Eerste hulp bij droge slijmvliezen

Eerste hulp bij droge slijmvliezen; hoe te voorkomen

Heb jij vaak last van droge slijmvliezen? Waarschijnlijk levert een kleine zoektocht op internet de volgende combinatie aan zoekresultaten op: “droge slijmvliezen overgang“. Dat is lang niet zo gek. Het is immers een probleem dat zich vaak voordoet tijdens de menopauze. Toch hoef je geen vrouw op leeftijd te zijn om met dit probleem in aanraking te komen. Maar wat je natuurlijk eigenlijk wilt weten is; “hoe voorkom ik dit vervelende kwaaltje?”.

Eerste hulp bij droge slijmvliezen

Vitamine A

Er zijn tal van oorzaken die een belangrijke rol spelen bij droge slijmvliezen. Droge lucht, erfelijkheid en het ouder worden. Toch is de voornaamste reden vitamine A. Slijmvliezen dienen immers vochtig te zijn om optimaal te kunnen werken. Vitamine A zorgt er voor dat deze vochtigheid op peil gehouden wordt. Ze stimuleert de productie van slijmvlies waardoor deze zijn vochtigheid behoudt. Het uitdrogen kan zorgen voor heel wat ongemakken zoals droge mond, droge ogen of een droge vagina.

Tips & Tricks bij droge slijmvliezen

In eerste instantie is het noodzakelijk voldoende vitamine A te halen uit je voedselopname. Je vindt deze vitamine vooral terug in dierlijke producten als vlees, vis, kaas en eieren. Algemeen aangenomen is het van belang een gezonde levensstijl te hanteren om je vitamines op peil te houden. Drink dus voldoende water, eet groenten en fruit en vermijdt schadelijke factoren als roken en stress. Voor jij je gaat vergrijpen aan medicinale toepassingen, kun je ook de hulp inroepen van de homeopathische geneeskunde.

Duindoornbes voor droge slijmvliezen

Duindoornbes staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Naast hart- en vaatziekten, bloedarmoede en tal van anderen, is het ook het middel bij uitstek om droge slijmvliezen tegen te gaan. De bes heeft zowel een uitwendig als inwendig gebruik. Ga zelf aan de slag met het verwerken van deze bes in een heerlijk sausje of maak je eigen huidcrème. Toch liever kant-en-klaar? Wellvita.nl biedt een uitgebreid assortiment aan homeopathische geneesmiddelen.

Vaginale droogte

Niks zo vervelend voor een vrouw als vaginale droogte. Ook dit kan voortkomen uit droge slijmvliezen van de vagina. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van enkele handige tips. Was je vagina enkel met lauw water en vermijdt producten als zeep en inwendige douches. Wees niet bang om je partner te informeren en maak gebruik van glijmiddel om pijn en droogte te voorkomen.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.