babyfoon oplader

De babyfoonoplader, een uitvinding waar geen ouder zonder kan

De babyfoon is een van die uitvindingen waar veel ouders dankbaar voor zijn. Hij kwam wel pas na de eerste luier, de eerste kinderwagen en de eerste speenfles, maar wel voor je eerste mobieltje! De babyfoon is het contact tussen jou en je kindje als je niet in dezelfde ruimte bent en zo komt heel wat tijd vrij om klusjes te verzetten met de baby op de achtergrond. Maar zonder de juiste babyfoonoplader, doet hij niets. Daarom is het ook aan te raden om altijd een extra babyfoonoplader in huis te hebben.

Het ontstaan van de babyfoon

Het was de radio die in de jaren ’20 de basis legde voor het eerste babymonitorsysteem, waarmee je je baby op afstand kon horen. Helaas was deze uitvinding het gevolg van onaangenaam incident, namelijk een babykidnapping in 1932. Om dergelijke misdrijven te voorkomen werd volop geëxperimenteerd en werd de eerste babyfoon in 1937 geboren en wereldwijd uitgebracht en verkocht door diverse merken zoals bijvoorbeeld Alecto.

De babyfoontechnologie, simpel uitgelegd

Het basisprincipe van de werking is eenvoudig. Je legt je baby in zijn bedje, met toestel A. En toestel B neem je mee en plaatst het in de kamer waar jij vertoeft. Dit kan ook buiten zijn, zolang je maar binnen het bereik van toestel A blijft. Zo kun je de geluiden of gehuil van je baby horen en hoef je niet met je oor aan de slaapkamerdeur te liggen.

De technologieën en types zijn qua assortiment daarentegen wel enorm gegroeid: van de traditionele audiobabyfoons, tot babyfoons met ingebouwde camera’s, appjes voor je smartphone en met bewegingssensoren… vaak is niks te veel voor babylief, maar… alles kan alleen maar prima werken met de juiste en werkende babyfoonoplader.

De babyfoonoplader

Een babyfoon moet worden voorzien van stroom. Het toestel dat bij de baby blijft zit vaak met een snoer direct aangesloten in een stopcontact. Het losse toestel werkt op een accu, maar moet zo nu en dan ook opgeladen worden. De babyfoonoplader is een noodzaak om het toestel te laten werken. Helaas kan deze ook stuk gaan. Terwijl je voor je mobieltje soms nog eens geluk kan hebben dat op je werk een kabel kan lenen, is dit voor een babyfoon vast moeilijker. Gelukkig bestel je makkelijk online een nieuwe of eentje extra. Want een extra Luvion oplader is een kleinood op reis en stop je zo bij je in de luiertas.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.