Interview Laura - LOVY

Interview met Laura van LOVY sieraden

Enige tijd gelden kwam ik in contact met Laura van het kindersieraden merk LOVY. In haar webshop vind je de mooiste kinder- en mamasieraden. Deze zijn niet alleen fijn om te dragen, maar hebben ook een bijzondere betekenis. Omdat ik graag jullie kennis wil laten maken met LOVY, stelde ik haar een aantal vragen over haarzelf en LOVY. Lees vandaag dit interview met Laura van LOVY.

Interview Laura - LOVY

Wie is Laura?

Ik ben 43 jaar, geboren en getogen Rotterdammer, maar ik woon al meer dan 15 jaar in Den Haag. Moeder van twee lieve dochters (14 en 9 jaar) en al 20 jaar samen met mijn man Gil. Ik ben online ondernemer, om alles wat ik op werkgebied doe even kort samen te vatten. Van het maken en ontwerpen van sieraden en het runnen van een webshop tot het schrijven van blogartikelen (en andere marketingactiviteiten) tot het adviseren van andere bloggers.

Laura - LOVY

Wat is LOVY?

LOVY luxe kindersieraden is mijn merk. De naam is een combinatie van ‘lucky’ en ‘lovely’. Ik wil namelijk dat mijn sieraden niet alleen mooi zijn, maar ook een bijzondere betekenis hebben voor degene die ze dragen. LOVY ben ik 9 jaar geleden gestart, met de verkoop van baby armbandjes. Mijn collectie is inmiddels uitgegroeid tot een complete lijn met kindersieraden voor alle leeftijden én bijpassende mama sieraden.

Werk of Hobby?

Vroeger noemde ik mijn bedrijf nog wel eens ‘een uit de
hand gelopen hobby’, maar daarmee zou het nu te kort doen vind ik. Ik ben echt zakelijk bezig om mijn bedrijf verder uit te breiden en daarbij zorgt LOVY ook echt voor mijn salaris. Hoewel het zeker mijn werk is, doe ik het zo graag dat ik me niet kan voorstellen om ooit nog voor een baas te werken.

Dat ik nu niet meer vanuit huis werk, maar in mijn eigen studio, geeft me wel meer gevoel dat ik naar mijn werk ga. Ik ben heel blij dat ik nu mijn eigen werkplek heb, dat geeft me meer focus en dingen lopen daardoor minder door elkaar heen.

Moeder of Kind?

Ik ben ooit met alleen baby armbandjes begonnen. Alle liefde voor zo’n klein schattig armbandje aan zo’n babypolsje. Maar in de loop der jaren kwamen er steeds meer vragen van klanten: voor grotere kindermaten, voor jongens, met namen erop en uiteindelijk ook mama sieraden. Echt kiezen kan ik dan ook niet. Maar qua schattigheid winnen de babysieraden met vlag en wimpel, maar bij de mamasieraden krijg ik weer de meest speciale verhalen van klanten te horen.

Simpel of ingewikkeld?

Mijn mantra is al jaren ‘less is more’. Dat geldt voor ontwerpen, voor inrichting, voor teksten, voor vormgeving, eigenlijk voor alles. Als je het simpel weet te houden komt je boodschap veel beter over. Ik vergelijk mijn sieraden ook wel eens met een gerecht van een goede kok: als je de beste ingrediënten gebruikt, hoef je het niet zo ingewikkeld te maken om tot een top eindresultaat te komen. Ik gebruik alleen echt zilver, zoetwaterparels, edelsteentjes en Swarovski kristallen.

Knus of Romantisch?

Hmmm, knus denk ik. Samen gezellig een spelletje doen of een film kijken heb ik meer mee dan kaarsjes aan en bloemblaadjes op het bed. Hoewel dat dan misschien weer mijn ouderwetse idee van romantisch is haha. En bij knus horen ook mijn dochters, dat maakt het extra gezellig.

Zilver of Goud?

Zilver! Ik vind het heerlijk om met echt zilver te werken. Het is duurzaam, heeft een mooie glans en is makkelijk te verwerken. Het is een vrij zacht edelmetaal en daarom kan ik er makkelijk letters en symbolen in stempelen. Dat doe ik met een hamer en een slagletterstempel. Zo sla ik de namen er stuk voor stuk met de hand in het zilveren bedeltje.

Voor gouden sieraden krijg ik ook veel aanvragen. Maar omdat ik liever niet met vergulde elementen werk (daarbij zit een dun laagje goud over een zilveren ondergrond) en de goudprijs momenteel erg hoog is, neem ik het niet op in mijn assortiment. Ik heb al een uitgebreide collectie genoeg 😉

Wat is je favoriete quote?

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.”

Dat is namelijk écht zo. Zeker sinds ik fulltime voor LOVY werk heb ik nooit het idee dat ik naar mijn werk ‘moet’. Ik wil graag en krijg er juist energie van. En doordat ik mijn tijden flexibel kan indelen heb ik ook nooit een schuldgevoel naar thuis of mijn klanten. Want het werk komt toch op tijd af, ook al is dat niet per se tussen 9 en 5, zoals bij een normale baan.

Dankjewel wel Laura, voor dit leuk interview. Met veel liefde draag ik zelf een van je zilveren mamasieraden met daaraan een bedeltje met de namen van mijn dochters en op de andere kant hun geboortedatum. Naast deze 2 bedels hangen er ook van beide hun geboorte steen aan. Regelmatig krijg ik daar leuke complimenten over. 

Draag jij een mamasieraad?

Spread the love

23 thoughts on “Interview met Laura van LOVY sieraden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.