Weekoverzicht | Never a dull moment week 17

Weekoverzicht | Never a dull moment week 17 – Pasen en lekker vakantie

Deze week begon met het Paasweekend. We verbleven op een bungalowpark met zwembad, waar de meiden de hele dag in hebben gelegen. Op de weg naar huis zijn we nog even gestopt bij Dierenpark Amersfoort. Omdat het daarna vakantie was, hebben we het lekker rustig aan gedaan. Aan het einde van de week was het Koningsdag, maar daar hebben we niet veel van meegekregen, want we reden richting Duitsland voor een minivakantie naar Europa-Park.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 17

Zondag 21 april

Vandaag is het Eerste Paasdag en worden we wakker in een bungalow in Beekbergen. Hier logeren we lekker met de Pasen. Het weer is goed en de zon schijnt al vroeg naar binnen. Natuurlijk beginnen we Eerste Paasdag traditiegetrouw met een lekker ontbijtje. Terwijl ik heel creatief omelet in de boterhammen maak, schilderen de meiden nog wat Paaseieren.

Na het eten willen de meiden maar één ding en dat is zwemmen. Niet ver vanaf onze bungalow ligt het zwembad en er is vrijwel niemand anders die wil komen zwemmen. Zo hebben de meiden alle ruimte om voor het eerst te zwemmen met hun eigen zeemerminnenstaart. Koud krijgen ze het ook niet snel, want het zwembadwater blijkt door een foutje in de thermostaat 31 graden te zijn.

Naast het zwembad is ook een restaurant. We kunnen er wel wat drinken, maar eigenlijk zijn ze alleen ’s avonds open. Omdat het al helemaal vol zit, kunnen wij er niet meer reserveren. Gelukkig willen ze dan wel voor deze keer een lunch reserveren. We kunnen kiezen uit brood met zalm, kroket of een plankje met hapjes om te delen. We besluiten naast een broodje ook het plankje te bestellen. Als ze met de broodjes en het plankje aan tafel komen kunnen we het bijna niet geloven. Zowel de broodjes als de plank met 8 verschillende soorten salades zien er prachtig uit.

Na deze uitgebreide lunch blijven we lekker de rest van de middag aan het zwembad op het terras zitten. De meiden kunnen geen genoeg krijgen van het zwemmen en wij zitten er ook prima. Pas als de gasten voor het diner komen, gaan we weer terug naar onze bungalow. Daar steken we de Cobb nog een keertje aan en eten wat restjes van gisteravond en het ontbijt. Veel honger hebben we toch niet.

Na het eten mochten de meiden toch ook nog Paaseieren zoeken. Vanwege de warmte lagen ze in onze bungalow verstopt. Het waren speciale LOL Surprise eieren. In plaats van een poppetje zaten hier LOL tatoeages in. Deze moesten natuurlijk ook meteen allemaal opgeplakt worden.

Maandag 22 april

Helaas kunnen we niet zo lang uitslapen vandaag op Tweede Paasdag. We moeten om 10.00 namelijk onze bungalow alweer verlaten. Het idee was om meteen door te rijden naar Dierenpark Amersfoort, maar de meiden willen liever nog heel graag zwemmen. Omdat we eigenlijk niet veel haast hebben, vinden wij het prima. Het restaurant is alleen gesloten en is er geen kopje koffie voor ons.

Omdat het lunchtijd is als we in Amersfoort aankomen, zoeken we eerst een restaurantje voor een broodje op. Als dat op is, nemen we afscheid van onze huisvriend, die gezellig het weekend mee is. Hij moet thuis nog van alles doen en kan daardoor niet mee naar de dierentuin. Pech voor hem. Het weer is namelijk schitterend en Dierenpark Amersfoort ook echt een leuke dierentuin. Speciaal voor de meivakantie hebben ze er verschillende activiteiten rond het boerderijleven. Daar beginnen we dus meteen maar mee.

De meiden kunnen meedoen aan een Spoedcursus klompendans, spelen met oud-Hollands speelgoed, zoals stelten, hoelahoep en tollen. Ook kunnen ze geitenmelk en moeder Kip haar jongen terugbrengen in het doolhof.

Als de meiden daar zijn uitgespeeld, besluiten we de Mis Niks-route te volgen door het park. Zo weten we zeker dat we niets missen. We beginnen bij de pinguïns, die op dat moment net gevoerd worden.

Het leuke van dit dierenpark is dat het niet heel erg groot is, er overal klim- en klauterroutes zijn voor de kinderen, met speciale kijkgaatjes en glijbanen. Ze vermaken zich daardoor de hele dag opperbest. Door de grote glazen wanden kun je ook echt dicht bij de dieren komen.

Er zijn verschillende hoekjes vanwaar je de dieren kan zien, dus zo vindt je ze overal wel voor. De gebieden rondom de dieren zijn ook helemaal gebouwd in het thema. Zo dalen we de arena af en lijkt het net of je met de leeuwen gaat vechten. De Tijgers zitten in een Aziatische paleis en de bavianen in een Afrikaans dorp. We kijken onze ogen uit.

Als het park gaat sluiten hebben we de route bijna helemaal voltooid. Alleen het Dinopark hebben we overgeslagen. Daar kun je je zeker ook nog wel een paar uur vermaken. We eten nog een welverdiend ijsje en rijden dan weer terug naar huis om in onze eigen bedje te kruipen.

Dinsdag 23 april

Na alle drukte van het weekend vandaag een heel relaxt dagje. Kleine Zus gaat naar de BSO en Grote Zus en haar vriendin vertrekken naar het zwembad. Heerlijk dat die nu al zo groot zijn dat ze dat helemaal zelfstandig kunnen. Ik heb zo het huis even voor mijzelf om mijn rug wat rust te geven en ondertussen wasjes te draaien en alle spullen weer een beetje op te ruimen.

