Weekoverzicht | Never a dull moment week 15

Weekoverzicht | Never a dull moment week 15

Een beetje later dan normaal, maar het was weer zo’n drukke week, dat ik vandaag even nodig had om bij te komen. Zo hadden we een feestje, gingen we naar de bioscoop, speelden we lekker thuis, maakten een vlog, gingen naar de kinderboerderij, dagje Amsterdam, bouwden onze eigen VR-studio en deden mee aan de Koningsspelen. Genoeg om over te schrijven dus en ook lekker met veel foto’s.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 15

Zondag 7 april

Al vroeg reden we naar de Pathé bioscoop Arena. Vanochtend ging daar de film Wonder Park in première. Vooraf werd de gehele Stemmencast gepresenteerd. Daaronder ook de YouTuber Clooney Games! Daar hadden de meiden wel mee op de foto gewild, maar helaas moesten we na de film meteen terug naar huis.

Kleine Zus hield namelijk haar kinderpartijtje. Terwijl de zon buiten volop scheen, zaten wij binnen in de Bubble Jungle. Haar grote wens was namelijk om te gaan Glow in the dark Midgetgolfen. Ik dekte nog snel even de tafel helemaal in Unicorn stijl, want dat wilde zij ook heel graag.

Eerst werden de cadeautjes opengemaakt en ze was weer flink verwend. Het was grappig te zien dat de cadeauideetjes allemaal van Listi afkwamen. Nadat alles was uitgepakt en bewonderd, gingen de meiden eerst Midgetgolfen. Papa’s Liefste ging met de dames mee, want een heel parcour lopen en wachten, gaat met mijn hernia nog niet erg goed. Zo kon ik de feesttafel die we hadden in één van de privéboots, verplaatsen naar de speelhal. Daar hadden we wat beter zicht op de kinderen.

De meiden waren na de midgetgolf ook wel toe aan een stukje taart en een glas limonade. Maar lang blijven ze niet zitten, want er moest natuurlijk gespeeld worden en gesprongen op de trampolines. Ze hadden al snel allemaal rode wangetjes.

Ze deden ook nog een Lasergamespel en daarna was het tijd voor een patatje met een snack. Ook kwam de ouders daarna langzaam binnen druppelen om hun kroost weer mee te nemen. Iedereen ging ook nog naar huis met een eenhoorndiadeem en goodiebag van Souza. Het was een zeer geslaagd feestje.

Het was voor ons ook heerlijk thuiskomen, want er was niets wat ik hoefde op te ruimen. Gisteren was er met de post ook nog een pakketje voor de meiden binnengekomen. Deze mochten ze nu openmaken! Ze hebben er lang voor gespaard, maar beiden hebben nu een echte zeemeerminnenstaart.

Kleine Zus was behoorlijk overprikkeld (wij allemaal wel). Omdat het pas 18.30 uur was, wilde ze nog niet naar bed, maar heb ik haar met de iPad in mijn bed gelegd, en binnen 5 min lag ze te ronken.

Maandag 8 april

Al heel vroeg hoorde ik zachte voetstapjes van de trap. Toen ik beneden kwam, zat Kleine Zus in haar zeemeerminnenpak te spelen met haar cadeautjes.

Nadat iedereen weer op school zat, fietste ik mee met één van de moeders. Zij had dat weekend haar nieuwe werkplek geopend en ik mocht even een kijkje komen nemen. In een mooie ruimte deelt zij haar naaiatelier Kleutstof met een lunchroom, kapper, tuinontwerper en fietsenhandelaar.

Maandagmiddag is de middag dat Grote Zus bij haar vriendin is en Kleine Zus het rijk alleen heeft. Vanmiddag nam ze maar liefst 2 vriendinnetjes mee naar huis. Terwijl ik lekker onderuit op de tuinbank ging zitten, brachten zij mij thee en koekjes. Ook werd ik getrakteerd op een privéconcert inclusief dans.

Toen Grote Zus thuiskwam na het eten, aten we natuurlijk een stukje taart (gemaakt door haar grote neef) om haar 10,5e verjaardag te vieren.

Dinsdag 9 april

Vandaag had ik mij weer aangemeld als hulpouder. De trip van Groep 3 ging deze keer naar de kinderboerderij. In mijn bakfiets nam ik er 2 mee en we fietsten heerlijk door de stad in het zonnetje op maandagmorgen. De wind was nog wel wat fris, maar het zonnetje was heerlijk.

