Weekoverzicht | Never a dull moment week 17 met K3, de schooldokter en meivakantie

Heerlijk! We hebben meivakantie! Maar eerst moesten we deze week nog wel een paar dagen naar school. Vanwege koningsdag waren het er maar 4. Ook brachten we deze een bezoekje aan de schoolarts, zagen we K3 van heel dichtbij, kregen we een uitnodiging om langs te komen bij het hoofdkantoor van Nintendo en begon onze vakantie aan de Zeeuwse Kust!

Weekoverzicht 17; K3, schooldokter en meivakantie

Zondag 22 april

Vanochtend stapte we al heel vroeg in de auto. Samen met vriendinnetje Britt en haar 3 dochters gingen we vandaag naar Plopsaland in Coevorden. Dat is voor ons niet naast de deur, maar omdat er een heel speciaal weekend daar was, hadden we er de 2 uur in de auto wel voor over. Het hele weekend zouden namelijk de 3 meiden van K3 daar optreden en laten nou alle 5 de meiden daar heel erg fan van zijn!

K3 Whoppa Weekend

Ondanks de lange rit, vermaakte de meiden zich prima achter in de auto. Rond 11.00 kwamen we aan en bij de ingang kregen we onze kaartjes voor het optreden, pas om 16.00. De dames hadden dus alle tijd om eerst lekker te spelen. Het was mooi weer, dus konden ze ook buiten lekker aan de gang. Kleine Zus wilde alleen maar in de K3 autootjes.

Maar ook binnen was er genoeg te doen, zoals de grote draaimolen, de K3 zweefmolen, bootsautootjes en de Bumba Speeltuin. Grote Zus en haar vriendinnetje gingen achter elkaar in de vuurtoren. In deze attractie ga je helemaal omhoog en val je dan steeds weer een stukje naar beneden. Vanuit daar konden ze ook al mooi het K3 optreden van 14.30 zien.

Om 16.00 mochten wij eindelijk voor het podium plaatsnemen. De kinderen konden helemaal vooraan staan, voor het podium. De meisjes van K3 zongen maar liefst 45 min al hun oude en nieuwe hits. Omdat de kinderen zo dichtbij konden komen, kregen ze ook allemaal nog een high-five. Het was een toptreden en 10x leuker dan naar het grote concert in Ahoy, waar je ze alleen maar van heel ver weg kunt zien.

Meteen na het optreden gingen we meteen terug naar de auto. De meiden (en de mama’s) waren doodop en we moesten nog 2 uur in de auto terug. We besloten wel eerst even te stoppen bij de grote gele M, zodat de meiden iets hadden gegeten, voordat ze in slaap zouden vallen in de auto. Dat laatste gebeurde wonder boven wonder niet. Waarschijnlijk waren ze allemaal nog helemaal hyper van de dag. Eenmaal thuis was het al 20.30, dus toen wel meteen pyjama’s aan en naar bed. Morgen was het ook gewoon een schooldag – de laatste week voor de vakantie.

Maandag 23 april

Ondanks de regen die er voorspeld was, was scheen er een mooi ochtendzonnetje. Gelukkig maar, want hier in de regio was het namelijk Fiets naar Schooldag. Dat was voor ons geen moeilijke opgave.

Ik hoefde niet te werken in het ziekenhuis, dus had ik mooie een dagje om thuis te werken, wat op te ruimen en schoon te maken. Zo had ik ook even tijd voor een lekker ontbijtje met diverse producten die ik kreeg in verschillende goodiebags. De combinatie is er eentje om vaker te herhalen. Rond 12.00 kwam er een vriendinnetje lunchen en we konden ook heerlijk buiten zitten met onze broodjes.

Tegen 17.30 kon ik Kleine Zus van de BSO ophalen en deden we samen even wat boodschappen. Ik was gelukkig net op tijd thuis voor de postbode. Die kwam een pakketje brengen met nieuwe zomerschoen voor ons allemaal. Ik had deze namelijk online gevonden bij Footway. In die webshop zijn zoveel schoenen te vinden, dat er voor iedereen wel iets naar zijn of haar smaak te vinden is.

Footway

Daarna maakte eten voor haar en Papa’s Liefste klaar. Zelf ging ik eerst een uurtje sporten, voordat ik op de bank kon ploffen met mijn bak heerlijke falafel salade.

