Nieuw jaar, nieuwe start. Meer balans in 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en daarbij horen goede voornemens. Niet één van mijn sterkste kanten, want ik ben nooit zo goed geweest in het stellen van doelen, laat staan om ze ook te halen. Toch ga ik mijn best doen om in 2020 een aantal dingen anders aan te pakken op een aantal punten, zodat ik voor meer balans kan zorgen in mijn leven.

Nieuw jaar, nieuwe start. Meer balans in 2020 
Shutterstock door gerasimov_foto_174

Deze eerste week van het nieuwe jaar heb ik even een kleine break genomen van mijn blog en social media. De afgelopen maanden heb ik erg hard gewerkt aan mijn blog. Iets wat ik met veel liefde doe, want mijn blog brengt veel leuke dingen in ons leven. Maar af en toe wordt het toch wel wat veel en is het goed om even wat gas terug te nemen. Mijn eerste goede voornemen voor 2020 is dan ook zeker om weer te gaan knallen op mijn blog en veel plezier er van te hebben.

Me, Myself & I

Selfcare; een woord dat ik in de laatste maanden van 2019 overal zag opduiken. Steeds meer moeders realiseren zich dat alleen maar klaarstaan voor anderen zijn tol kan eisen. Af en toe even iets voor jezelf doen of juist even helemaal niets, is geen schande. Juist zo laad je je eigen batterij weer een beetje op. Het is dus goed om jezelf zo nu en dan op nummer 1 te zetten.

Selfcare komt ook met Selflove. De campagne #Doeslief mag je ook best een beetje op jezelf betrekken. Wees lief voor jezelf, verwen jezelf af en toe en laat het ook toe dat een ander dat voor je doet. Eén van mijn voornemens is om vaker naar een schoonheidssalon te gaan, een massage te nemen of gewoon uren in de stoel van de kapper te zitten. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd alleen maar geld te kosten. Gewoon jezelf een uurtje opsluiten in de badkamer en lekker in bad gaan, kan natuurlijk ook. En die middag dat de kinderen lekker ergens anders spelen, mag je best op de bank doorbrengen met Netflix aan. De was en de vaat kan echt wel een keertje wachten.

Shutterstock door UfaBizPhoto
Shutterstock door UfaBizPhoto

Met de Selflove komt ook het algemene goede voornemen om gezonder te gaan leven. Door mijn hernia van het afgelopen jaar is het sporten er een beetje bij ingeschoten. Dat heb ik helaas ook teruggezien op de weegschaal.

Dit jaar wil ik graag weer terug naar het getal op de weegschaal voor de hernia. Ik ben het jaar begonnen met de uitdaging IkPas; een maand alcoholvrij. Niet een heel grote uitdaging, want ik ben een groot deel van 2019 ook alcoholvrij doorgekomen, maar dat was vanwege de pijnmedicatie die ik moest slikken. Nu doe ik het op eigen kracht. So Far So Good; er zijn steeds meer lekkere alcoholvrije biertjes te krijgen, ik heb ook alcoholvrije Gin in huis en er is zelfs een nieuwe alcoholvrije bar in Amsterdam afgelopen vrijdag geopend in Amsterdam: Bar 0.020.

Gezin, familie en vrienden

Iets wat vorig jaar ook weer heel belangrijk is gebleken, is mijn gezin, familie en vrienden. Toen ik de eerste paar maanden weinig mobiel was, stonden zij voor mij klaar. Vlak nadat ik weer op de been was, kreeg mijn vriend een hartinfarct, waarvoor hij gedotterd werd en een stent kreeg. Gelukkig was er geen paniek, maar het zette wel weer even alles in een ander licht. De afgelopen maanden is hij dus ook meer thuis geweest dan in de jaren daarvoor en dat gaf ons als gezin ook wat meer tijd samen, en dat is heel fijn.

Shutterstock door Michael Urmann
Shutterstock door Michael Urmann

Deze zomer zijn mijn vriend en ik 25 jaar samen. Dit zullen we dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. We plannen dan ook een mooie trip met z’n vieren naar Amerika. Iets waar we met z’n allen nu al naar uitkijken en veel voorpret aan beleven. Op de 50e Vakantiebeurs over 2 weken hoop ik nog een paar goede tips en hotspots te ontdekken. (Heb je al gezien dat ik kaarten voor de Vakantiebeurs mag weggeven? Klik hier).

Werk

Op het gebied van werken zal er in 2020 ook het een en ander gaan veranderen. Mogelijk weten jullie dat ik naast mijn blog ook een parttime baan heb, als diëtist. De afgelopen 4 jaar mocht ik onderdeel zijn van een onderzoeksteam in het ziekenhuis. Een bijzonder uitstapje na 12,5 jaar werken in een verpleeghuis. Afgelopen maand is het verzamelen van alle data afgerond. Deze zal nu worden geanalyseerd en hopelijk horen we over een aantal maanden de uitslag.

Waar een deur dichtgaat, gaan er vaak ook weer een paar open. Zo ben ik ondertussen ook gestart als opleidingscoördinator voor een opleiding van Specialisten Ouderengeneeskunde. Een mooie uitdaging, omdat de invulling vrij open ligt en aan ons is om in te vullen.

Shutterstock door Iconic Bestiary
Shutterstock door Iconic Bestiary

Daarnaast zal ik ook weer meer uren gaan werken in het verpleeghuis. Naast de poli op vrijdag, ga ik een dag werken op 2 nieuwe locaties. Best wel spannend, maar ik kijk er ook zeker naar uit.

Tot slot staat er ligt er ook een nieuw studie op mij te wachten; Voeding en Medicatie. Een leergang met veel thuisstudie en een aantal studiedagen. Ik ben zeker toe aan een nieuwe uitdaging, maar het is lang geleden dat ik met mijn neus in de studieboeken zat.

Balans in 2020

Naast alle goede en leuke voornemens voor 2020, heb ik eigenlijk maar eentje die het allerbelangrijkste is; het vinden van de juiste balans tussen mijzelf, mijn gezin, vrienden, familie en alles dat werkgerelateerd is. Een voornemen dat ik mezelf al jaren voorneem, maar toch maar niet wil lukken. Daarom ligt er nu op mijn nachtkastje het boek Brain Balance van Charlotte Labee ligt. In 6 stappen en 60 dagen neemt ze je mee in de wereld van het brein. Zij heeft een Golden Growth Model ontwikkeld dat je helpt meer van het brein te weten te komen. Hoe voorkom je terug te vallen in oude gewoonten en kun jij jouw dromen en doelen realiseren! Dat klinkt mij als muziek in de oren. Uiteraard zal ik over 60 dagen vertellen hoe de zaken er voor staan.

Maar naast alleen het lezen van dit boek, een maand alcoholvrij, sporten (afvallen), ben ik ook van plan om wat andere dingen te gaan proberen om meer balans te vinden in mijn leven. Wellicht acupunctuur, ritmische massage, een haptonoom en een coaching traject. 2020 wordt mijn jaar met een nieuwe balans!

Wat hoop jij te gaan bereiken in 2020?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Nieuw jaar, nieuwe start. Meer balans in 2020

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.