Tips voor het kopen van een nieuwe staafmixer

3 vragen die je jezelf moet stellen als je een staafmixer wilt kopen

Of je nou thuis lekker gezellig wilt koken, of een professionele kok bent, een stukje keukengereedschap dat uiteraard niet mag missen, is een staafmixer. Als je snel je eten gepureerd wilt hebben, kan dit stukje keukengereedschap dit gemakkelijk doen zonder er veel werk aan te hebben. De werking is vrij eenvoudig, met de ingebouwde mesjes die ronddraaien wordt het eten goed gepureerd. Maar waar moet je nou opletten bij het kopen van dit handige stukje keukengereedschap? Hieronder een paar tips, en waar je goed op moet letten als je van plan bent er eentje te kopen.

3 vragen die je jezelf moet stellen als je een staafmixer wilt kopen

Waar ga je de staafmixer voor gebruiken?

Het eerste wat je moet doen, is bedenken waar je de staafmixer voor wilt gebruiken. Want je hebt veel verschillende types, en het vermogen kan ook nog wel eens verschillen. Voor wat harder, en grover voedsel heb je altijd wat meer vermogen nodig. En voor het wat zachtere voedsel, is minder vermogen prima. Als je voor meerdere functionaliteiten kiest, wordt geadviseerd om minimaal 500 watt te gebruiken. Maar het is eigenlijk altijd wel mogelijk om de snelheid aan te passen, zodat je de gewenste snelheid kan gebruiken.

Zijn er meerdere functies mogelijk?

Je kunt kiezen voor de simpele staafmixer, maar je kan er ook voor één kiezen met meerdere functies. Wat het voordeel is van meerdere functies, is dat je niet alleen kan pureren maar je kan ook roeren, hakken, snijden, en versnipperen, noem het maar op. Doordat er meerdere functies op zitten, kan je eigenlijk van alles bereiden met dit stukje keukengereedschap.

Lees ook: Het ideale campinggerecht Shakshuka

Hoe gaat het schoonmaken in zijn werking?

Het is heerlijk om eten klaar te maken en je familie zien genieten van wat jij hebt klaargemaakt. Het enige nadeel is het opruimen en schoonmaken. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je er ook voor kiezen om een staafmixer met een afneembare voet te kiezen. Het voordeel hiervan is, dat het schoonmaken simpel en efficiënt is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het ijzer zal roesten, want de mesjes zijn altijd van rvs. waardoor het niet zal roesten.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “3 vragen die je jezelf moet stellen als je een staafmixer wilt kopen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.