Pokemon Go

Mamachallenge #7 – Binnenactiviteit buiten Pokemon GO

Pokemon GoAan het begin van de zomervakantie heb ik me aangemeld voor de Mamachallenge 2016. De bedoeling is om in de vakantie 10 vastgestelde opdrachten uit te voeren en deze te delen op je blog. Er doen gezellig nog een heleboel andere Mamabloggers mee met hun invulling van de challenge. Onder aan deze blog zal ik de links posten van de andere mama’s die deze challenge ook al hebben uitgevoerd.

Vandaag de challenge; Culinaire challenge: Doe een binnenactiviteit buiten

Doe een binnenactiviteit buiten

Helaas staat het weer meer toe om buitenactiviteiten binnen te doen. Zo hebben we vorige week ook binnen gepicknickt ipv buiten, Heel gezellig, dat wel, maar niet helemaal wat we ons hadden voorgesteld voor deze zomervakantie. Voor deze Mamachallenge moest ik sowieso wel even goed nadenken hoe we hem zouden gaan invullen. In eerste instantie had ik met mijn dyslexie gelezen doe een Buiten Activiteit en dat leek me appeltje eitje. Maar er zat dus een twist aan en het weer werkte niet mee. Vorige week kwam dan toch het idee en ik snap niet waarom ik daar niet veel eerder aan gedacht had; Wij gaan Pokemon GO spelen. In plaats van binnen computer spelletjes spelen, neemt Pokemon Go je juist mee naar buiten.

28241557652_4eed3cb9c3_b

Pokemon GO

De nieuwste rage onder kinderen (en volwassenen) kan je haast niet ontgaan zijn. Dit nieuwste spel op je smartphone haalt met regelmaat de media. In eerste instantie omdat het spel voor grote constinatie zorgde op snelwegen en langs spoorbanen. Maar ook omdat bedrijven daar nu handig op inspelen. Gisteren hoorde ik zelfs dat de politie het spel nu inzet voor juist meer veiligheid. Om tijdens de vakantie tijd voor meer reuring in de wijken te zorgen, laat de politie er Pokémons los. De kinderen die er op afkomen, schrikken zo de boeven af. Geniaal bedacht.

Het spel is gebaseerd op de Pokemon rage uit de jaren ‘ 90, Maar met de technologie van vandaag de dag kan je nu echt buiten op pad als Ash, de Pokemon Trainer. Zelf heb ik de vorige rage volledig gemist en ken het de serie en het verhaal van Ash en Pikachu helemaal niet. Gelukkig beidt Netflix uitkomst en is de serie weer te zien. De bedoeling van het spel is om de Pokemons die buiten lopen te verzamelen en ze te laten vechten in de Gyms, zodat ze sterker worden. Met behulp de Pokemon GO App op je smartphone kun je dus op jacht gaan en de Pokemons vangen. De Pokemon ballen en andere hulpmiddelen kun je vinden bij de PokemonStops.

Ik zou meerdere blogs kunnen schrijven over dit spel en de regels, tips en tricks, maar dat laat ik aan andere over. Ik heb zelf veel gehad van de tips op Go or No Go,

IMG_9017

Op jacht

Omdat ik wel nieuwsgierig was naar alle commotie rondom die nieuwe spel, downloaden ik de app. Al snel keken Grote Zus geinteresseerd mee. Niet veel later werd, zodra we naar buiten gingen, of ze Pokemons mocht vangen. Ook werd er gezocht naar informatie op YouTube en werd de serie bekeken op Netflix. Helaas hadden we tijdens onze vakantie in Frankrijk en Engeland niet altijd en overal WiFi, dus een echte Pokemonjacht hadden we nog niet gedaan. Afgelopen dinsdag braak de zon door en besloten we de stad in te gaan. Met behulp van de app POKE MAP hadden we gezien dat daar veel Pokemons zich verstopt hielden.

Voordat we naar de stad gingen vroeg Grote Zus of we met de bakfiets konden gaan, want dan kon ze namelijk al Pokemons vangen onderweg, Ook zouden we langs een heel aantal Pokemonstops fietsen en kon ze ook extra ballen verzamelen.. Ze had er dus al goed over nagedacht, En ja onderweg ving ze al meer dan 10 Pokemones en ook een aantal die we nog niet in onze Pokedex hadden staan.
In de stad aangekomen besloten we eerst op zoek te gaan naar een niet te moeilijke gym. We hadden nog niet eerder gevochten en wilde wel eens weten hoe dat moest. We wonnen uiteindelijk wel, maar het ging wel te kosten van een aantal van onze sterke Pokemons. De lol werd er eigenlijk niet zo in gezien en het vangen van Pokemons was veel leuker!IMG_0529

Ondertussen ook even shoppen (mini-shoplog)

Omdat we toch in de stad waren, maakte ik er meteen even gebruik van om nog even een kijkje te nemen bij de Sales. Die loopt nu echt wel ten einde en er was niet veel meer. Bij de H&M kochten we toch nog wel een leuke jurk, jumpsuit en short voor Grote Zus. Kleine Zus kreeg een mooie roze schoenen en Minion broodtrommel voor als ze straks naar school gaat. Bij het Kruidvat moest ik nog wat conditioner en shower gel kopen en daar kregen de meiden allebei wel een Huisdier Geheimen bidon en bord gratis bij. Wat een leuke actie!
Bij de Zeeman ging ik nog even opzoek naar een eenhoorn-onesie, maar helaas was die uitverkocht. Wel kochten we er even wat pakjes drinken en kregen de meiden een velletje My Little Pony plakoorbellen en een ringenset van €1. Zo waren ze ook wel weer genoeg verwend voor vandaag.

