Stijvolle Rookmelder voor op de kinderkamer

Flow Nidal rookmelders voor de stijlevolle kinderkamer

Het is belangrijk om je gezin in huis goed te beschermen en daarom is het belangrijk om te zorgen voor goede rookmelders. Nu zijn dit vaak niet de mooiste wanddecoraties, maar daar is nu verandering gekomen. De Nidal Rookmelder van Flow Amsterdam zijn een schattig vogelhuisjes, die op elke kinderkamer een mooi plekje verdiend.

Flow Nidal Stijvolle Rookmelder voor op de kinderkamer

Er bestonden al de hele leuke Flow Smoke Detectors in de vorm van een lieve uiltjes Rosie en Mr. Owl en het aapje Gustaf. Maar voor de strak gestylde kinderkamers was er nog geen mooi rookmelder te vinden. Nu komt het hippe Nederlands merk Flow Amsterdam met de Nidal rookmelder. De ontwerpen zijn kleine vogelhuisjes met een wit of hout dakje.

Optische rookmelders

De Flow Rookmelder is een optische rookmelder. Optische rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor het vroegtijdig ontdekken van smeulend vuur en dichte rook. Een luid alarmsignaal klinkt zodra er rook wordt gedetecteerd.  Het is duidelijk te zien dat de rookmelder werkt door knipperen van een roe lichtsignaal één keer per minuut. Door het indrukken van de knop valt de rookmelder eenvoudig te testen. Als de batterij niet werkt of bijna leeg is zal er een herhalend noodsein (“piep”) klinken, in dit geval knippert het rode lichtsignaal ongeveer één keer per 30 seconden. De batterijen zijn eenvoudig te vervangen.

De rookmelders werken op een 9Volt batterij, deze wordt meegeleverd in de verpakking. Onder normale omstandigheden is de levensduur van de batterij 1 jaar. Indien de rookmelder dit aangeeft dient de batterij te worden vervangen.

Goed om te weten 

 • Geschikt voor wandmontage
 • Eenvoudig te monteren met bijgeleverde tape of 2 schroeven en pluggen
 • 9V batterij wordt meegeleverd
 • Geluidsniveau is 85 dB
 • Testknop om alarm te controleren
 • Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm voor rookmelders (EN14604) en is gecertificeerd door een bij Europese wet aangewezen instantie.
 • Garantie voor 2 jaar

In de doos vind je

 • de Flow Nidal rookmelder
 • 9V Batterij
 • Tape en 2 schroeven en pluggen voor bevestiging aan muur en plafond
 • Handleiding in meerdere talen

Onze bevinding van de Flow Nidal

De rookmelder is erg mooi en strak ontworpen en dus zeker een eye-catcher aan de muur. Alle spullen om hem op te hangen zijn bijgeleverd, dus hij hangt in no-time. Door de bijgeleverde tape, hoefde we niet te boren. Wil je dat hij wat steviger hangt, dan kan dat natuurlijk wel.

Flow Nidal

We hebben hem in de gang gehangen, tussen de kamers van de meiden. Dit hebben we wel gedaan ivm
het knipperende lampje. Daarmee kun je goed zien of de rookmelder het doet en de batterij niet leeg is. Het lampje zit leuk verborgen in het vogel gaatje, maar ik was toch bang dat ze het op hun kamer storend zouden vinden in de nacht.

Het vogelstokje is de knop waarmee je de rookmelder aanzet en mee kunt controleren of hij het doet. Ik kan je verzekeren dat je dat zeker goed kan horen.

De handleiding is kort en erg duidelijk, daar hou ik van. Naast dat je uitleg krijgt over hoe de rookmelder werkt, staat er ook een mooie beschrijving bij waar je het beste de rookmelder in huis kunt ophangen.

Adviesverkoopprijs:
Nidal Wood: €34,95
Nidal White: €29,95

Flow Amsterdam

Flow Amsterdam is een Amsterdams designlabel, zij bieden een complete lijn met creatieve rookmelders, maar ook hele leuke nachtlampjes. Zij maken de leukste producten voor op de kinderkamers, waar je echt blij van wordt.

Hebben jullie rookmelders
op de kamers van jullie kinderen hangen?

Spread the love

17 thoughts on “Flow Nidal rookmelders voor de stijlevolle kinderkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.