Vandaag is de officiële eerste dag van de zomervakantie 2017 en trappen we meteen af eerste MamaChallenge 2017; Waterpret. Afgelopen woensdag mochten wij namelijk aanwezig zijn bij de opening van het nieuwe kinderzwemparadijs Playa in Duinrell. Een mooie nieuwe bad vol met glijbanen en waterpret voor de jongste zwemmers in de leeftijdscategorie van 0-12 jaar.

Waterpret in Playa Tikibad

In aanwezigheid van vele genodigden loste de directie van Duinrell samen met Charlie Aptroot, de waarnemend burgemeester van Wassenaar het ‘startschot’ en nam een grote groep kinderen het nieuwe overdekte kids waterpark ‘Playa’ in gebruik.

Opening Playa 2

Kids waterpark Playa

Afgelopen maart mocht ik al een kijkje komen nemen in Duinrell. Tijdens de perspresentatie werd de bouw van het nieuwe zwembad voor de jongste zwemmers (0-12 jr) feestelijke aangekondigd. We konden natuurlijk niet wachten om het in levende leven te mogen gaan zien. Afgelopen woensdag was het dan zover en mochten mijn dochters samen met heel veel andere kinderen ter gelegenheid van de opening als allereerste een duik nemen.

In het bijna 1.000 m² grote kids waterpark Playa van dit nieuwe gedeelte van het tropische glijbanenparadijs Tikibad, kunnen kinderen nu veel glijplezier beleven. Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er vier bijzondere glijbanen en een groot waterklimtoestel met een ‘tipping bucket’ (kantelende waterton). Voor de allerkleinste tot 4 jaar is er in Playa ook een nieuw, verwarmd speelbad, met een eigen glijbaan en verschillende watertoestellen.

Waterpark Tikibad

Door de uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen. Jaarlijks bezoeken 700.000 mensen dit vijfde grootste waterpark van Europa. H.R.J. Graaf Van Zuylen van Nijevelt, grondlegger van het waterpark, opende in 1984 het Tikibad. In de loop der jaren zijn er verschillende glijbanen en waterattracties toegevoegd met dit jaar als meest recente uitbreiding de driedubbele Cone glijbaan Triton en het kids waterpark Playa.

Playa

Wat vonden wij ervan?

Mijn kinderen zijn dol op zwemmen en nog meer van glijbanen. Zeker Kleine Zus kan tijdens een middagje zwemmen achter elkaar van de glijbaan glijden. Het nieuwe gedeelte van het Tikibad is een zeer goede verbetering. Voorheen was er een klein kinderbadje, de Lazy River, de haaienglijbaan en het golfbad en verder niet veel voor de jongste zwemmers. Hierdoor was het Tikibad meer een zwembad voor de oudere zwemmers die van spannende glijbanen houdt.

Playa

In het zwemgedeelte voor de kinderen van 4-12 jaar vindt je maar liefste 4 nieuwe glijbanen. Hiermee komt het aantal glijbanen in het Tikibad op maar liefst 16!

  • De Hurry Cone; deze cone glijbaan is de mini-versie van de stoere Triton. Zonder band glijd je door een enorme trechter.
  • Green Flash; In deze groene glijbaan maak je een scherpe bocht naar links.
  • Blue Stripe; deze blauwe glijbaan maak je een scherpe bocht naar rechts.
  • Rapid Run; Raas met z’n drieën naast elkaar van de glijbaan. Wie het eerst beneden is!

Playa 0-4 jaar

Via een trap kom je in het zwemgedeelte voor de allerkleinste. Het water is hier net wat warmer en er is voldoende ruimte voor ouders om aan de zijkant van het bad plaats te nemen. Er is een glijbaan en meerdere speeltoestellen waar water uitkomt. Wel moet ik eerlijk zeggen, dat ik het er een beetje donker vond. De kinderen hebben zich er wel uitstekend vermaakt en willen graag nog eens terug.  Erg leuk om te combineren met een dagje Duinrell of alleen als het een dag slecht weer is.

Mama Challenge 2017 Waterpret

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk  Zomerse OOTD
Me-time Recept ijs of recept fruitwater
Het regent! Pimp je tuin of pimp je balkon

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijf Top Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Welke waterpret ga jij deze vakantie beleven?

Spread the love

18 reacties op MamaChallenge #1 | Waterpret in Playa Tikibad

  1. Leuk! Vroeger kregen wij aan het begin van de vakantie een grote viskom en een hoop briefjes. Daarop mochten we dan schrijven wat we leuk vonden om eens te doen. De regel was wel dat het maar x aantal km rijden mocht zijn, het te doen was om last minute te vertrekken en mijn kleine zus ook mee kon. Als we dan niets te doen hadden op een vakantiedag trok mama gewoon een briefje uit de pot en daar gingen we dan! Zalige momenten beleefd op die manier als kind. Het is natuurlijk wel makkelijker met een mama die in het onderwijs werkt…

  2. Wat gaaf dat ze het tikibad zo hebben uitgebreid.ik heb er 3 zomers gewoond en gewerkt voor stichting JVA en de Kids waren altijd dol op het tikibad. Dit beloofd weer een geweldige zomer te worden. Leuk voor de challenge 😃

  3. Wat leuk! Ziet er ook erg mooi uit. Onze kindjes houden ook ontzettend van water maar zijn hier nog iets te klein voor… Helaas! We gaan zeker nog leuke dingen doen. Ik doe ook mee aan de mama challenge dus wie weet zie je dan voorbij komen wat wij gaan doen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.