Bescherm je kind tegen de zon met Dooky Cover

Bescherm je kind tegen de zon met Dooky Cover

Hoera, de zon is nu echt in aantocht! Lekker genieten van de warme stralen, maar dat betekent ook dat je moet zorgen voor een goede bescherming. Niet alleen voor jezelf, maar helemaal voor je baby. Dit kan heel goed met een Dooky Cover over de kinderwagen. Mijn zus was wat sceptisch hierover, maar wilde het toch wel proberen. Hier haar bevindingen en ik mag er ook eentje weggeven.

Bescherm je kind tegen de zon met Dooky Cover

Het weer neemt gelukkig een positieve wending en we kunnen weer meer naar buiten. Zeker als je net bevallen bent en lekker met je kindje naar buiten wilt. Maar zeker bij heel jonge kinderen moet je wel extra voorzichtig zijn met de schadelijke zonnestralen en de hitte. Zeker in de kinderwagen kan de temperatuur makkelijk oplopen. Een goede oplossing is natuurlijk de kinderwagen niet in de zon te zetten en de schaduw op te zoeken. Maar ook kan het helpen om een Dooky Cover over de kinderwagen te spannen. Mijn zus was daar nog niet zo van overtuigd.

Waarschuwing!

Enige tijd geleden werden ouders gewaarschuwd voor het gevaar van een hydrofiele doeken over de kinderwagen. Veel ouders doen dit om hun kindje in de wagen te beschermen. Helaas is gebleken uit onderzoek de temperatuur in de kinderwagen juist oploopt, tot maar liefst 8 graden!

Bron Stichting Veilig Kind

Toen ik mijn zus vertelde over Dooky was ze in eerste instantie niet heel erg enthousiast omdat ze natuurlijk ook gehoord had over het gevaar van een doek over de kinderwagen. Maar toen ik haar het bovenstaande overzichtje liet zien, was ze om. Uit dit onderzoek komt namelijk dat de beste bescherming van je kindje in de kinderwagen een parasol of een Dooky Cover is. Het nadeel van de parasol is dat je hem steeds moet bijstellen en hij is ook lastig mee te nemen als je hem niet nodig hebt 😉

Dooky Cover

Dooky lijkt op een gewone cover met handige haakjes om aan de kap van je kinderwagen vast te maken. Maar niets is minder waar. De cover is gemaakt van 100% katoen en daardoor ademend, zodat je oververhitting van je kindje kunt voorkomen. Met een beschermingsfactor van UPF40+ filtert deze doek meer dan 95% van de schadelijke UVA- en UVB-stralen. De stof is gelukkig ook makkelijk te wassen. Met de kunststofringen is de cover snel te bevestigen op alle merken reiswiegjes, autostoeltjes groep 0+, kinderwagens en buggy’s. Maar ook gemakkelijk in elke gewenste hoogte te verstellen. Dooky biedt zo bescherming tegen zon, regen, wind, sneeuw en licht. Maar ook tegen nieuwsgierige mensen die in de kinderwagen willen kijken. De baby krijgt zo toch wat meer rust en minder prikkels.

Conclusie van mijn zus

Zoals ik al zei, was ze na het zien van de resultaten van het onderzoek om en bereidt om een Dooky te proberen. Ze koos voor de witte cover met zilveren sterren. En inderdaad was hij snel gekoppeld aan de kap van haar kinderwagen. Aan het einde van de doek zitten ook handige touwtjes waarmee je de doek kan vastmaken aan de duwstang van de kinderwagen. Zo kun je de kinderwagen helemaal afschermen tegen de zon.

Een opmerking was nog wel dat ze deze cover eigenlijk niet nodig had, want de zonnekap van haar kinderwagen heeft nog een extra stand, waardoor ze de kinderwagen dus ook kan afsluiten. Maar uit het onderzoek kwam ook naar voren dat bij wanneer je de ingebouwde zonnekap helemaal sluit, de temperatuur in de wagen ook nog met ruim 10 graden kan stijgen! Dit haalde haar dan toch helemaal over de streep en gaat ze nu niet meer zonder de staat op.

Winactie Dooky Cover is gesloten

Kun jij ook wel een goede bescherming gebruiken tijdens de zomer voor je kindje? Doe dan mee, want ik mag ook een Dooky Cover naar keuze weggeven.

De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

27 thoughts on “Bescherm je kind tegen de zon met Dooky Cover

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.