Weekoverzicht | Fotoblik week 40

fotoblik wk 40Deze week het verslag van onze week een dagje eerder dan normaal. Het was een een complete feestweek, met kermis, verjaardagen en een dagje dierentuin. Vanwege Leidens Ontzet en een studiedag hadden we maar liefste 2 extra vrije dagen. Ook ging Kleine Zus voor het eerst 2 hele dagen naar school en bereiden we de verjaardag van Grote Zus voor. Ze wordt vandaag 8 jaar, een mooie leeftijd en een emotionele mijlpaal voor mij. Lees je mee?

Zondag 2 oktober 

Uitslapen zat er niet echt in. Ik was om 2.00 thuis gekomen, maar om 7.30 stonden de meiden alweer naast mijn bed. Niet heel erg, want Kleine Zus had om 10.00 al het verjaardagsfeestje van haar beste vriendinnetje. Onderweg daar naar toe appte een vriendin van mijn dat de koffie er al klaar stond. Dat kon ik wel gebruiken.
img_13102Thuis had ik zo even 2 uurtjes voor mezelf. Nadat ik Kleine Zus weer had opgehaald, was het tijd om Grote Zus naar haar verjaardagsfeestje te brengen. Gelukkig was het aan de overkant bij haar vriendje uit de straat, want ondertussen kwam de regen met bakken uit de hemel.
In de stad was er wel kermis, maar het weer was zo bar slecht dat er maar weinig mensen de straat op gingen.
Dit maakte dus een hele rustige 2 oktober voor iedereen. Zoals mijn vader zie; de weergoden hebben er wel voor gezorgd dat we de zondagsrust in acht nemen 😉 En misschien maar goed ook, want zo waren goed uitgerust voor 3 oktober.

Maandag 3 oktober 

In Leiden is iedereen deze dag vrij, maar uitslapen zit er niet in. Om 7.00 begint namelijk de dag met de Reveille op het stadhuis. Normaal gingen alleen Grote Zus mee, maar dit jaar wilde Kleine Zus ook wel. De Reveille duurt maar 15 minuten, waarna er een optocht door de stad is, richting het Van der Werfpark voor het Koraal. De optocht slaan wij altijd over en halen dan een croissant bij de bakker op de hoek en ergens koffie.

img_1334

Om 8.00 was het tijd voor het koraal. Altijd mooi om te zien dat er zoveel mensen komen zingen op de vroege ochtend.

img_1348

Na het zingen is het dan tijd voor het echte ontbijt; koffie met appeltaart.

img_1358

De zon scheen gelukkig en van de regen was niets meer te bekennen. Na een rondje over de markt, gingen we traditie getrouw naar het museum de Lakenhal. Bovenin is er een speciale zaal in gericht rondom Leidens Ontzet. Op 3 oktober lopen er extra suppoosten rond die je alles vertellen over die tijd. Grappig is dat we elk jaar wel weer iets nieuws horen. img_1359

Omdat de optocht van route is veranderd, komt hij eerder langs op de plek waar we altijd gaan kijken. We besloten alvast die kant op te lopen. Onderweg kwamen we nog langs het optreden van B-Brave met allemaal gillende meisjes! Gelukkig vinden mijn meiden daar nog niet veel aan.

img_1371

Heerlijk in het zonnetje met een biertje keken we naar de optocht. img_1390

Toen was het eindelijk tijd voor de kermis. Omdat iedereen dat denkt was het megadruk. De meiden wilden heel graag in het reuzenrad. Traditie getrouw waren de prijzen met €2 gestegen in vergelijking met 1 oktober. Gelukkig wil de rij wel mee en stonden er ook diverse vrienden. Voor ons stond Armin van Buren, ook een trotse Leidenaar, die blijkbaar 3 oktober vrijhoudt in zijn schema. Ik heb vroeger (lees 20 jaar geleden) met hem een aantal jaren op dansles gezeten, maar hem daarna eigenlijk nooit meer gezien. Hij herkende me wel nog! Lang praten deden we niet, want zijn gondel voor het reuzenrad was er. Mijn vriendin moest heel hard lachen, want wie wordt er nu door Armin van Buren herkent 😉

img_1399

Na het reuzenrad liepen we nog verder de kermis over. Zeg maar schuifelen, want er was bijna geen doorkomen aan. Mijn vriendin en haar dochter gingen nog in de breakdancer en wij gingen eendjes vangen en de meiden waren blij met hun gewonnen knuffel. Naast de grote kermis is er ook altijd een nostalgische kermis. Die is meer voor de kleine kinderen, minder druk en een stuk goedkoper. Mijn zus woont daar om de hoek en kon ik in alle rust Kleine Zus haar vieze luier verschonen.

img_1432 img_1456

Op de nostalgische kermis voegde Papa’s Liefste ook zich bij ons. Hij had gewoon gewerkt die dag. We aten nog wat gezellig met zijn alleen en schoven aan bij vrienden die ook daar zaten te eten. De meiden waren nog steeds niet moe en speelde lekker met al hun gewonnen prullaria.img_1446

Uiteindelijk waren we pas om 21.00 thuis. Ik en de meiden waren 14 uur op pad geweest. Wat een stoere meiden heb ik, die dat gewoon vol kunnen houden zonder mopperen en zeuren. Het zijn al echte Leidenaren.