Dinsdag 24 april

Nadat de kinderen op school zaten, fietste ik door naar mijn vaders huis. De laatste spullen zijn nu ingepakt. Mijn beide zussen waren er ook, dus konden we mooi nog even de volgende stappen in de planning bespreken. Een van mijn zussen gaat op vakantie, dus zien we elkaar een tijdje niet. Mijn andere zus zal haar spullen verhuizen aankomend weekend, zodat we daarna kunnen schoonmaken en de makelaar laten komen.nNa de lunch fietste ik naar huis om nog even een uurtje thuis wat te doen, voordat de kinderen weer thuis zouden zijn. Daar kwam niet zoveel van, want ik viel op de bank in slaap.

De kinderen speelde ook vandaag tegen de verwachtingen in, lekker buiten. Ik maakte het eten alvast klaar, want zelf zou ik niet mee eten. Voor mijn verjaardag nog, werd ik door mijn vriendinnen mee uit eten genomen. We aten heerlijk Slow-food en het was reuze gezellig.

Woensdag 25 april

Naar deze dag hadden de meiden al weken uitgekeken. Uit school fietste we snel naar het station om naar Nieuwegein te gaan. Daar waren we namelijk uitgenodigd door Nintendo voor een workshop. Vanaf 27 april is namelijk hun nieuwste spel Nintendo Labo verkrijgbaar. Dit is niet zomaar een computerspel, want naast de software vind je in de doos ook kartonnen bouwplaten. Met het Mixpakket kun je een piano, modelauto, hengel, huisje en stuur bouwen. Hierin past de Nintendo Switch en met de controllers kun je je bouwwerk aansturen.

 

Er is ook een Robotpakket waarmee je een robotkostuum kunt maken en zo de robot in het spel kunt besturen. Het is erg leuk om te zien hoe Nintendo gamen, creativiteit en leren programmeren samen hebben gevoegd. Je snapt natuurlijk ook wel wat er nu bovenaan de verlanglijstjes staat 😉


Terug mochten we meerijden met Merel en samen met Charlotte aten we met alle kids ook nog iets onderweg. Thuis gekomen heb ik de meiden meteen in bed gelegd en ben er zelf ook ingedoken. Ik had namelijk een flinke migraine en dan is slapen het enige dat helpt.

Donderdag 26 april

De laatste dag voor de vakantie! Grote Zus mocht verkleed naar school, want de juf vierde haar verjaardag. Voor Kleine Zus was het maar een half dagje, want om 12.00 kwam ik haar alweer ophalen. We hadden een afspraak bij de schoolarts.

Ze moest daar een paar opdrachtjes doen, kreeg een gehoor- en ogentest en er werd door de dokter geluisterd met een stethoscoop. Ze werd helemaal gezond verklaart en dat gingen we natuurlijk even vieren met een Frozen Yoghurt in de stad. Omdat de H&M ’toevallig’ naast de Yoghurt Barn zit, gingen we ook daar even kijken. Kleine Zus vond een mooie zomerhoed en een paar jurkjes. Er bleek een speciale koningsdagkorting te zijn, dus dat was mooi meegenomen.

Toen we bijna thuis kwam, belde Grote Zus dat de ijscoman in de straat was en of zij een ijsje mocht kopen. Aangezien wij er al eentje op hadden, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Helaas kwam de hoofdpijn weer op zetten aan het einde van de middag en sloeg ik mijn sportavondje over en dook weer vroeg mijn bedje in.

Vrijdag 27 april – Koningsdag

Eindelijk weer eens een dagje waarop ik ’s ochtends niet vroeg op hoefde te staan. We konden het lekker rustig aan doen, maar zaten natuurlijk om 11.00 wel voor de TV op de Koning, Koningin en de prinsesjes te zien in Groningen, met een oranje TomPouce.

Ondanks dat we zelf vandaag niet niet echt Koningsdag zouden vieren, haalde ik toch mijn oranje-outfit uit de kast. De reden dat we dit jaar niet over de vrijmarkt zouden gaan, was omdat wij een weekendje weg zouden gaan. Koffers moesten nog gepakt worden en de auto ingeladen. Omdat de buurvrouw voor de eerste keer voor Oude Poes zou zorgen (normaal deed mijn vader dat), wilde ik ook in ieder geval de woonkamer en keken een beetje netjes en schoon achterlaten 😉

 

Toen eenmaal alles in de auto zat, vertrokken we naar Zeeland voor een weekendje Center Parcs. Het was maar een uurtje rijden, dus waren we er zo. We kreeg een VIP cottage aan de haven. Center Parcs heeft recent de huisjes van Port Zelande opgeknapt en dat is duidelijk te zien. Ons huisje heeft een moderne keuken met eiland, mooie slaapkamers met boxsprings en een mega badkamer/zaal met een prive sauna.

