3 voordelen van een bad voor het slapen gaan bij je kindje

3 voordelen van een badritueel voor het slapen bij je kindje

’s Avonds voor het slapen gaan je kindje in bad doen, heeft zo zijn voordelen. Niet alleen leg jij je kindje lekker schoon in zijn of haar bedje, maar een badritueel zorgt ook voor ontspanning, diepe slaap en herstel. Dit zijn de 3 grote voordelen van je kindje voor het slapen in bad doen.

3 voordelen van een badritueel voor het slapen gaan bij je kindje

1. Ontspanning

Na een drukke dag vol met nieuwe indrukken en prikkels is het goed om voor het slapen lekker te ontspannen. Daarbij helpt een badritueel voor het slapen heel goed. Daarnaast helpt een warm bad ook om de bloedsomloop te stimuleren. Wanneer je natuurlijke oliën gebruikt tijdens het badderen, helpt dit ook bij het ontspannen en het heeft een positieve werking op de luchtwegen.

Wanneer jij je kindje afdroogt na het badderen, kun je hem ook een babymassage geven. Dit helpt extra om te ontspannen.

2. Diepe slaap

De juiste lichaamstemperatuur zorgt voor een goede nachtrust. De productie van melatonine (het slaaphormoon) komt op gang als de lichaamstemperatuur ’s nachts daalt. Op het moment dat jouw kind in bad gaat, wordt het lichaam opgewarmd. Wanneer jouw kind weer uit bad komt, zal de lichaamstemperatuur in een snel tempo afkoelen. Door het dalen van de temperatuur en daardoor de stimulatie om melatonine aan te maken is jouw kind na het badritueel klaar voor een goede nachtrust.

3. Herstel

Wanneer je kleintje in de groei is, wil je graag dat zij zich optimaal ontwikkelt. Daarbij speelt een goede nachtrust een belangrijke rol. Wanneer je kindje in diepe slaap is, zullen beschadigde cellen herstellen en worden gebeurtenissen in het brein verwerkt. Om te zorgen dat jouw kind in een diepe slaap komt kan een vast badritueel en het warme water voor het slapen gaan daar heel erg bij helpen.

Als jouw kind wat ouder is en veel sport of last heeft van stijve of pijnlijke spieren, zal de warmte van het badwater erbij helpen om de spieren te laten ontspannen en daarmee de klachten te verminderen. Magnesiumolie draagt bij aan het ontspannen van de spieren. De olie kan aan het water worden toegevoegd en wordt door de huid opgenomen.

Help geen bad?!

Iedere ouder wil zijn kind zo ontspannen mogelijk laten slapen, nachtrust is enorm belangrijk. Maar wat als je geen bad hebt in je badkamer? Gelukkig bestaan er tegenwoordig zogeheten zitbaden. Deze kun je in de douche zetten en vullen met warm water. Uiteraard is het niet hetzelfde als een échte, maar het komt wel in de buurt!


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “3 voordelen van een badritueel voor het slapen bij je kindje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.