Zo gebruik je een tondeuse

Zo gebruik je een tondeuse

Ben je op zoek naar een goedkope en handige manier om je haar thuis te trimmen? Dan is een tondeuse een goed hulpmiddel voor jou! Een tondeuse is namelijk een goede investering voor iedereen die graag tijd en geld wil besparen op de kapper. Naast het trimmen van je haar, kan het ook worden gebruikt om je baard onder controle te houden. In dit artikel vertellen we je er graag alles over!

Stap 1: Bereid je goed voor

Een goed begin is het halve werk, dus zorg ervoor dat je haar schoon en droog is. Was je haar met goldwell en droog het vervolgens goed af met een handdoek. Nat haar kan ervoor zorgen dat het scheren moeilijker gaat en dat de tondeuse vast kan lopen. Ook is het verstandig om naast de tondeuse, de juiste scheeraccessoires te gebruiken. Denk hierbij aan kammen, opzetstukken en zorg ervoor dat je ze op de juiste manier vastklikt.

Stap 2: De juiste scheerinstelling van de tondeuse

Voordat je begint met scheren, is het belangrijk om de juiste scheerinstelling te kiezen die past bij de gewenste lengte. Het zou zonde zijn als je het net te kort scheert. De meeste tondeuses worden geleverd met diverse opzetstukken – vaak van 2 mm tot 20 mm. Begin eerst met een hogere instelling en ga langzaam naar beneden toe totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. Uiteindelijk kun je de tondeuse gebruiken om zo de contouren te trimmen.

Stap 3: Start met scheren

Wanneer je tevreden bent met de scheerinstelling, dan kun je van start met scheren. Begin hierbij altijd bij de nek en werk omhoog naar de bovenkant. Houd hierbij de tondeuse altijd in een rechte hoek en beweeg in een vloeiende beweging. Wanneer je fijne of dunne haren hebt, dan kun je het beste de tondeuse in verschillende richtingen bewegen. Zo weet je zeker dat je een gelijkmatige scheerbeurt creëert.

Stap 4: Maak grotere scheerstreken met de tondeuse

Heb je al vaker je eigen haar geschoren? Dan kun je de tondeuse ook gebruiken om grotere scheerstroken te maken. Dit zal het scheren efficiënter maken en ook tijd besparen. Let er daarbij wel op dat de tondeuse altijd in een rechte hoek blijft!

Stap 5: Afronding

Klaar met scheren? Controleer nog extra of er lange haren over zijn. Veeg daarna voorzichtig rond je haar, nek en haarlijn en oren om de ruwe plekken te vinden. Ben je tevreden over het resultaat? Goed gedaan!

Het gebruik van een tondeuse is een goede, kostenbesparende methode om je haar goed te knippen. Met deze stappen kun je binnen no-time je haar trimmen en stylen. Let hierbij op de juiste scheerinstelling, accessoires en begin altijd bij de nek. We wensen je veel succes!

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.