Nadat alles uitgepakt was, liepen we naar de Market Dome voor een drankje. Het was Cocktail Happy Hour, dus we bestelde allemaal een heerlijk drankje.

Ik had nog een tafeltje kunnen reserveren bij Nonna’s, de favoriete pizzeria van de meiden. Nonna was er vandaag zelf ook en Grote Zus mocht meehelpen in de keuken om onze pizza’s zelf te bakken. Met dat beetje liefde als extra ingrediënt, laat de pizza nog lekkerder smaken.

Terug in ons huisje, mochten de meiden nog een filmpje kijken. Ik had de nieuwe DVD van Ferdinand meegenomen (nu ook te winnen op mijn blog, klik hier). Wij hadden hem al in de bioscoop gezien, maar Papa’s Liefste nog niet. De meiden deden wel eerst hun pyjama’s aan en mochten met een dekentje op de bank. Na de film was het wel de hoogste tijd om naar bed te gaan. Voor ons allemaal.

 

Zaterdag 28 april

De meiden waren al vroeg wakker, maar konden lekker vanuit hun bed TV kijken, zodat wij wat konden uitslapen. Bij de voordeur vonden we heerlijk verse broodjes. We hadden een lekker luie ochtend verder in ons huisje. Pas na de lunch gingen we naar buiten. We hadden onze #MoreYes t-shirts van de Center Parcs campagne natuurlijk meegenomen. De meiden mochten iets uitzoeken wat ze graag zouden gaan doen dit weekend. Grote Zus wilde graag midgetgolfen en Kleine Zus bowlen. De t-shirts werden ondertekend en de deal gesloten.

#moreyes centerparcs

Omdat de weersvoorspellingen voor het weekend niet al te best zijn, dus we besloten vandaag te gaan midgetgolfen. Onderweg naar de Activity Center, twijfelde we of het eigenlijk wel een goed idee was, want het miezerde en het waaide ook best wel. Gelukkig bleek er ook een midgetgolfbaan binnen te zijn!

 

Er waren maar liefste 16 banen en die waren zeker niet makkelijk te noemen. Het balletjes moest vaak een heuvel over of eerst een klein gaatje in, voordat je bij de put kwam. Grappig was wel dat er dan vaak ook iets ging bewegen of licht gaf. We waren dus wel even zoet voordat we alle holes gehad hadden. Voor Kleine Zus duurde het ook wat te lang, maar er waren genoeg andere dingen die ze in het Activity Centrum kon doen. Er was een luchtkussen en Minicars.

Toen we klaar waren, bleven we nog even hangen in het Activity Centrum en dronken we nog even een drankje. Om 16.00 was namelijk de Orry en Friends Show en daarna de Disco. Helaas was de Show er eentje die we al eens hadden gezien. De meiden hadden daardoor meer interesse in de PlayStation4 achterin de zaal. Grote Zus vond ook een vriendje waarmee ze buiten ging steppen.

Tegen etenstijd kwam onze huisvriend ook even gezellig langs. Omdat het maar een uurtje rijden bij ons vandaan is, kwam hij gezellig eten. We hadden gedacht dit te gaan doen in het Grill restaurant, maar door de drukte in het park was dat al helemaal vol en werd het het buffet van Evergreenz. Geen straf, want ook daar hebben we heerlijk gegeten. De meisjes waren natuurlijk het meeste onder de indruk van het toetjes buffet met de chocolade fontein.

 

Na een kopje koffie, ging onze huisvriend weer naar huis en ging Grote Zus in het bubbelbad. Met haar vriendje had ze namelijk ook in de beachvolleybal bak gespeeld en zat ze natuurlijk onder het zand. Kleine Zus was te moe en was al lekker in haar bedje gekropen. Zelf duurde het ook niet lang voordat wij ons bed opzochten. Wat een heerlijk begin van onze meivakantie

Wat zijn jullie plannen voor de meivakantie?

Spread the love

6 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 17 met K3, de schooldokter en meivakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.