incontinentiemateriaal

Luier tot inlegger; incontinentiemateriaal voor elke leeftijd

Wanneer je last hebt van incontinentie kan dat vervelend zijn. Voor incontinentie hoef je jezelf absoluut niet te schamen. Het is heel normaal en komt voor in alle leeftijdsgroepen. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar die je kunt aanschaffen en gebruiken wanneer je last hebt van incontinentie. Deze zijn er voor elke leeftijdscategorie. Denk bijvoorbeeld aan luiers voor volwassenen of verschillende soorten inleggers voor zowel mannen als vrouwen. In dit artikel gaan we het hebben over wat incontinentiemateriaal is, over een luier voor baby’s en volwassenen en over de verschillende soorten incontinentiematerialen voor verschillende leeftijden, zoals een luier en inleggers.

Wat is incontinentiemateriaal?

Incontinentiemateriaal zijn producten die speciaal gemaakt zijn voor het opvangen en opnemen van urine en ontlasting. Wanneer je hier last van hebt, dan hoef je jezelf er absoluut niet voor te schamen. Dit is heel normaal en dit komt voor in alle leeftijdscategorieën. Je kunt gebruikmaken van verschillende soorten incontinentiemateriaal. Dit is absorberend materiaal wat vaak bestaat uit watten die absorberende korrels bevatten.

Luiers voor baby’s en volwassenen

Vaak denken we bij luiers aan baby’s. Deze zijn voor het opnemen van urine en ontlasting. Echter hebben niet alleen baby’s last van incontinentie, maar dit kan ook voorkomen bij kinderen, volwassenen en ouderen. Speciaal voor volwassenen zijn er andere soorten ontworpen.

Verschillende soorten incontinentiemateriaal

Er zijn verschillende soorten die je kunt gebruiken, zo zijn er inleggers of luiers voor baby’s en volwassenen. Vaak is er ook nog een onderscheid dat wordt gemaakt voor mannen en vrouwen. Daarnaast heb je ook nog een incontinentiebroekje genaamd de pants en een heupbandsysteem genaamd de flex. We zullen ze hieronder verder toelichten.

Incontinentiebroekje

Dit is een broekje dat je kunt vergelijken met een luier voor volwassenen of een dikke onderbroek. Ze worden ook wel pants genoemd. Je kunt er gemakkelijk in- en uitstappen. Het is een duurdere soort, maar deze brengt daarom ook vele voordelen met zich mee. Het zit erg comfortabel, waardoor je nauwelijks merkt dat je er één aan hebt. Het voelt erg fris aan en na gebruik kun je ze makkelijk afscheuren en weggooien. Deze broekjes zijn er zowel voor mannen als vrouwen.

De flex

Dit is een slip of broekje dat vooral veel gebruikt wordt in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Door het design van dit heupbandsysteem kunnen verplegers en verpleegsters gemakkelijk de mensen verschonen. Het is echter wel genoodzaakt dat je je handen nog goed kunt gebruiken om de band vast te zetten. Dit kost enige kracht. Het heeft een goede absorberende werking, waardoor het voor de meeste incontinentie gebruikt kan worden.

Inleggers

Dit absorberend materiaal dat je vaak terugziet in stroken. Je kunt het gebruiken voor in goed aansluitende onderbroeken. Het lijkt vaak op een inlegkruisje, maar dat is het absoluut niet. De grootste inleggers kunnen vaak tot wel 3 liter urine opnemen. Een inlegger is dus echt speciaal ontworpen voor het opnemen van vocht. Het vocht wordt vervolgens omgezet in een gel, waardoor het vocht niet kan ontsnappen. De inleggers zijn er voor zowel mannen als vrouwen.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.