fotoblik wk 49

Weekoverzicht | Fotoblik week 49

Deze week zwaaide we de Sint uit en haalde we de kerstboom in huis. Verder vierde ik de eerste verjaardag van Mama’s Liefste en brachten we een bijzonder bezoekje aan de Beekse Bergen in het donker. Lees je mee?

fotoblik wk 49

Zondag 4 december 2016

Misschien is dit wel de mooiste dag van het jaar; de dag na pakjes avond. De Sint had geen schoentjes meer gevuld, dus werden wij niet meer in alle vroegte wakker gemaakt. De meiden waren uiteraard toch wel vroeg wakker. Ze speelde de hele ochtend heerlijk beneden en zo konden wij eindelijk weer eens uitslapen.

Omdat morgen de Sint op school zou komen, moest er nog een laatste hand gelegd worden aan de surprise en het gedicht. Het eindresultaat was een groot succes.

 

Maandag 5 december 2016

Op school werden we opgewacht door een heuse Pietenband. Alle kinderen waren door het dolle heen, want de Sint zou vandaag op school komen. Bij Kleine Zus kwam hij zelf naar de klas, terwijl Grote Zus dit jaar voor het eerst Surprises deed in de klas. In volle geheimzinnigheid werden alle kunstwerken in vuilniszakken de klas ingebracht, groot, klein, rare vormen, heel spannend wat voor wie zou zijn.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bracht de Sint die avond nog een zak met cadeautjes langs en verstopte deze in de bakfiets. Omdat we tijdens pakjesavond toch ook een heel aantal oefenpakjes tussen zaten, had de Sint nog wat goed te maken. Omdat we nu met z’n viertjes waren, deden we er een dobbelspel bij en dat was erg gezellig en Papa’s Liefste moest heel vaak een liedje zingen 😉

 

Dinsdag 6 december 2016

Vandaag een belangrijke dag voor Mama’s Liefste, mijn blog bestaat namelijk precies 1 jaar! Om dat te beklinken, had ik ’s ochtends vroeg een afspraak bij de Kamer van Koophandel. Daar heb ik mijn blog laten inschrijven als een ondernemer en ben ik nu in bezit van een KvK nummer en BTW nummer! Best wel een beetje trots op!

Omdat ik nu toch in de stad was, besloot ik het er meteen maar van te nemen en mezelf te trakteren op een taartje bij de Bijenkorf en lekker alleen te gaan shoppen.

Toen ik huis kwam, trof ik ook nog een hele stapel pakje aan in de brievenbus. Ook kreeg ik veel leuke reacties en felicitaties de hele dag op mijn social media kanalen. Ik voelde ik me net echt een beetje jarig.

Woensdag 7 december 2016

Vandaag een rustig dagje en de hele dag gewerkt in het ziekenhuis. Gelukkig stond er heerlijke erwtensoep op het menu voor de lunch

Donderdag 7 december 2016

Omdat een collega van mijn met ontslag is gegaan, werk ik deze maand een extra dagje, om het gaat op te vullen. Gelukkig mag ik de uren flexibel invullen en daarom kan ik toch op tijd weer op het schoolplein staan. Vandaag zouden de meiden echter door Opa van school worden gehaald, omdat ik nog even moest ontdekken of ik het wel op tijd haal qua bus. Ik was alleen vergeten hem te vertellen dat we na schooltijd direct weg zouden moeten voor een bezoekje aan de Africa by Light show in de Beekse Bergen. Hij was dus na school nog even gezellig boodschappen gaan doen met de meiden. Hierdoor gingen we bijna een uur later weg, dan ik had gepland en reden we zo de avondspits in…. Wel waren er weer hele mooie luchten te zien bij zonsondergang en deze regenbui.

We kwamen dus al met al een stuk later aan in de Beekse Bergen dan de bedoeling was, maar gelukkig maakte het niet heel veel uit. Voordat we aan de wandelroute langs alle prachtige lichtsculpturen, aten we eerst even wat. Gelukkig was het niet al te koud en liepen de meiden de 2,5 KM zonder enig probleem uit. Onderweg is er ook genoeg te doen, zo kun je op verschillende plekken marshmallows roosteren en kun je een kijkje nemen in het nachtverblijf van de olifanten en neushoorns. Natuurlijk is er onderweg ook warme chocolademelk verkrijgbaar en gluhwein. Toen we de wandelsafari hadden afgerond, waren we net op tijd voor de Fantasy show in het bos. De combinatie van de rook uit de rookmachines, de laserlichten en de harde muziek, was het spectaculair. De meiden keken hun ogen uit.

Africa by Light Africa by Light Africa by Light

Africa by Light Africa by Light

Terug gekomen in het restaurant was daar nog een optreden van Elsa en gingen we nog even schaatsen op de ijsbaan. Moe, maar vol met indrukken gingen we weer op weg naar huis. Gelukkig waren we een stuk sneller thuis, dan we er op de heenweg over hadden gedaan.

Vrijdag 8 december 2016

Omdat we zo laat allemaal naar bed waren gegaan, ging het wakker worden wat minder makkelijk dan anders. Gelukkig waren we allemaal op tijd op de VSO en werk. Op werk begint de kerstsfeer er ook steeds meer in te kopen en tooide mijn collega’s de kerstboom alvast op.

Zaterdag 9 december 2016

Eigenlijk zou ik vandaag samen met mijn collega mee gaan met het uitje van de personeelsvereniging naar de kerstmarkt in Gent. Helaas werd zij ziek en bleven we thuis. Hierdoor veranderde de plannen en hadden we een rustige zaterdag met balletles en boodschappen doen. Ook werd de kerstboom gehaald, maar het opzetten laat nog even op zich wachten, want waar is de standaard gebleven… Morgen een nieuwe poging om deze te vinden.

Staat bij jullie de boom al? 

Vergeet niet mee te doen aan de leuke winactie deze week op Mama’s Liefste ivm het eenjarig bestaan!

And more to come….

Spread the love

5 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 49

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.