Pokémon Detective Pikachu

Pokémon Detective Pikachu nu in de bioscoop te zien

Tijdens de lunch op mijn werk hadden wij het over hypes die steeds weer terugkomen. Naast flared broeken (echt waar) is Pokémon er ook zeker eentje. Na jaren van kaartjes ruilen en spelen op de Nintendo’s was daar opeens Pokémon GO! Een heel nieuwe generatie werd opnieuw fan van dit gele beestje, zijn trainer en alle andere Pokémons. Een echte bioscoopfilm kon dan ook niet uitblijven. Mijn meiden tellen nu de dagen dan ook af tot 8 mei, wanneer hij uitkomt. Ben jij ook fan (of heb je ze in huis) lees dan verder, want ik mag namelijk kaartjes weggeven.

Pokémon Detective Pikachu

In 1995 kwam Pokémon voor het eerst uit. Toen als een duo role-playing game voor de Game Boy, de voor-, voorloper op de Nintendo Switch. Sindsdien is het uitgegroeid tot de op één na succesvolste game-franchise ter wereld, op Super Mario na. Dat komt zeker ook doordat er in 1999 de Pokémonkaarten op de markt kwamen en de serie op de de TV. Deze waren zeer populair bij kinderen van 7-10 jaar. In totaal kwamen er 7 generaties Pokémons uit, maar de populariteit nam af.

Pokémon GO!

In 1996 was daar opeens Pokémon GO! Nu kon iedereen met een mobiele telefoon zelf een trainer worden en Pokémons vangen. Ze waren overal, thuis, in de straat en helemaal in Kijkduin. Daar was het af en toe een gekkenhuis met kinderen en ouders die heel speciale Pokémons kwamen vangen. Ook mijn meiden vonden het een geweldig spel en we gingen er dan ook speciaal op uit om ze te vangen in de stad. Zij op jacht en ik op het terras met een kop cappuccino.

Pokémon GO!

Na Pokémon Go! was het spel Let’s GO Eevee ook één van de spelletjes die ze heel graag wilden hebben voor nu nieuwe Nintendo Switch. Helemaal met de speciale Poké Ball Plus hoefde ze niet meer naar buiten om Pokémons te vangen.

Pokémon Detective Pikachu

Ook Pokémon Go! heeft wel zijn beste tijd gehad. Maar toch denk ik dat de Pokémonhype weer helemaal opnieuw van start zal gaan nu Pokémon Detective Pikachu in de bioscoop te zien zal zijn. We hebben de trailers al gezien en het belooft veel goeds. In deze live-action film is Pikachu zo echt dat je zou hem zo mee naar huis willen nemen. Onze plaatselijke bioscoop houdt zelfs een nachtpremière en laat zo deze film op 8 mei om precies 00.00 in première gaan. En ik denk dat daar niet alleen jonge kinderen naar toe zullen gaan 😉

Het verhaal

In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds, in de originele versie, de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémonfenomeen. Eén van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémonkarakters, ieder met zijn eigen unieke krachten en karaktereigenschappen.

Pokémon Detective Pikachu

Het verhaal begint wanneer top-privédetective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21-jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Pokémon Detective Pikachu

Genre: live action, avontuur
Lengte: 106 min.
Kijkwijzer: 9+, angst
Gesproken taal: Nederlands of Engels (3D)
Releasedatum: 8 mei in de bioscoop

Winactie kaartjes bioscoopfilm Pokémon Detective Pikachu is gesloten

Ben jij ook een fan van Pikachu en de Pokémons of heb jij er een paar in huis? Doe dan mee met de winactie, want ik mag 2x 4 kaarten weggeven, zodat je met het hele gezin kunt gaan kijken of met je Pokémonvriendjes en vriendinnetjes.

De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

81 thoughts on “Pokémon Detective Pikachu nu in de bioscoop te zien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.