laatste stukje naar de shop, mochten we door de straten van NY fietsen. Ook wel een bijzondere ervaring met al die gele taxi’s.

Het was ondertussen tijd voor lunch en naast Unlimited Biking was een Steakhouse (Uncle Jacks Steakhouse). Dit bleek een hele goede keuze! Hier hebben we namelijk de allerlekkerste streak sandwich gegeten! Met daarbij frietjes met truffel en parmezaanse kaas (Jack’s French Dip Sandwich). Mocht je ooit naar NY gaan, dan kan ik je deze zeker aanbevelen!

 

Na deze lunch was het tijd voor een ander grote must-do in New York, namelijk de lift naar boven nemen voor het uitzicht vanaf het Empire State Building. Gelukkig viel het alles mee met de drukte. De vorige keer dat ik in New York was (15 jaar geleden) stond de rij om naar boven te gaan, buiten tot om de hoek. We hebben het daarom toen niet gedaan. Nu konden we meteen doorlopen naar de lift. In 43 seconde ben je boven, ongelofelijk!

   

Het uitzicht was fantastisch! Ik dacht dat het heel winderig boven zou zijn, maar dat viel enorm mee. Koud was het gelukkig ook niet en we genoten erg van deze ervaring. Eenmaal beneden, besloten we terug te gaan naar ons huis. Morgen zouden de groep uit een vallen en iedereen ergens anders naar toe vliegen. Sommige zouden al om 6.30 worden opgepikt en koffers moesten nog ingepakt worden. We haalde wat brood en kaasjes bij de supermarkt voor het avond eten. Natuurlijk was er ook nog een groot stuk taart als toetje.

 

Donderdag 7 juni

De wekker ging al vroeg, want om 8.00 werden we opgepikt door Manny. J&M waren om 6.30 al vertrokken. De rest zouden met Manny meerijden. Omdat wij pas om 18.30 zouden vliegen, zou hij ons afzetten in de stad en later in de middag weer oppikken. Onze koffers waren zo alvast in de auto en hoefde wij er niet de hele dag mee rond te lopen. Vlak voordat wij de Holland Tunnel naar het vaste land, kwamen we er achter dat A&F helemaal niet naar JKF airport moesten voor hun vlucht naar Canada, maar naar Newark Airport. We stopte bij een benzinepomp en belde snel een Uber voor ze, want ze moesten aan de hele andere kant zijn en zouden het niet halen als ze eerst mee zouden rijden naar JFK. Manny zetten ons af bij Rockefeller Plaza. Het was emotioneel om afscheid te nemen van J&P&C, want we hebben geen idee wanneer we ze weer zullen zien.

 

Op Rockefeller Plaza waren we net te laat om de Summerconcert van Kelly Clarkson op de Today show te zien. Alles werd net opgeruimd buiten, maar door het raam konden we wel even in de studio spieken. We wilde onze laatste paar uur in New York graag de rondleiding door het Rockefeller Centrum doen. Helaas konden we pas met de tour van 12 uur mee. We hadden daarom even wat extra tijd en terwijl Papa’s Liefste buiten even van de zon genoot, nam ik een kijkje in Saks Fifth Avenue. Hier vind je alle grote desigers. Op de schoenen afdeling was er een sale. Nou ja voor sommige dan, ik moet nog even door sparen voor zo’n paar schoenen…

Met de Rockefeller Tour liepen we langs de kunst in de diverse gebouwen op Rockefeller Plaza. Ook in het centrum was alles nog helemaal in die mooie art deco stijl.

Aan het einde van de tour gingen we ook nog naar de Top of the Rock. Ook vanaf het Rockefeller Centrum heb je een prachtig uitzicht over New York en kun het Central Park ook beter zien, dan vanaf het Empire State Building. We hadden bovenin een prima Wifi en zo konden we de meiden thuis ook even laten zien hoe New York er van boven uit ziet. Nog maar een paar uur, voordat we weer met de meiden konden knuffelen.

   

We hadden met Manny afgesproken op de hoek van Central Park. Onderweg stopte we nog even bij de Magnolia Bakery (bekend van Sex and the City) en namen een Red Velvet Cheesecake mee voor in het vliegtuig.

 

Gelukkig vonden we Manny heel snel, maar het verkeer zat behoorlijk tegen en het duurde dan ook bijna 2 uur voordat we bij JFK aan kwamen. Gelukkig waren we nog mooi op tijd voor het inchecken. Er was zelf nog tijd voor Papa’s Liefste om een nek en schouder massage te ondergaan. Op de heenweg was dat hem erg goed bevallen.

 

Vrijdag 8 juni

De vlucht verliep verder goed. Het nadeel van een nachtvlucht is dat je toch een beetje wil slapen, maar de ruimte was zo smal dat het haast onmogelijk was. Ik was dan ook blij toen ik rond 6.00 mijn ontbijtje kreeg en om 7.30 weer op Nederlands bodem stond. Omdat we alleen handbagage hadden konden we zo doorlopen naar de trein. Een uurtje later waren we weer thuis!

We hadden nog een paar uur voordat we de meiden van school konden halen, dus ruimde we een beetje op en haalde een beetje slaap in. De meiden waren natuurlijk superblij ons weer te zien! We hadden wat cadeautjes natuurlijk meegenomen voor ze. Rond 17.00 waren we bij mijn schoonzus uitgenodigd om te komen eten. De meiden hadden gekozen voor pizza en wij hadden een echt NY toetje meegenomen.

Thuis gekomen gingen de meiden naar bed en wij niet veel later ook. Hopelijk hebben we niet teveel last van de jetlag.

Lees hier deel 1 van onze avonturen in New York

Spread the love

6 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 23 New York New York (deel 2)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.