Op de kinderboerderij werden de twee dames in een andere groep opgenomen en kon ik rustig op een bankje gaan zitten. Ze mochten een kuikentje en een cavia vasthouden, bij de lammetjes, koeien en natuurlijk kijken. Na een uurtje gingen we weer terug naar school, maar stopten onderweg nog even bij de bakker voor een kaasstengel 😉

Na school had ik ook een verrassing voor Grote Zus en haar vriendin. Ik had een kleine vlogstudio neergezet, zodat ze hun eerste vlog konden maken. Ze mochten daarin een unboxing doen van de schattige Studio Pets. Nu is het alleen nog aan mij om daar een filmpje van te maken…

Woensdag 10 april

Vandaag geen leesmoederhalfuurtje voor mij. Ik werd opgehaald door Miriam. Wij waren samen met Marjolijn uitgenodigd bij Folat. Dit is de grootste leverancier van feestartikelen in Nederland, maar ook ver daar buiten. We hadden ze ontmoet op de Spielwarenmesse en daar was het idee ontsprongen om een keer een brainstormsessie te houden over wat wij als moeders zoeken aan feestartikelen voor een babygender revale, een babyshower, een kraamfeest en kinderfeestjes. Al snel kwamen de leukste ideeën op tafel. Benieuwd om te zien wat er straks van in de winkels ligt.

Vanuit Haarlem snel door naar Amsterdam waar we nog een afspraak hadden. Hier waren we uitgenodigd door Stokke voor de eerste Tripp Trapp Talk. De dames van Drs. Mama namen ons mee naar de bevalling en kraamtijd en gaven tips voor realistische verwachtingen tijdens deze belangrijke momenten in een moedersleven. Tips die ik graag had gehad toen ik zwanger was.

Natuurlijk kregen we ook nog een kijkje in de nieuwe producten van de Stokke en waren een heerlijke hapjes en drankjes.

Donderdag 11 april

Gelukkig even een rustige ochtend, al moest ik wel om 11.00 uur met Kleine Zus op pad. Maar daarna had ik ook nog wel even een paar rustige uurtjes. Vandaag was er weer dansles voor de meiden. Maar in plaats van naar huis, besloten we naar de speeltuin te gaan tegenover de sportzaal. Het weer was heerlijk, al trok ik thuis toch snel een paar sokken aan. Het blijft toch nog wel een beetje fris.

Papa’s Liefste at niet mee, dus de meiden mochten kiezen wat we zouden eten. Dat werd zelfgemaakte Hollandse tomatensoep met Zweedse gehaktballetjes en Turks brood

Vrijdag 12 april

Vrijdag is altijd een drukke dag voor iedereen. Ik zag vandaag zoveel patiënten dat ik van de week een extra dag moet inplannen om alles uit te werken… De meiden vermaakten zich ondertussen lekker buiten op de sportvelden tijdens de Koningsspelen. Via de schoolapp kreeg ik af en toe al een leuke foto toegestuurd.

Ik was nog niet thuis of ik werd gebeld door Grote Zus dat er 2 pakketjes lagen. Of zij ze al mocht openmaken. Ik wist wel wat er in zou zitten en dat ze beiden voor haar zouden zijn met iets waar ze heel blij van zou worden. Pakketje 1 was het derde deel van Meneer Gom en Pakketje 2 was het nieuwe Nintendo Labo VR pakket.

Toen ik thuiskwam, vond ik haar al te midden van kartonnen bouwplaten en werd er druk gevouwen. Als eerste was er een VR-bril en later die avond was de gun klaar. Hiermee kun je een leuk schietspelletje doen. Echt heel leuk (ja ik mocht ook heel even, maar niet te lang hoor 😉 )

Zaterdag 13 april

Vandaag was het niet zo’n beste dag. Wel wat betreft mijn hernia. De zenuwblokkade lijkt echt te gaan werken. Nadeel is alleen dat ik vandaag ook enorm last kreeg van mijn hormonen – laten we het daar maar op houden – en niet al te happy was. Toen ik de meiden naar de scouting wilde brengen, had nog niemand sokken aan, laat staan schoenen, jas of scoutingblouse. Natuurlijk hadden ze ook weer hagelslag op de bank gegeten…

Onderweg naar de scouting zei ik Kleine Zus te stoppen bij het oversteken, maar ze was even vergeten hoe dat moest en reed ze bijna tegen een auto aan. Ze schrok ook erg van mijn reactie en moest huilen. Daarna wilde ze ook niet meer naar de scouting en gingen we onverrichte zaken weer naar huis. Omdat dit niet de eerste keer was, kwam ik vrij chagrijnig thuis.

’s Middags kwam er een vriendinnetje van haar spelen en samen met Grote Zus en haar vriendjes speelden ze best gezellig. Papa’s Liefste was ondertussen in de tuin gaan werken, wat daar moesten nog wat takken worden afgezaagd en bladeren worden opgeruimd. Met zijn nieuwe BLACK+DECKER kettingzaag en bladblazer, geen vervelende klus.

Nadat het vriendinnetje weer was opgehaald, kwam onze huisvriend langs op lekker pasta te koken. Grote Zus en vriendje mochten hem helpen. Ik had helaas niet veel tijd om lang aan tafel te zitten. Want naar aanleiding van Lisette haar popcornfoto op Insta hadden Miriam en ik het idee opgepikt om ook naar de film te gaan. Ik kon ook wel even een break (van mezelf) gebruiken. We gingen naar Captain Marvel.

Ik heb geloof ik nooit eerder één van de Avengersfilms gezien, maar ik vond hem best wel aardig. Naast de grote bak popcorn, sloten we de gezellige avond af met een heerlijke McFlurry met Zeezout Karamel.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.