Als de meiden weer terug zijn uit het zwembad ga ik nog snel even naar de stad. Al weken wil ik graag naar de Hunkemöller vanwege hun 3e BH gratis actie. Ik besluit ook meteen maar weer eens een meting te laten doen. Dat is alweer een tijdje gelezen en ik blijk dus ook helemaal de verkeerde maat te dragen (net als heel veel vrouwen). Binnenkort zal ik uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van de juiste BH.

Woensdag 24 april

Omdat het vakantie is en lekker weer, vandaag heerlijk een dagje thuis gebleven. Kleine Zus kreeg een vriendinnetje te spelen. Een mooi moment om haar nieuwe Boshut van Van Hut naar Her weer in elkaar te zetten. Daar hebben de meiden zich de hele ochtend prima mee vermaakt. Speelde winkeltje erin en hadden een mooie slaapplek.

De rest van de dag deden we niet zoveel meer. Papa’s Liefste was ook lekker vroeg thuis, waardoor we ook vroeg konden eten. De meiden kijken daarna nog een film. Papa’s Liefste had ’s avonds nog een afspraak en was pas laat weer terug. Wel had hij mijn gedachten gelezen en heel lief een lekker ijsje voor mij meegenomen.

Donderdag 25 april

Het weer was wat omgeslagen, waardoor we ’s ochtends lekker lang in onze pyjama bleven rondlopen. Tegen het middaguur nemen we de bus naar het station. Samen met mijn zus en nichtjes gingen we lunchen in Den Haag bij La Place. Daar krijg je nu een kop koffie met een taartje voor €1 en de meiden zijn gek op het kindermenu daar.

Omdat we nu toch in Den Haag waren, gingen we ook nog even winkelen bij de Primark. Kleine Zus heeft natuurlijk veel zomerkleding van haar oudere zus, maar Grote Zus kon echt wel wat nieuwe kledingstukken gebruiken. Nadeel van shoppen met de meiden is dat ik voor mezelf dan niet heel veel koop.

Omdat het heel hard regende toen we weer naar huis wilden gaan, besloten we nog even een kopje koffie te drinken bij de Beagles & Beans in de boekenwinkel naast de Primark. Terwijl wij aan de koffie zaten, mijn zus haar jongste dochter eten gaf, lazen de meiden elkaar voor in de kinderhoek.

Vrijdag 26 april

Vandaag geen vakantie, maar gewoon weer een werkdag. Maar daarna was het tijd voor date night. Papa’s Liefste had zijn zus geregeld als oppas en ergens voor ons gereserveerd. Ik had geen idee waar we naar toe zouden gaan. Het bleek naar een restaurant in Amsterdam aan de Amstel; Riva.

Hier hadden ze heerlijk asperges op het menu staan. Iets wat ik dit seizoen nog niet heb gegeten. Vooraf namen wij nog zalm en de asperges met ham, ei, krieltjes en botersaus. Allemaal prachtig opgemaakt. Op de kaart stond ook een alcoholvrije Gin Tonic van Seedlip. Het zag er net echt uit, smaakte heerlijk, maar toch tipt het niet aan een echte Gin Tonic.

Zaterdag 27 april

Ik had een collega gezegd dat we ’s ochtends op Koningsdag nog wel even bij haar op de vrijmarkt zouden komen staan. Maar door de slechte weervoorspellingen was ik er eigenlijk van uitgegaan dat het er niet meer in zou zitten. Toch appte ze mij om 8.30 dat ze onderweg was. Ik lag toen nog lekker te slapen. Maar omdat ik graag doe wat ik beloof, toch snel gedoucht en met de meiden tassen gevuld met speelgoed om te verkopen. Het meeste zal al wel in tassen van eerder opruimpogingen, maar al met al koste het toch best veel tijd om te organiseren.

Na de lunch zouden we ook naar Duitsland vertrekken voor een minivakantie in Europa-Park. Ook daarvoor moesten nog wat dingen geregeld worden. Dat zou Papa’s Liefste wel doen. Al met al gaf het toch best veel stress. Toen we eindelijk weg waren en na 10m Kleine Zus met haar broek vast kwam te zitten gooide ik de handdoek in de ring. Dit ging vandaag allemaal niet meer lukken. Terwijl ik uitpuft, haalde Papa’s Liefste mijn bakfiets weer leeg en zette wat koffie voor mij.

Daarna zijn we met z’n allen boodschappen gaan doen, hebben we oranje tompouces gehaald, de auto ingeladen en vertrokken richting Duitsland. Daar zouden we eerst een nachtje logeren in een pension op een uur gelegen van Europa-Park. Zo zouden we de volgende dag niet zo ver meer te rijden hebben en een hele dag in het park. De reis verliep voorspoedig en na een paar pit-stops kwamen we rond 18.00 aan.

Lisette en Merel waren er al met hun kinderen en zaten aan de grote tafel te 31-en met elkaar. Grote Zus leerde snel de spelregels en kon zo meedoen. In het pension hadden we een eigen verdieping met 3 kamers; 2x een vierpersoonskamer en 1x een 2persoonskamer. Het paste ons reisgezelschap dus precies. Wij mochten slapen in de groene kamer.

De eigenaresse van Pension PunkRoch Harbour Bähr had voor ons een tafel gereserveerd bij de pizzeria niet ver van het pensioen vandaan. Het plan was om te gaan lopen, maar door een flinke regenbui besloten we toch met de auto te gaan. De pizza’s waren heerlijk, maar voor het toetje gingen we toch terug naar het pensioen, want daar hadden we nog oranje tompouces staan. Zo sloten we de Koningsdag toch nog in stijl af.

Hoe was jouw Koningsdag?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.