IMG_9030 IMG_9029 IMG_9028

Natuurlijk was daar ook de speelgoedwinkel en daar willen ze altijd ook graag even kijken, voor een echte Pokemon pet. Voordat we naar binnengingen wel even goed afgesproken dat we alleen gingen kijken en niets gingen kopen! In de winkel zag Grote Zus een vader die ook Pokemon aan het spelen was (voor zijn zoon 😉 tuurlijk, haha) Er werden even wat tips en tricks uitgewisseld en Pokedexen vergeleken. Leuk om te zien hoe makkelijk ze hierdoor contact legt met anderen. Helaas geen pet, maar ik vond er wel eentje op Internet (click here)

IMG_0539 IMG_0531 IMG_0538

Terug naar de jacht

Leiden blijkt een goede Pokemon stad te zijn, want Pokemons zitten graag langs het water en rond om monumenten en musea’s. Nou daar hebben we er genoeg van in Leiden. De teller stond dan ook al ruim boven de 20, toen we zagen dat er een Lure was uitgezet op de Burcht. Hier waren we natuurlijk wel eens eerder geweest, maar eigenlijk niet heel vaak naar boven gegaan. Want ja, als je in deze stad zelf woont, dan ben je meestal op weg naar iets anders en kom je op dit soort plekjes eigenlijk alleen als je bezoekers van buiten de stad bij je had. Terwijl Grote Zus benenden onder de grote boom Pokemons ving, liepen Kleine Zus en ik een aantal rondjes boven in de burcht. Je hebt zo een geweldig uitzicht over de stad en Kleine Zus kon mooi door de kleine raampjes kijken.

IMG_0542 IMG_0546

IMG_0550 IMG_0547

De Lure trok natuurlijk veel meer kinderen, met name grotere jongens. Dat vond Grote Zus toch wel wat moeilijker om op af te lopen. Gelukkig waren er genoeg Pokemons voor iedereen en ving ook zijn een aantal mooi. Het grote nadeel van dit spel is wel, dat je batterij van de telefoon erg snel leegloopt. Gelukkig had ik wel een powerbank mee, maar die deed het eigenlijk niet zo goed meer. Toen mijn telefoon echt op begon te raken en ook Kleine Zus er wel klaar mee was, besloten we dat het wel weer tijd was om naar huis te gaan.

IMG_9024

Maar we aten eerst nog even een ijsje bij Roberto’s. Daar stond ook de fiets en hebben ze natuurlijk heerlijk ijs. Later zag ik pas dat we eigenlijk naar de IJssalon La Venezia hadden moeten gaan, want die verkopen echt Pokemon ijs! Iets om te onthouden voor de volgende keer.

IMG_0554 13631556_1564230547215458_3652749205288145232_n

PS; graag had ik jullie even willen laten weten welke Pokemons we hadden gevangen en wat de grootste, sterkste en bijzonderste vangsten waren, maar helaas. Net als bij vele andere spelers zorgen een update er gisteren voor dat we alles zijn kwijtgeraakt en opnieuw in level 1 moesten starten. Je zou denken, dikke tranen, maar juist gejuich! In alle tips en tricks wordt steeds vertelt dat het mogelijk is om je eerste pokemon die je moet proberen te vangen een echte Pikachu kan zijn. Dat wist ik niet toen ik de app downloaden, dus dit was een mooie tweede kans. Want welke Pokemon trainer wil er nu niet een Pikachu hebben.
IMG_9136[1]

 

Mamachallenge 7Mamachallenge 2016

Andere mamabloggers die deze opdracht hebben uitgevoerd zijn;

* Good Girls Company maakte een scheerschuim milkshake
* MamaLou Blogt speelde gezelschapsspelletjes buiten
* Gewoon Wij ging buiten in bad
* Mamaschatje verfde een canvas hart
* Lotus Writings ging als starhunters op zoek naar vallende sterren

Vind alle blogs over de Mamachallenge 2016 op de Mamachallenge Linkparty van MizFlurry

MIjn Mamachallenge 2016 tot nu toe

# 1 Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
# 2 Houdt een Beautydag (met of zonder kind)
# 3 Gepikt van Pinterest
# 4 Versturen van echte post
# 5 Picknicken
# 6 Samen koken

Spread the love

5 thoughts on “Mamachallenge #7 – Binnenactiviteit buiten Pokemon GO

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.