Tuin zomerklaar maken bladeren opruimen met bladblazer Black en Decker

Tuin zomerklaar maken – deel 2: Bladeren ruimen met de Bladblazer

Met de zomerzon op komst, is het de hoogste tijd om de tuin helemaal klaar te maken om er lekker in te gaan genieten. Helaas hebben wij er van de winter niet veel aangedaan, waardoor het nu echt de hoogste tijd wordt voor een flink schoonmaakbeurt. Met name de blaadjes die van de bomen naast ons terras zijn gevallen vormen een grote dikke winterdeken. Met de BLACK+DECKER 3in1 Bladblazer is dit geen vervelende klus.

Tuin zomerklaar maken - deel 2 bladeren opzuigen met BLACK DECKER bladblazer

Eerder deze week liet ik jullie al zien dat we nogal last hebben van 4 grote bomen naast ons huis. Ze staan op gemeentegrond, maar ze worden door de gemeente niet gesnoeid. In de 4 jaar dat wij hier wonen zijn ze nog nooit bijgewerkt en reiken ze nu tot boven ons huis uit. Uit deze hoge bomen vallen natuurlijk veel bladeren en takjes, die zich grotendeels verzamelen in onze tuin. Maar daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Met de BLACK+DECKER 3-in-1 bladblazer zijn ze in een mum van tijd opgeruimd.

3-in-1 bladblazer

Ik moest even een paar keer op de doos kijken voordat ik begrijp wat de 3 functies waren van de bladblazer. Ik begreep al snel dat je met dit handige apparaat bladeren kunt wegblazen en kunt opzuigen. Na wat speurwerk vond ik ook functie 3; naast het opzuigen van de blaadjes en takjes, zit er ook een versnipperaar in, die alles fijnmaakt. Zo is het afval goed op te ruimen in je GFT-bak. Hoe handig is dat! Het zorgt er daarbij ook meteen voor dat het composteringsproces versnelt.

Bladblazen en zuigen

In de verpakking van de 3-in-1 bladblazer zitten 2 verschillende buizen. Met de ene kun je gemakkelijk de bladeren wegblazen en de andere is juist om de bladeren op te zuigen. Hiermee zijn zelfs natte bladeren op te zuigen. Ideaal dus voor het wintervachtje in onze tuin. De bladeren zijn gelukkig nu niet nat, maar wel allemaal aan elkaar gekoekt. Met een bijgeleverde pin kun je de buizen makkelijk wisselen. Helaas zit er niet een handige houder hiervoor aan de machine, dus je moet hem goed opbergen en niet kwijtraken.

Door de blazer te gebruiken, kun je mooi alle blaadjes onder de heg en in andere hoekjes wegblazen. Daarna kun je ze makkelijk verzamelen om daarna op te zuigen. Wanneer je de zuiger wilt gebruiken, kun je na het wisselen van de buizen, er ook een handige opvangzak (72L) aankoppelen. Deze kun je dan dragen op je rug zodat je makkelijk wendbaarheid blijft. De opvangzak heeft een ROLL+CLICK™ systeem waarmee hij eenvoudig te openen is boven de GFT-bak en daarna ook weer te sluiten is.

Eigenschappen + voordelen van de bladblazer

  • 3-in-1: Blazen, zuigen en versnipperen met verwisselbare buizen
    1. blazen voor het opruimen van zelfs de zwaarste bladeren
    2. zuigen voor het verwijderen van natte bladeren en zwaar tuinafval.
    3. versnipperingsrotor voor een volumereductie van 16:1.
  • 2 snelheden voor meer controle en veiligheid
  • Flexibele slang voor optimale wendbaarheid tijdens het opzuigen van bladeren en afval
  • Pivoterende tweede handgreep voor extra comfort

Wat vonden wij ervan?

Het was al een lange wens om een bladblazer aan te schaffen. Vanwege de bomen hebben we veel bladeren in de tuin. Het opruimen daarvan is nu een stuk makkelijker. Wel is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen, net als bij de kettingzaag. De bladblazer maakt behoorlijk veel herrie, dus zorg voor gehoorbescherming. Ook is een veiligheidsbril aanbevolen, vanwege rondvliegende bladeren en kleine takjes. Deze wil je niet in je ogen krijgen.

Het was even puzzelen om de buizen op de juiste manier aan te sluiten, maar als je het eenmaal een keer gedaan hebt, is het daarna heel simpel. Het apparaat is ook erg licht en compact, waardoor je er makkelijk mee rond de tuin komt. Ook de bijgeleverde opvangzak voor het opzuigen van de bladeren is heel fijn. Hierdoor kun je lekker doorwerken en hoef je niet steeds te stoppen om de bladeren weg te gooien. Door de versnipperaar is de inhoud van de zak klein en fijn en past er veel meer in de GFT-bak dan daarvoor.

Lees ook;
Tuin zomerklaar maken – deel 1: bomen snoeien met de ketttingzaag
Tuintrends; we gaan weer lekker naar buiten
Tips voor een knusse wintertuin

Gebruik jij een bladblazer in de tuin?

Spread the love

9 thoughts on “Tuin zomerklaar maken – deel 2: Bladeren ruimen met de Bladblazer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.