Feelgood Challenge #1 | Trots op mezelf

Feelgood Challenge #1 | Trots op mezelf

Twee van mijn blogvriendinnetjes Merel (Lotus Writings) en Kimberly (Beebs & Moms) zijn deze week begonnen met een Feelgood Challenge. Samen bedachten een aantal uitdagingen, speciaal voor vrouwen om elkaar nu eens te steunen en een goed gevoel te geven. Het is namelijk ontzettend zonde dat we ons altijd zo druk maken over onzekerheden die vaak alleen in ons eigen hoofd zit. Deze week starten ze met de eerste opdracht; vertel waar jij zelf trots op bent. Omdat ik dit een mooi initiatief vind, neem ik deze challenge aan.

Feelgood Challenge #1 | Trots op mezelf

Het moederschap

Het eerste wat mij te binnenschiet, zijn mijn 2 dochters. Hoe trots ik ben op hoe zij het doen op school en hoe hard zij opgroeien in lieve meiden. Maar dat is juist niet de bedoeling van deze opdracht 😉 Ik ben trots op mijn eigen bijdrage daarin, op mijn rol als moeder. Een rol waarvan ik dacht dat niet mij niet heel goed zou passen. Vaak voel ik mij dan ook een Loedermoeder, omdat het beter kan (minder TV kijken, meer regelmaat en vaker naar buiten), ik meer geduld moet hebben en niet altijd de juiste beslissing maak. Maar het moederschap kwam zonder handleiding en vaak neem ik een beslissing op mijn eigen intuïtie. Ergens doe ik het goed, want het heeft er voor gezorgd dat mijn 2 meiden hele blije kinderen zijn, goed in hun vel zitten, een beetje verwend zijn, maar wel het woord NEE zeker kennen. Ik had nooit gedacht dat ik het moeder zijn, zo leuk zou vinden!

Mijn relatie

Het opvoeden van mijn kinderen doe ik gelukkig niet alleen. In een tijd waarin 1 op de 3 relaties in een scheiding eindig, ben ik best trots op mijn relatie met Papa’s Liefste. Wij zijn al 23 jaar samen, waarvan we er 21 samenwonen. In onze begintijd ben ik een jaar naar Australie gegaan en voor 4 maanden op stage in Ghana. Dit was niet altijd makkelijk, maar ik ben er trots op dat ik deze ruimte in onze relatie voor mezelf heb gecreëerd. Zo maakte we al vroeg de afspraak dat we in onze relatie ook alleen op avontuur kunnen gaan. Daarmee bedoel ik zeker niet dat we een open relatie hebben 😉 Wij zijn trouw aan elkaar, maar ook aan onszelf. Als er een uitdaging op ons pad komt, steunen we elkaar daarin en zoeken we samen maar de oplossing om het te laten werken. Ook al lijkt het gras soms ergens anders groener, de relatie die wij samen hebben is mij meer dan goud waard.

Mijn werk

Ik heb het geluk gehad dat ik al vrij snel wist dat ik dietist wilde worden. Niet omdat ik een passie heb met koken (al hoopte ik wel die te krijgen door de opleiding, maar helaas), maar omdat voeding in relatie met het lichaam mij fascineerde en ik graag met mensen wilde werken. Na mijn opleiding heb ik altijd gezegd dat ik graag mij wilde specialiseren en dat heb ik gedaan in de Ziekte van Huntington, een zeldzame neurologische ziekte, Hier valt nog veel over te leren en te ontdekken. Samen met het multidisciplinaire team werk ik daar met veel plezier aan mee en zo vind ik de uitdaging in mijn vak. Ik kom veel interessante mensen tegen en mag ik ook nog eens de wereld over reizen. 

Mijn blog 

Bijna 3 jaar geleden ben ik gestart met Mama’s Liefste. Nooit van te voren had ik kunnen bedenk dat deze ‘hobby‘ mij zoveel zou brengen. Bij mijn vrienden was ik altijd wel bekend als degene waar aan je kon vragen welke leuke dingen er in het weekend te doen waren of voor leuke cadeau/knutsel ideetjes. Een van mijn vriendinnen zei ooit dat ik een blog zou moeten beginnen. Wat mij tegenhield is dat ik last heb van dyslexie en ook op het gebied van spelling niet altijd het beste scoorde. Maar toch was het zaadje geplant en samen met wat hulp van Papa’s Liefste (ICT expert) werd Mama’s Liefste geboren. Ik hoopte dat veel oefening in het schrijven zou helpen in mijn spelling. Helaas lukt dat nog steeds niet altijd, maar ook dat heb ik zo leren accepteren van mezelf. 

Toen mijn eerste blogs online kwamen, vond ik dat dan ook best spannend. Overal las ik dat vooral moet blijven doorgaan en niet te snel opgeven, als je iets van je blog wilt maken. Ik had nooit gedacht dat ik de discipline zou hebben om dagelijks een stukje online te zetten. Maar dat ik dat nu al bijna 3 jaar lang doe, maakt mij erg trots! Ja bloggen kost mij veel tijd, maar het heeft mij zoveel meer gebracht. Ik ben zeer trots op mijn eigen werk (met mijn spelfouten), het spannende leven dat ik mijn gezin kan bieden (we doen zoveel leuk dingen samen) en alle nieuwe vriendinnen die ik erbij heb gekregen.

Mijn lichaam

Tja, dat is wellicht een wat moeilijke onderwerp voor mij, en heel veel andere vrouwen om daar trots op te zijn. Ik heb niet het maatje dat je misschien bij een dietist verwacht en mijn BMI valt niet in de groene zone. Maar toch ben ik blij (trots vind ik wel een moeilijk woord) met wie ik lichamelijk ben. Ik zou best willen (moeten) afvallen, maar ik ben daar niet zoveel mee bezig. Als er iets is wat ik geleerd ben ik mijn vak, is dat diëten vaak niet de gezondste levensstijl is (tenzij voor medische reden). Er zijn teveel goeroe’s die ons gek maken met hun rare combinaties over wat je wel en niet mag eten. Denk zelf na, je weet best wel wat gezond en niet gezond is. Teveel van iets is dat dus nooit. Ook ligt het niet aan alleen vet, koolhydraten of suiker. Eet met mate, geniet ervan, maar vooral accepteer wie je bent. Het getalletje op die weegschaal is maar een getal en geen graadmeter voor je geluk. Geluk zit in zoveel andere dingen, wees daar niet blind voor als je staart naar de weegschaal.

Mijzelf

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik over het algemeen heel trots ben op wie ik ben. Ook al zit ik mezelf wel eens dwars, maar mijn nuchtere kijk op het leven helpt mij daar vaak overheen. Ik zou een blog 3x zo lang kunnen schrijven over waar ik allemaal in faal, maar het is wel eens goed omdat een keertje weg te laten. Ik ben gezond, tevreden met mijn zijn, nog steeds verliefd om mijn vriend, heb schatten van kinderen, veel vrienden en werk waar ik mijn voldoening uithaal. En daar ga ik de weekend maar eens op proosten!

Feelgood Challenge – Doe je ook mee?

Wil je ook mee doen aan de Feelgood Challenge dan kan dat! Ga naar de Feelgood Challenge Facebookgroep  en wordt lid of volg de challange via hashtag #feelgood2018 op Facebook en Instagram. Post een eigen bijdrage en lees en reageer bij de andere lieve, mooie en geweldige vrouwen die meedoen.

Waar ben jij trots op jezelf?

Uitgelichte foto door Sergey Nivens / Shutterstock

Spread the love

3 thoughts on “Feelgood Challenge #1 | Trots op mezelf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.