Babyshower

5 tips voor het organiseren van een babyshower

Babyshowers worden steeds populairder in Nederland. Het feestje lijkt afgelopen jaren vaste prik te worden in de zwangerschap van een vrouw. Het is hét moment om met je dierbare (vrouwelijke) familieleden en vriendinnen de komst van de kleine te vieren. Ben jij de gelukkige die de babyshower mag gaan organiseren? Dan heb ik hier 5 handige tips voor het organiseren van een babyshower voor je.

1. Zet de wens van de aanstaande moeder centraal

Een babyshower draait om de aanstaande moeder en de komst van de baby, zorg dat je op de hoogte bent van wat haar wens is voor een eventuele babyshower. Je kan vroeg in de zwangerschap al onopvallend polsen wat haar idee hierbij is en wat ze zoal leuk vindt. Zowel qua gastenlijst als activiteiten en invulling van de dag. Wil ze bijvoorbeeld leuke babyshower spelletjes spelen of juist een workshop doen? Met de invulling van de dag kun je alle kanten op en dat maakt het zo leuk om er één te organiseren!

2. Kies een babyshowerthema

De dag krijgt een extra feestelijk tintje met een babyshowerthema! Laat het thema terugkomen in verschillende elementen (denk aan de uitnodigingen, maar ook in de decoratie en eventueel jullie dresscode), voor een extra mooi effect op de dag zelf én natuurlijk de foto’s!

3. Ga voor een memorabel cadeau

Zo’n bijzondere dag maak je niet vaak mee! Met een tastbare herinnering ga je hoe dan ook scoren. Denk aan een photobooth voor speciaal babyshowerboek. Zo houd je foto’s aan de dag over en kunnen jullie als gasten jullie voorspellingen en wensen noteren voor de aanstaande ouders. Ook een origineel idee is om tijdens de babyshower een Zwangerschapsbeeldje te laten maken van de moeder-to-be. De mooiste cadeaus zijn onbetaalbaar en dat geldt voor beide opties!

4. Betrek je gasten bij de organisatie

Betrek de gasten tot een bepaalde hoogte bij de organisatie. Zet voor het overzicht grote lijnen met een select groepje uit, maar hulp kan in onverwachte hoek zitten. Denk aan iemand die korte lijntjes heeft met een toffe locatie of een mooi servies thuis heeft. Iemand die supermooie taarten kan maken of creatieve ideeën heeft over de activiteiten van de dag. Niet iedereen hoeft mee te helpen, maar geef iedereen de ruimte om dit te doen voor zover het mogelijk is.

5. Let op ieders dieetwensen voor de hapjes

Bij een babyshower horen heerlijke hapjes! Wel zo fijn als iedereen ervan kan proeven. Een klein, maar wel heel belangrijk detail is om dieetwensen in te winnen en hier de menukaart op aan te passen. Zo zorg je ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Deze tips zijn gegeven door Jorinde van Babyshower Guide. Op deze site vind je de leukste inspiratie, handige planningtips en tools om van jullie babyshower een onvergetelijke dag te maken!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.