Weekoverzicht | Fotoblik week 25

FotoblikHet is alweer een tijdje gelden dat ik een fotoblik online zetten. Maar ik ga het deze week weer oppakken. Afgelopen week was een week waarin ik veel uit eten ging, maar toch moest koken, veel regende en ik erge rugpijn had.

Zondag 19 juni 2016
Vaderdag! Dat betekend dus vroeg op om een ontbijtje te maken voor de liefste papa.
Naast een lekker ontbijtje, horen daar natuurlijk ook kusjes en cadeautjes bij. Kleine Zus had die van haar al weken in huis, maar ze wist nog precies waar ze hem had verstopt. In mijn blog had ik eerder al wat vaderdagcadeau tips gegeven. Zelf had ik daarvan de minidrone voor hem uitgekozen en dat bleek een schoot in de roos; boys and their toys 😉
vaderdag ontbijIMG_6917[1] IMG_6908[1] IMG_6924

Maandag 20 juni 2016
Vandaag was er de hele dag regen voorspeld en dat hebben we gezien! Gelukkig hoefde ik nergens heen en ben daardoor de dag redelijk droog door gekomen. Maar alle regen bracht wel ook alle naaktslakken naar buiten. Ze zatten op de ramen en het hele dek zat er vol mee, brrrrr
IMG_6941

Dinsdag 21 juni 2016
Na maanden ouderwets met de hand te hebben afgewassen, hebben we sinds vandaag eindelijk weer een vaatwasser in huis! De eerste gewassen lading, was mijn geluksmomentje van de dag.
Omdat is ’s avonds een etentje had met vriendinnen (nog voor mijn verjaardag ;)), maakte ik voor iedereen lekkere lasagne. Zelf had ik een gezellige avond in een leuk nieuwe restaurant, Proeflokaal Bregje. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien, dus gezellig bijgekletst en heerlijk gegeten, Hier komen we zeker nog wel een keertje terug
IMG_6961 IMG_6983 IMG_6986

Woensdag 22 juni 2016
Het plan was om vandaag na school naar Rotterdam te gaan met de meiden voor een gezellige middag bij Villa Zebra. De meiden hadden er enorm naar uitgekeken, maar helaas had ik erge rugpijn en zag het niet zitten om met het OV op en neer te reizen. Gelukkig was het weer een stuk beter en vonden ze het ook prima om een middagje uiten te spelen. Een ander vriendinnetje kwam ook spelen en uiteindelijk bleven ze ook nog allemaal eten. Omdat Papa’s Liefste wat later thuis zou zijn, dacht ik dat het beter zou zijn als de 4 meiden eerst zouden eten, zodat wij daarna wat rustiger aan tafel zouden kunnen zitten. Terwijl de vriendinnetjes werden opgehaald en ik met de moeders stond te praten (en de meiden aanspoorden om de kamer op te ruimen) kwam Papa’s Liefste thuis en ging al vast aan tafel zitten. Toen ik iedereen had uitgezwaaid, bleek hij alles te hebben op gegeten…. Hij dacht dat ik al meegegeten had #fail. 
Gelukkig heb ik recent een proefpakket gewonnen met 9 smaken Quaker Cruesli. Daarom besloot ik maar een bakje yoghurt met cruesli te nemen als avondeten.
IMG_7001 IMG_7005 IMG_7004

Papa’s Liefste moest de avond weg, dus nestelde ik me op de bank en keek met een oog naar NED-SWE en met het andere oog naar OITNB.
Afgelopen vrijdag had ik de fiets van Grote Zus verplaatst, maar daarbij de standaard (zo eentje onder je achterwiel) op mijn voet geplaatst. Naast een schaafwond, was mijn voet ook wel dik geworden, maar deze had ik meteen gekoeld. Toen ik vandaag mijn schoenen uit trok, was mijn voet in eens helemaal blauw! Mss kwam dat omdat ik vandaag dichte schoenen met een hak had gedragen Extra blij dat ik toch niet helemaal naar Rotterdam was gegaan. Benieuwd hoe mijn voet er dan uit had gezien.
En o ja, de slakken zijn nog niet weg en komen nu ook zelfs binnen, brrr

Donderdag 23 juni 2016
Het was weer een nat dagje, met een warm zonnetje in de middag. Al met al maakte dat een erg benauwde dag. Gelukkig hadden we ijs in de diepvries!
Ik kwam er achter dat Grote Zus haar gymschoenen te klein waren geworden, dus besloten we in de stad een paar nieuwe te halen. Er bleek ook SALE te zijn en tja, dan kom je opeens met 6 paar nieuwe schoenen thuis (voor maar €42,-)
We hadden ook nog een speciale loge deze week. Borre van de PeuterPlus groep sliep bij Kleine Zus deze week. Borre had een koffertje meegenomen met voorleesboekjes. Deze werden uiteraard elke avond voorgelezen.
IMG_7019 IMG_7030 IMG_7031

Vrijdag 24 juni 2016
Na een dag werk maakt ik wederom een lekkere maaltijd voor mijn gezin klaar, zonder zelf mee te eten. Deze week zijn de Lakenfeesten en dat betekent op vrijdag de Peurbakkentocht en daarna eten bij Leiden Culinair. Het weer was uitstekend en samen met wat vriendinnen gingen we daarom de stad in. Na aantal boten te hebben bewonderd. Dit jaar bestond Leiden Culinair en daarom hadden ze een heus reuzenrad opgebouwd. Een van mijn vriendinnen had kaartjes daarvoor gekregen en bij het instappen bleek dat we er ook nog een lekker drankje bij kregen. Het blijft altijd bijzonder om je eigen stad vanuit de hoogte te zien.
p IMG_7050[1] IMG_7066[1]

Ter afsluiting besloten we ook nog een kijkje te gaan nemen bij De Buurt. Een nieuw project naast het station. Daar ligt deze zomer een bouwterrein braak. Ze hebben daarom er tijdelijk een klein dorp opgezet van zeecontainers. Er is eten, drinken, winkels, muziek en nog veel meer andere evenementen de hele zomer. Het was er reuze gezellig, dus daar zal ik deze zomer nog wel een paar keer naar toe gaan.

Zaterdag 25 juni 2016
Nu de zomervakantie inzicht begint te komen, komen andere lessen ook aan hun einde. Zo hadden we vandaag de laatste balletlessen van het seizoen. Onverwachts was de les van Kleine Zus een kijkles. Daar ging ons koffiemomentje op de zaterdagochtend ;). Het is schattig om te zien hoe ze achter de juf aan huppelt en de danspasjes bij de liedjes kent. Na de zomer zal ze opnieuw lessen gaan volgen.

IMG_7069[1]’s Avonds verraste Papa’s Liefste mij met een etentje. Hij wist een leuk restaurant, waar hij me eigenlijk met moederdag al mee naar toe had willen nemen. Omdat we toen op de Sprookjescamping ging het niet door. Daarom nu een herkansing en ook een beetje een goedmakertje voor de maaltijd van woensdag. We gingen naar het Zalmhuis in Rotterdam. Een mooi, oud gebouw, tussen de nieuwbouw van Rotterdam, aan de voet van de Brienenoordbrug. We hebben er heerlijk en gezellig gegeten. IMG_7093Nog een leuke hoogtepuntje deze week was dat ik de 400e volger op Instagram, de 150e volger op Facebool en de 275e volger op mijn Twitter account mocht begroeten! Hoe leuk is dat! Welkom iedereen en super natuurlijk dat je me volgt.

Wat was jouw hoogtepunt deze week?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.