Dinsdag 4 oktober 2016

Gelukkig hadden de meiden studiedag en hoefde we helemaal niets. Uitslapen deden ze niet echt, want wederom zaten ze al om 7.30 beneden. Tot het middaguur hielden we pyjamadag.Het weer was prachtig, dus we gingen toch nog even de stad in, op Pokémon jacht!
Aangezien mijn telefoon daarvoor gebruikt wordt, geen foto’s 😉

Woensdag 5 oktober 2016

Vandaag was er weer school en Kleine Zus had er veel zin in. In plaats van een handje, kreeg de juf een dikke knuffel van haar.
Het was maar een halve dag en na de bel stapte we snel in de auto. Vandaag was de Kinderboekenweek begonnen en door organisatie van Kinderzwerfboek waren we uitgenodigd om naar Dierenpark Amersfoort te komen. De eerste dag van de Kinderboekenweek is namelijk Nationale Kinderzwerfboek dag.
Om 15.00 zou de Zwerfboekbende aankomen en gelukkig hadden we daarvoor nog even tijd om door de dierentuin te lopen. We waren er nog nooit eerder geweest, maar wat een leuk park. We komen zeker nog eens terug. We zag de (witte) tijgers, olifanten, apen, pinguïns en giraffen.
img_1496 De Zwerfboekbende kwam aan met een treintje bij de ingang van het dierenpark. Naast de kinderen bestond de bende dit jaar ook uit opa’s en oma’s, passend bij het thema van de kinderboekenweek. In het dierenpark liet de bende overal boeken achter, voor andere kinderen om te vinden, te lezen en dan weer verder te laten zwerven. De boeken de mijn meiden kregen om te verstoppen, wilde ze toch liever zelf eerst lezen. img_1515Na wat drinken en wat lekkers (en natuurlijk een praatje) werden we meegenomen achter de schermen van het dierenpark. Daar mochten we kijken in het olifanten verblijf en mochten de kinderen olifanten poep ontleden (wel met handschoen aan).

img_1518 img_1519

img_1527 img_1547

Daarna gingen we naar het Dino Bos en werd er een echte hut gebouwd van planken. Kleine Zus sjouwde dapper mee.

img_1593 img_1610

Na afloop gingen was het al best laat en gingen we gezellig samen met ander mamabloggers Mamaliefde, MeervanMir en JufMaike gezellig eten bij de dichtstbijzijnde McD. Het was een wederom een topdag.

Donderdag 6 oktober 2016

Vandaag mocht Kleine Zus voor het eerst de hele dag naar school. Aan haar enthousiasme ligt het niet, maar het lukt haar nog steeds niet om de hele dag droog te blijven. Omdat ik morgen de hele dag moet werken, gingen we het toch maar proberen en kon de juf me vandaag nog bellen, als het niet zo gaan.
Natuurlijk was het geen probleem geweest. Na de lunch was ze wel even wat witjes geweest van vermoeidheid, maar ze had het verder heel goed gedaan. Na een natte broek, had de juf haar toch maar een luier aangedaan.
Na school was het weer tijd voor de speel-o-theek. Weer waren we te laat met het terugbrengen van het speelgoed. Gelukkig zijn de boetes niet zo hoog en spek ik zo de pot een beetje bij. De meiden vinden het altijd erg gezellig daar, krijgen limonade en een koekje. Deze keer mochten ze ook nog een cadeautje uitzoeken omdat ze jarig zijn (geweest)

img_1642

Thuis maakte in een grote pan met stoofgroenten. Als dank voor onze deelname aan de actie 40 gezinnen, 40 smaken bij Hello Fresh hadden we een extra Maaltijdbox gekregen. Dat was een beetje een verrassing, want we zouden een ontbijt-fruitbox krijgen en geen Maaltijdbox. Deze kreeg ik namelijk al en nu had ik dus 2 dozen in 1 week. De Maaltijdbox die ik kreeg was ook nog eens voor 4 personen, terwijl we aan een box voor 2 ruim genoeg hebben. Ik besloot dus maar een grote pan te maken en de rest in te vriezen.

Vrijdag 7 oktober 2016

Naast een hele dag op school, zou Kleine Zus vandaag ook nog naar de VSO en de BSO gaan. Ze vindt erg leuk ook de BSO, dus ik voorzag geen problemen. Haar beste vriendinnetje zou er ook zijn, dus dat kwam helemaal goed. Toen ik ze ging ophalen, wilde ze dus ook helemaal nog niet mee naar huis. Ze hadden zelfs cakes gebakken.
Omdat Papa’s Liefste niet thuis zou komen met eten, aten wij lekker poffertjes en salade. img_1654Nadat de meiden in bad en bed waren geweest, kon ik rustig nog even alle cadeautjes inpakken voor Grote Zus. Morgen wordt ze 8. Het deed me denken aan mijn 8e verjaardag, die ik gewoon heb gevierd, terwijl mijn moeder 3 dagen daarvoor overleed. Ik realiseerde me dat ik nu een raar punt in mijn leven heb bereikt. Erg dankbaar en gelukkig dat ik hopelijk nog heel lang van mijn meiden mag genieten.img_1658

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Fotoblik week 40

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.